وزیر جهاد کشاورزی دوره کشاورزی معیشتی به سر آمده است وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دوره کشاورزی معیشتی و تولید برای استفاده سنتی گذشته است، گفت: امروز باید به فکر کشاورزی اقتصادی مدرن باشیم که لازمه این کار نیز توجه به زنجیره تولید در این بخش است. به گزارش ایرنا، محمودحجتی در جلسه […]
وزیر جهاد کشاورزی
دوره کشاورزی معیشتی به سر آمده است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دوره کشاورزی معیشتی و تولید برای استفاده سنتی گذشته است، گفت: امروز باید به فکر کشاورزی اقتصادی مدرن باشیم که لازمه این کار نیز توجه به زنجیره تولید در این بخش است.
به گزارش ایرنا، محمودحجتی در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی افزود: کشاورزی اقتصادی در حال حاضر در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و زمینه موفقیت آنها را نیز فراهم کرده است و ما نیز برای حرکت در این مسیر ناگزیر هستیم.
وی اضافهکرد: برای رسیدن به این نوع کشاورزی، تولیدات کشاورزی باید در داخل یک زنجیره منظم تعریف شده و ضمن سودآوری، زمینه توسعه این بخش فراهم شود.
وی اظهارکرد: یکی از مهمترین پیشرانهای بخش کشاورزی، افزایش بهرهوری در این بخش است که در این خصوص باید از فناوریهای جدید استفاده کرد و شدت وابستگی به آب را نیز کاهش داد؛ البته بخشی از این کار در ۳ سال گذشته در سطح کشور انجام شده است.
وی ادامهداد: استفاده از سیستم آبیاری نوین، توسعه کشتهای گلخانهای، بهرهمندی از سیستمهای مکانیزاسیون در کشاورزی، استفاده از بذرهای جدید و نشاکاری به جای بذرکاری از جمله مواردی است که موجب کاهش استفاده از آب و افزایش بهرهوری این بخش میشود.
وزیر جهاد کشاورزی افزایش سهم این بخش در اقتصاد کشور را مورد تأکید قرارداد و گفت: در حال حاضر ۱۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود و این در حالی است که این رقم معادل تولید یک محصول در یکی از کشورهای پیشرفته دنیاست.
حجتی راهبرد کشورهای پیشرفته در بخش کشاورزی را تولید غذای مورد نیاز در داخل آن کشورها عنوان کرد و افزود: آنها حتی در این راستا آسیبزدن به محیطزیست را مجاز میدانند که نشاندهنده عزم جدی این کشورها در تکیه به تولید بومی است و ما نیز این عزم را باید در کشور توسعه دهیم.
وی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید این امر را کلید زده و در نخستین گام، خودکفایی در تولید گندم را به سرانجام رسانده است.
وی در خصوص مشکل ایجاد شده در هفتههای گذشته در صادرات سیب کشور به ویژه آذربایجان غربی با توجه به کاهش تعرفه واردات موز اظهارکرد: برخی فضاسازیها موجب این تصمیم شد ولی ما تلاش کردیم تا تبعات منفی این تصمیم را به حداقل برسانیم.
وی راهاندازی تعاونیهای متشکل از باغداران بزرگ را یکی از راهکارهای تأثیرگذاری تولیدکنندگان به قیمت محصولات عنوان کرد و ادامهداد: این امر میتواند در زمینه صادرات محصولات نیز تأثیرگذار بوده و زمینه درآمد بیشتر کشاورزان را فراهم کند.
وی یکی از مزیتهای کشور به ویژه آذربایجان غربی را وجود مراتع بکر دانست و گفت: از این ظرفیت قابل توجه میتوان در کشت گیاهان دارویی متعدد بهره برد که طبق بررسیها درآمد آن نیز افزون بر ۱۰ برابر دامداری در مراتع است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.