انجیرک، همیشه سبز و فرستاده بهار

انجیرک، همیشه سبز و فرستاده بهار گروه محیط‌زیست- انجیرک گیاهی چند ساله شبیه آلاله می‌باشد که رشد کمی دارد و جزو گیاهان همیشه سبز محسوب می‌شود. از اوایل بهار گل‌های زردرنگ ستاره‌ای شکل بر روی ساقه‌های بلند آن می‌رویند. این گل‌ها با گذشت زمان نارنجی می‌شود، گل‌ها از فروردین تا خرداد باقی می‌مانند. بنابراین گاهی […]

انجیرک، همیشه سبز و فرستاده بهار

گروه محیط‌زیست- انجیرک گیاهی چند ساله شبیه آلاله می‌باشد که رشد کمی دارد و جزو گیاهان همیشه سبز محسوب می‌شود. از اوایل بهار گل‌های زردرنگ ستاره‌ای شکل بر روی ساقه‌های بلند آن می‌رویند. این گل‌ها با گذشت زمان نارنجی می‌شود، گل‌ها از فروردین تا خرداد باقی می‌مانند. بنابراین گاهی این گیاه را فرستاده بهار می‌نامند. گل‌‌ها بین ۸ تا ۱۰ گلبرگ دارند، اما آلاله تنها ۵ گلبرگ دارد. گل‌‌ها پیش از بارش باران و یا در هوای ابری و مه‌آلود بسته می‌شوند. ساقه این گیاه به رنگ سبز تیره می‌باشد و برگ‌ها قلبی شکل هستند. گیاه ۱۰ سانتی‌متر رشد می‌کند که دو تا ۵ سال طول می‌کشد تا به رشد نهایی خود برسد. طول برگ‌ها ۵ سانتی‌متر است و گل‌ها ۳ سانتی‌متر گستردگی دارند.

انجیرک یا علف بواسیر گیاهی که بومی اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا می‌باشد، البته امروزه در آمریکای شمالی و کانادا نیز دیده می‌شود و در انگلیس به عنوان علف هرز شناخته می‌شود و در مرغزارهای مرطوب، در میان بوته‌ها، گودال‌ها و نهرهای آب به وفور یافت می‌شود. این گیاه دارای قدرت درمانی نیز می‌باشد.

نگهداری این گیاه ساده می‌باشد.

خاک مورد نیاز این گیاه خاک لومی مرطوب و غنی از هوموس و خوب زهکشی شده است.

دمای بین یک تا ۲۱ درجه برای این گیاه مناسب است.

باید در سایه یا نیم‌سایه قرار گیرد ودر معرض تابش مستقیم خورشید نباشد.

به آبیاری زیاد نیاز ندارد.

گیاه انجیرک خاصیت درمانی دارد: این گیاه قدرت درمانی بیماری بواسیر را دارد از این رو به نام علف بواسیر شناخته شده است و حتی گیاهپزشکان، امروزه نیز پماد و ضماد این گیاه را برای استعمال خارجی در درمان این بیماری تجویز می‌کنند. برگ‌های این گیاه دارای مقدار زیادی ویتامین c می‌باشد از این رو از این گیاه برای درمان بیماری scurvy (کمبود ویتامین) نیز استفاده می‌شود.

معمولاً بیماری خاصی این گیاه را تهدید نمی‌کند، اگرچه گاهی حلزون‌ها و شته‌ها می‌توانند مشکل‌ساز شوند.

 

منبع: سایت نارگیل