فراموشی تجربه تلخ وایمکس با برندگان مزایده‌های TD-LTE؟!

دردسرهای آخرین نسل اینترنت ثابت در ایران فراموشی تجربه تلخ وایمکس با برندگان مزایده‌های TD-LTE؟! تبلیغ برای فروش سرویس آخرین نسل اینترنت ثابت (TD-LTE) به عنوان جایگزین فناوری منسوخ شده وایمکس در حالی توسط اپراتور‌‌ها آغاز شده که مشترکان تجربه ارایه مشوق‌های ویژه و سپس حذف تخفیف‌‌‌ها در وایمکس را داشته‌اند. اعطای پروانه TD-LTE به […]

دردسرهای آخرین نسل اینترنت ثابت در ایران

فراموشی تجربه تلخ وایمکس با برندگان مزایده‌های TD-LTE؟!

تبلیغ برای فروش سرویس آخرین نسل اینترنت ثابت (TD-LTE) به عنوان جایگزین فناوری منسوخ شده وایمکس در حالی توسط اپراتور‌‌ها آغاز شده که مشترکان تجربه ارایه مشوق‌های ویژه و سپس حذف تخفیف‌‌‌ها در وایمکس را داشته‌اند.

اعطای پروانه TD-LTE به شیوه مزایده و طبق ضوابط اختصاصی تعیین شده در اصول حاکمی رگولاتوری صورت گرفت. در این مزایده یک شرکت در هر گروه خاص به عنوان برنده مزایده انتخاب شد.

رگولاتوری اعلام کرده بود پس از تعیین و اعلام برنده، برندگان مزایده حداکثر یک ماه پس از اعلام از سوی سازمان تنظیم مقررات به عنوان برنده مزایده، با اضافه کردن هر یک از دارندگان پروانه FCP با حداقل سهم ۱۰ درصد علاوه بر دارندگان پروانه شرکت‌کننده در کنسرسیوم متقاضی، از تخفیف ۱۰ درصدی مابه‌التفاوت مبلغ حق امتیاز به‌دست آمده در مزایده و پایه بهره‌مند شوند.

همچنین قانون‌گذار اعلام کرده بود که برنده مزایده باید ۴۰ درصد مبلغ حق امتیاز تعیین شده در مزایده را در زمان صدور پروانه و مابقی را حداکثر تا پایان سال اول پرداخت کند.

به گزارش فارس، فناوری TD-LTE (نسل چهارم ارتباطات ثابت) پس از طی یک دوره آزمایشی چندی است توسط دو اپراتور عرضه تجاری شده است.

این فناوری با عنوان مصطلح وایمکس پیشرفته پس از منسوخ شدن فناوری وایمکس جایگزین آن در دو اپراتور ارایه‌دهنده وایمکس شده است؛ اما متفاوت از وایمکس است و مودم‌های وایمکس نیز در TD-LTE قابل استفاده نیستند.

با توجه به تازه بودن فناوری TD-LTE تبلیغات برای جذب مشترک از سوی اپراتور‌‌ها آغاز شده و فراگیر شدن این فناوری احتمالاً به کمی زمان نیاز دارد.

همزمان با آغاز ارایه TD-LTE، گلایه‌هایی از سوی مشترکان درباره این سرویس شنیده می‌شود. مشترکانی که اکنون مودم‌های TD-LTE را از اپراتور‌‌ها خریداری کرده‌اند، گلایه‌هایی بابت کیفیت و پوشش آنتن‌دهی این سرویس ابراز می‌کنند. آنها می‌گویند سرعت دانلود TD-LTE طبق تبلیغات نیست. حداقل سرعت TD-LTE 4 مگابیت بر ثانیه عنوان شده که در برخی تست‌‌‌ها دستیابی به سرعت بیش از ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است.

همچنین برخی مشترکان از تجربه سرویس وایمکس نگران هستند، زیرا در ابتدای ارایه سرویس وایمکس، اپراتور‌‌ها تخفیف‌های چشمگیری در قیمت مودم و سرویس برای جذب مشتری ارایه کردند که این تخفیف‌‌‌ها پس از پایدار شدن سرویس و رسیدن به تعداد مشترکان کافی به تدریج حذف شد و مزیت قیمت مقرون به صرفه سرویس وایمکس از بین رفت.

 

اکنون که مودم‌های فناوری منسوخ شده وایمکس روی دست برخی مشترکان مانده، این نگرانی درباره خریداری مودم جدید و سرویس جدید فناوری جایگزین سرویس وایمکس نیز وجود دارد.