احداث ۱۵۰ نیروگاه برق‌آبی در سد‌های جدید

احداث ۱۵۰ نیروگاه برق‌آبی در سد‌های جدید قائم مقام وزیر نیرو گفت: با وجود افزایش جمعیت تا سطح ۸۰ میلیون نفر، ۷۸ درصد مردم روستا‌‌‌‌ها نیز از خدمات آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شده‌اند و صددرصد جمعیت شهری برق دار هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ستارمحمودی قائم‌مقام بیان کرد: در اوایل انقلاب اسلامی ۷۴ […]

احداث ۱۵۰ نیروگاه برق‌آبی در سد‌های جدید

قائم مقام وزیر نیرو گفت: با وجود افزایش جمعیت تا سطح ۸۰ میلیون نفر، ۷۸ درصد مردم روستا‌‌‌‌ها نیز از خدمات آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شده‌اند و صددرصد جمعیت شهری برق دار هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ستارمحمودی قائم‌مقام بیان کرد: در اوایل انقلاب اسلامی ۷۴ درصد جمعیت آب شهری تحت پوشش آبرسانی ناقص بودند اما امروزه حدود ۹۹٫۴ درصد مردم از خدمات آب شهری برخوردار بوده و حدود ۷۸ درصد مردم روستا‌‌‌‌ها نیز از خدمات آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شده‌اند، همچنین صددرصد جمعیت شهری برق دار هستند.

این مقام مسؤول با اشاره به دستاوردهای وزارت نیرو ادامه داد: این وزارت خانه نقش مؤثری را در ۸ سال دفاع مقدس و پیروزی ایران در جنگ تحمیلی ایفا کرده است با همت نسل انقلابی توانستیم حدود ۹۹٫۴ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه آبرسانی را تحت‌پوشش قرار دهیم و شاخص‌های استانداردهای خودمان را با استاندارد جهانی منطبق کنیم. وزارت نیرو در همین ایام دهه فجر ۹ برنامه آبگیری سدهای جدید که کار احداث آنها به پایان رسیده است را با حجم ۷۴۲ میلیون متر مکعب و یک میلیارد و ۱۸۶ میلیون متر مکعب حجم تنظیمی در برنامه خود دارد.

وی ادامه داد: ۱۵۰ نیروگاه برق‌آبی نیز در این سد‌‌‌‌ها احداث شده است، همچنین ۱۲ شبکه آبیاری و زهکشی با مساحت ۵۶ هزار و ۶۱۵ هکتار با اعتباری بالغ بر ۸۲۳ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد و دو شبکه آبیاری و زهکشی نیز کلنگ‌زنی خواهد شد. وزارت نیرو با مشکلات عدیده‌ای از جمله معضلات مربوط به کیفیت آب شرب شهرها، روستا‌‌‌‌ها و جمع‌آوری فاضلاب‌ها مواجه بود علاوه بر این در بخش برق‌رسانی نیز با مشکلات مربوط به نوسانات برق روبه‌رو بود اما در دوران پس از انقلاب توانسته با برنامه‌ریزی‌های مدون و به مرور زمان مشکلات مربوط به این حوزه را مرتفع سازد.

محمودی در پاسخ به این‌که با توجه به شرایط اقلیمی کشور و بحران کم آبی، وزارت نیرو در این خصوص چه اقداماتی انجام داده است، گفت: از شبکه‌های مدرن در این زمینه استفاده کردیم علاوه بر این توانستیم شاخص آب شرب مصرفی را در مناطق روستایی به ۷۸ درصد برسانیم. در حال حاضر در زمینه برق‌رسانی صددرصد جمعیت شهری و روستا‌هایی با جمعیت ۲۰ خانوار تحت پوشش شبکه‌های برق رسانی هستند و امید است تا پایان سال جاری روستاهای با جمعیت ۱۰ خانوار نیز از این امر بهره‌مند شوند.

 وی در خصوص بحران کم‌آبی در جنوب کشور میزان تأسیسات آب شیرین کن در حوزه خلیج‌فارس نسبت به کشورهای همسایه کم‌تر است، بیان کرد: اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام گرفته اما با توجه به میزان نیاز‌‌‌‌ها و پتانسیل‌‌‌‌ها در کنار مرزهای آبی، استراتژی و برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین آب شرب شهر‌‌‌‌ها خصوصاً در جنوب کشور، استفاده از آب دریا‌‌‌‌ها و شیرین‌سازی‌‌‌‌ها برای مناطق روستایی مرسوم است.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: مطابق با برنامه ششم توسعه اقدامات گسترده‌ای در این بخش در نظر گرفته شده به گونه‌ای که در وهله نخست به مبحث قواعد مربوط به بهینه‌سازی و بهره‌وری از آب در نظر گرفته شده و با تدوین، بودجه‌ریزی و تخصیص منابع آبی، توانستیم ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب را در مسأله تعادل بخشی را طی ۳ سال گذشته بهبود بخشیم، اما این رقم نیز پایین بوده است. خوشبختانه توانستیم روند گذشته را متوقف کرده و تأمین آب شرب شهری و روستایی در این بخش‌ها در دستور کار خود قرار دهیم. با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مشارکت‌های خوبی میان دولت و مجلس شورای اسلامی جهت تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای تأمین آب روستایی صورت گرفت.

 

در حال حاضر حدود ۲۰۰ روستا در این مجموعه از نعمت آب برخوردار شده و بدین طریق قریب به یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از آن بهره‌مند شدند.