اتابک

۹۰ درصد معادن زغال‌سنگ ایران در طبس است

وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، با بیان اینکه معادن زغال‌سنگ از پرحادثه‌‌ترین معادن در جهان به شمار می‌روند، گفت: ۲۲۸ معدن‌ زغال‌سنگ در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آن در طبس است. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در نشست نمایندگان عالی دولت با بازماندگان حادثه معدن طبس در چهلمین روز این حادثه، افزود: پهنه‌بندی و زمین‌شناسی طبس، […]

وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، با بیان اینکه معادن زغال‌سنگ از پرحادثه‌‌ترین معادن در جهان به شمار می‌روند، گفت: ۲۲۸ معدن‌ زغال‌سنگ در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آن در طبس است. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمحمد اتابک؛ در نشست نمایندگان عالی دولت با بازماندگان حادثه معدن طبس در چهلمین روز این حادثه، افزود: پهنه‌بندی و زمین‌شناسی طبس، یک زمین‌شناسی خاص است به‌طوری که عمق لایه‌ها بسیار زیاد و ضخامت لایه‌ها بسیار کم است. وی تصریح کرد: همه این موارد شرایطی را بر ما تحمیل می‌کند که مجبور می‌شوند بخشی از استخراج معادن را به صورت سنتی انجام دهند و سنتی انجام دادن استخراج معادن مخاطراتی به همراه دارد. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، بیان کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم این خطرات را به حداقل برسانیم و معادنی را که نمی‌توانیم به شکل سنتی برداشت کنیم، تجمیع و تبدیل به معادن مکانیزه‌ کنیم. اتابک؛ با بیان اینکه به‌جز معدنی که اکنون در طبس واقع است، معدن زغال‌سنگ مکانیزه‌ای دیگری در کشور نداریم، ادامه داد: عمق لایه‌ها باید به شکلی باشد که امکان مکانیزه شدن را به صنعت بدهد. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، در ادامه از همه تیم‌های امدادی در عملیات حادثه انفجار در معدن زغال‌سنگ طبس قدردانی کرد. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، گفت: ما باید بتوانیم زغال‌سنگ را به قیمتی بخریم که معادن امکان بازسازی و تجهیز و آوردن تجهیزات کامل ایمنی را داشته باشند، قطعاً این حوادث در کشور دیده نمی‌شود. اتابک؛ عنوان کرد: معادن زغال‌سنگ با قیمتی که الان عنوان و خریداری می‌شود شرایطی پیدا کرده که بخشی از آن غیراقتصادی شده است. وی خاطرنشان کرد: تمهیدی که برای این اندیشیده شده این است که معادنی که هم به لحاظ ایمنی مشکل دارند و هم به لحاظ اقتصادی قادر نیستند خودشان را با معیارهای ایمنی تطبیق بدهند و تجمیع شوند. وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، عنوان کرد: تیم وزارت کار و تیم وزارت صمت مدتی به این‌ها فرصت می‌دهد؛ اگر خودشان را به معیارهای ایمنی رساندند که رساندند اما اگر خودشان را به معیارهای ایمنی نرساندند در این فاصله باید این معادن تجمیع شوند. اتابک؛ بیان کرد: در فاصله‌ای که معادن خودشان را برای ایمن‌تر شدن آماده می‌کنند، حقوق همه کارگران پرداخت خواهد شد و کسی از لحاظ حقوق معطل نخواهد بود. وی ادامه داد: معادن باید خود را به ماخذ ایمنی که از سوی وزارت صمت و وزارت کار و تیمی که نظام‌مهندسی معدن همراه است برسانند این برای جلوگیری از این است که مشکلی مشابه در آینده پیش نیاید. اتابک؛ درخصوص شناسایی مقصران حادثه معدن طبس، گفت: یک گزارش کارشناسی تهیه شده که براساس آن با مقصران این حادثه برخورد قانونی می‌شود.

بهره‌مندی کارگران از سود معادن

همچنین احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، اظهار کرد: معتقدیم که باید کارگران در سود معادن مشارکت داشته و از سود آن بهره‌مند شوند. وی با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم وضعیت رفاهی کارگران معدن را بهبود ببخشیم، عنوان کرد: بر همین اساس جلسات مختلفی در وزارت کار برگزار شد، امروز هم با بهره‌برداران معادن جلسه مفصلی صورت گرفت تا سیستم حقوق و دستمزد کارگران معدن زغال‌سنگ به‌طور کلی در ایران و به‌طور ویژه در طبس تغییر پیدا کند. وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، با بیان اینکه در این خصوص دستورالعمل مربوطه تهیه شده است، افزود: هفته آینده در شورای‌عالی کار که مرجع تعیین حداقل دستمزد است این پیشنهاد جدید مورد بحث قرار می‌گیرد و تصویب خواهد شد. وی با تأکید بر اینکه معتقدیم که باید کارگران در سود معادن مشارکت داشته و از سود آن بهره‌مند شوند، یادآور شد: براساس قرارداد جمعی که بین کارگران و بهره‌برداران هر معدن منعقد خواهد شد کارگران علاوه بر نظام حقوق – دستمزد از سود معادن سهم خواهند داشت. میدری؛ گفت: نکته‌ای که به‌عنوان درس آموخته ما از این حادثه است اینکه فاجعه‌ای دوباره تکرار نشود یا کمتر با چنین حادثه‌ای روبه‌رو شویم. لذا تمام معادن کشور زغال‌سنگ در قالب کارگروهی با وزارت صنعت،معدن‌وتجارت و وزارت کار مورد بازنگری قرار گرفت و از ۱۵ مهر از آن‌ها بازدید شد. وی با بیان اینکه هفت معدن کشور که فاقد ایمنی لازم بود به مراجع قضایی معرفی شدند، افزود: به خاطر اینکه شهر‌ها با مشکلی روبه‌رو نشوند در دولت مصوبه‌ای تصویب شد تا بخشی از درآمد معادن کشور در ردیف بودجه دیده شود. وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، اضافه کرد: این طرح به مجلس تقدیم شده است تا معادنی که باید به مدت سه ماه تعطیل باشند تا موارد ایمنی آن‌ها رعایت شود بتوانند حقوق کارگران را از این محل پرداخت کنند. وی با بیان اینکه معادن به علت کوچک بودن و غیرمکانیزه بودن با خطر روبه‌رو هستند، گفت: درخواست بهره‌برداران این معادن ایجاد تسهیلات لازم برای ورود تجهیزات ایمنی است تا بتوان تجهیزات استاندارد جهانی را با سرعت بیشتر وارد کشور کرد. میدری؛ اظهار کرد: این مهم با جدیت دنبال خواهد شد چراکه در ارتقای ایمنی معادن کشور نقش اساسی خواهد داشت.