مدیرعامل شرکت ملی پخش اعلام کرد؛

افزایش ۷ درصدی مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با اشاره به رشد هفت درصدی مصرف بنزین، گفت: از ابتدای سال تا ۱۲ آبان میانگین ۱۲۴٫۵ لیتر بنزین توزیع شده در حالی که این رقم پارسال ۱۱۶ میلیون لیتر بود.  به گزارش مناقصه‌مزایده، کرامت ویس‌کرمی؛ افزود: از ابتدای امسال روزانه ۱۲۴٫۵ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده […]

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با اشاره به رشد هفت درصدی مصرف بنزین، گفت: از ابتدای سال تا ۱۲ آبان میانگین ۱۲۴٫۵ لیتر بنزین توزیع شده در حالی که این رقم پارسال ۱۱۶ میلیون لیتر بود.  به گزارش مناقصه‌مزایده، کرامت ویس‌کرمی؛ افزود: از ابتدای امسال روزانه ۱۲۴٫۵ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۱۶ میلیون لیتر بوده، ۷٫۴ درصد رشد را نشان می‌دهد. وی با بیان اینکه میزان مصرف بنزین در کشور بسیار بالا است، ادامه‌داد: در ۱۲ روز ابتدای آبان ماه امسال روزانه ۱۲۲ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خاطرنشان کرد: سال گذشته این عدد ۱۱۳٫۷ میلیون لیتر در روز بوده که با رشد همراه شده است. ویس‌کرمی؛ در ادامه بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌های مسئول برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها تأکید کرد. این مقام مسئول، اضافه‌کرد: در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ حجم ذخایر نفت‌گاز نیروگاه‌ها ۴۳ درصد و نفت‌کوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) کاهش یافته است. ویس‌کرمی؛ افزود: نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها امسال در شهریور ۳۲ درصد و در مهر ۲۷٫۵ درصد افزایش یافته است. وی خاطرنشان‌کرد: سطح ذخایر سوخت مایع تابعی از مصرف است و مدیریت مصرف سوخت باید در همه بخش‌های خانگی و صنایع هم اتفاق بیفتد. ویس‌کرمی؛ گفت: شهریور امسال مقدار تولید سوخت مایع نسبت به شهریور سال گذشته دو درصد افزایش یافت، این امر در شرایطی اتفاق افتاده که روزانه به‌طور میانگین ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است. مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، با بیان اینکه حجم نفت‌گاز تولیدی در مهر و آبان ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال، شش درصد افزایشی بوده است، اظهار داشت: مقدار نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در شهریور ۳۲ درصد، در مهر ۲۷٫۵ درصد و در آبان‌ نیز ۴۲٫۶ درصد افزایش یافته است. ویس‌کرمی؛ با بیان اینکه مقدار تحویل نفت‌گاز نیروگاه‌ها از ابتدای ۱۴۰۳ تا روز ۱۲ آبان با میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر، ۲۳ درصد افزایش یافته است، اضافه‌کرد: در شهریور امسال مقدار نفت‌کوره تحویلی به نیروگاه‌ها ۷۵ درصد افزایش یافته که این مقدار افزایش از ابتدای سال ۳۸ درصد افزایش داشته است. وی افزود: در پاییز امسال، شاهد سرمای زودرس و کاهش ۳٫۸ درجه‌ای دما در مقایسه با مدت مشابه پارسال بوده‌ایم که سبب افزایش مصرف سوخت در کشور شده است.

تلاش برای افزایش تولید سوخت مایع

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره اقدام‌های صورت گرفته برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها، گفت: نخستین اقدام تلاش برای افزایش تولید نفت گاز(گازوئیل) و نفت کوره(مازوت) است. ویس‌کرمی؛ افزایش ظرفیت انتقال سوخت را گام بعدی دانست و ادامه داد: تلاش شده ظرفیت ناوگان ریلی، جاده‌ای و کشتی رانی برای انتقال سوخت بیشتر شود. وی ظرفیت فعلی ناوگان ریلی حمل سوخت را دوهزار و ۲۰۰ دستگاه اعلام کرد که قرار است به سه هزار دستگاه افزایش داده شود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه حداقل ۵۰۰ دستگاه نفت کش جاده‌ای اضافه خواهد شد گفت: به این ترتیب ۱۵ هزار دستگاه نفت کش جاده‌ای سوخت را به مبادی مصرف می‌رسانند.

روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر انواع سوخت منتقل می‌شود

ویس‌کرمی؛ خاطرنشان کرد: ناوگان جاده‌ای حمل سوخت به‌طور شبانه‌روزی ۲۶۰ میلیون لیتر انواع سوخت را در جاده‌های کشور منتقل می‌کنند. وی ادامه داد: بر همین اساس و به منظور تشویق صاحبان این ناوگان کرایه حمل را برای آن‌ها ۲۰ درصد افزایش داده‌ایم. وی بخش حمل‌ونقل دیزلی را پرمصرف‌‌ترین بخش در سوخت نفت گاز دانست و ادامه داد: از ابتدای امسال بالغ بر۵۹ میلون لیتر نفت گاز در بخش حمل‌ونقل دیزلی توزیع شده که مصرف بسیار بالایی است. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: باید توزیع سوخت برای این بخش براساس پیمایش و یا بارنامه از طریق سامانه هوشمند سوخت تحویل شود تا از هدررفت وقاچاق سوخت جلوگیری شود. وی خواستارآن شد تا سامانه‌ای راه‌اندازی شود و بارنامه‌ها و اسناد حمل در این سامانه بار گذاری شده تا از هدررفت سوخت و قاچاق آن جلوگیری شود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از تلاش برای اتصال تعداد ۱۱ نیروگاه به خطوط انتقال خبرداد و گفت: تاکنون چهار نیروگاه متصل شده‌اند و تلاش می‌شود تا پایان امسال همه ۱۱ نیروگاه به خطوط لوله متصل شده و از تأمین سوخت مداوم برخودار شوند.

تلاش برای توسعه سوخت CNG

ویس‌کرمی؛ توسعه سوخت پاک سی.ان‌.جی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: این سوخت کمک خواهد کرد مصرف بنزین در کشور کنترل و مدیریت شود. وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت خوبی با وجود دوهزار و ۵۰۰ جایگاه توزیع سوخت سی.ان.جی در کشور وجود دارد گفت: این ظرفیت وجود دارد که حداقل ۳۵ میلیون متر مکعب سوخت سی.ان.جی به خودرو‌ها تحویل داده شود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، افزود: تلاش می‌شود خودروهای دوگانه‌سوز کشور افزایش داده شوند همچنین افزایش تعداد جایگاه‌های عرضه سوخت سی.ان.جی در دستورکار قرار دارد.

نفت سفید مورد نیاز تأمین است

ویس‌کرمی؛ از توجه ویژه وزارت نفت به تأمین نفت سفید مورد نیاز خبرداد و گفت: امسال برای توزیع نفت سفید اقلیم بندی صورت گرفته و براساس آن نفت سفید مورد نیاز ۲٫۵ میلیون خانوار در مناطق روستایی تأمین و توزیع می‌شود. این مقام مسئول، درباره سوخت LPG افزود: ذخیره خوبی از این نوع سوخت در کشور داریم. ویس‌کرمی؛ خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تا ۱۲ آبان ماه حدود هفت هزار و ۲۰۰ تن سوخت گاز مایع تولیده شده است درحالی که میزان مصرف آن دوهزار و ۸۰۰ تن است.

حمل‌ونقل پُرمصرف‌‌ترین بخش نفت گاز

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با بیان اینکه تلاش شده حداکثر نیاز کشور به بنزین از تولید داخل صورت گیرد، گفت: شش ماه اول سال ۸٫۵ میلیون لیتر واردات بنزین انجام شد. ویس‌کرمی؛ افزود: مهرماه نیز ۹ میلیون لیتر بنزین وارد شده است اما تلاش استفاده از تولیدات داخلی است. وی درباره تأمین سوخت ناوگان هوایی کشور، ادامه داد: روزانه حداقل چهار میلیون لیتر سوخت مورد نیاز این بخش تأمین شده است که توسط ۵۸ مرکز سوخت‌گیری هوایی توزیع شده است.

صدور اینترنتی کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، خاطرنشان کرد: کارت هوشمند سوخت برای خودروهای تازه تولید شده اینترنتی صادر می‌شود و حدود ۱۰ روز زمان برای صدور و رسیدن به دست مصرف‌کننده نهایی طول می‌کشد. ویس‌کرمی؛ گفت: تاکنون برای ۴۰ هزار خودرو صفر کیلومتر کارت هوشمند سوخت از طریق اینترنتی صادر شده است. وی درباره احتمال بروز خاموشی ناشی از کمبود سوخت نیروگاهی گفت: همه تلاش وزارت نیرو و شرکت پخش این است که سوخت مورد نیاز تأمین شده و اشکالی در این زمینه ایجاد نشود.