صدور گواهینامه کیفی ؛ تسریعی برای حضور شرکت های ایرانی در مناقصات نفتی

معاون وزیر نفت اعلام کرد صدور گواهینامه کیفی ؛ تسریعی برای حضور شرکت های ایرانی در مناقصات نفتی لزوم حضور شرکت‌های داخلی در امضای قراردادهای اصلی نفت حبیب‌ا…‌بی‌طرف با اشاره به این‌که وزارت نفت استفاده حداکثرسازی از توان و ظرفیت داخلی را به عنوان یک راهبرد عملی مدنظر قرارداده است، گفت: معاونت مهندسی، پژوهش و […]

معاون وزیر نفت اعلام کرد

صدور گواهینامه کیفی ؛ تسریعی برای حضور شرکت های ایرانی در مناقصات نفتی

لزوم حضور شرکت‌های داخلی در امضای قراردادهای اصلی نفت

حبیب‌ا…‌بی‌طرف با اشاره به این‌که وزارت نفت استفاده حداکثرسازی از توان و ظرفیت داخلی را به عنوان یک راهبرد عملی مدنظر قرارداده است، گفت: معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت باید ظرفیتهای داخلی را شناسایی و ارزیابی و با همکاری آنان و تشکلهای حرفه‌ای بتواند گواهینامه کیفیت لازم را برای حضور در مناقصات اصلی پیدا کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: صنعت نفت ایران به عنوان یکی از صنایع زیربنایی و پایه‌ای اقتصاد کشور، امروز افزون بر اهتمام به سیاست توسعه ظرفیتهای تولید و بهرهبرداری از منابع نفت و گاز و توسعه صنایع پایین‌دستی با هدف توانمندی اقتصادی، ایجاد اشتغال و گسترش فناوری را در دستور کار خود قرارداده است.

وی گفت: توسعه نفت و گاز در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی از مسایل ملی است و برای اینکه بتوانیم مخازن ذخیره‌سازی نفت و توسعه و توان انتقال این کالای راهبردی را افزایش دهیم باید دو نیاز اصلی سرمایه و فناوری در بدنه آن گنجانده شود.

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اظهارکرد: با توجه به طول عمر مخازن نفتی و مقرون به صرفه نبودن روشهای قدیمی برداشت نفت از آنها، باید ضریب بازیافت از این مخازن افزایش یابد و این امر نیازمند فناوریهای نو است، از این رو استفاده حداکثر از توان و ظرفیتهای داخلی و انتقال فناوری به عنوان دو پیوست جدید به الگوی جدید قراردادهای نفتی افزوده شده است.

بیطرف گفت: برای تحقق این دو پیوست، مقرر شده در امضای قراردادهای توسعه میدانهای نفت و گاز، شرکتهای ایرانی به عنوان شریک خارجی‌ها در قراردادهای اصلی حضور داشته باشند.

وی افزود: با توجه به این‌که شرکت‌های اکتشاف و تولید نفت در دنیا توان و فناوری بالایی دارند، سیاست ایران این است که در صورت حضور هر شرکت که با خود سرمایه و فناوری می‌آورند باید یک شریک ایرانی با توانمندی بالا داشته باشند.

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: معاونت مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت مسؤولیت و مأموریت دارد که در همه فعالیتهای صنعت نفت این دو محور را بهمنصه ظهور برساند.

بیطرف تصریح‌کرد: برای تحقق این هدف، معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت باید ظرفیتهای داخلی را شناسایی و ارزیابی و با همکاری آنان و تشکلهای حرفه‌ای بتواند گواهینامه کیفیت لازم را برای حضور در مناقصات اصلی پیدا کند.

وی افزود: ایران از نظر توان، استقلال و خوداتکایی اقتصادی مسیر بسیار شکوهمندی را پیموده و شکوفا کرده است.

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: اگر اقتصاد ما با توانمندسازی بتواند مقاومت و پایداری را در فراز و نشیبهای جهانی و در ارتباط با نیازهای داخلی پیدا کند به اهداف اصلی و پایه‌ای انقلاب اسلامی در این زمینه دست مییابیم.

بیطرف با بیان این‌که مخازن ذخیره‌سازی نفت خام گناوه از نظر تقویت تأسیسات ذخیره‌سازی، نقش کلیدی در برنامه‌های نفتی دارد، عنوان‌کرد: با اجرایی شدن این پروژه مهم حدود ١٨ درصد به ظرفیت مخازن در حال بهره‌برداری ایران افزوده می‌شود.

وی تأکیدکرد: وزارت نفت برای همکاری با بخش خصوصی در اجرای طرحهای مختلف آمادگی کامل دارد و از آنان دعوت می‌کند.

همزمان با گرامیداشت دهه فجر در آیینی با حضور معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، پروژه مخازن ذخیره‌سازی ١٠ میلیون بشکه‌ای نفت خام (امید) در شمال استان بوشهر به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه مخازن بخش خصوصی کشور به بهره‌برداری رسید.

این پروژه در محدوده شهرستانهای گناوه، دیلم بهدست متخصصان، مدیران و کارگران ایرانی با اعتبار ۷ هزار و ٢٨٠ میلیارد ریال طراحی، نظارت و اجرا شده است.

لزوم تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای در شرکتها

بیطرف همچنین اظهارکرد: ابتکار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سال ٧٥ مطرح شد و شرایط آن زمان این موضوع را تأکید می‌کرد و امروز این منطقه رشد یافته است.

وی با اشاره به نقش تأثیرگذار مدیریت سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در به نتیجه رساندن طرح‌ها، یادآورشد: نمی‌توان این موضوع را نفی کرد؛ تیم مدیریت منطقه ویژه پارس جوان و پرانرژی است و آنان فکر و ایده‌های نو دارند که این موضوع می‌تواند در توسعه منطقه نقش مؤثری ایفا کند.

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به این‌که موضوع اطلاعات مکانی کاری مطلوب و نیاز آینده کشور است، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان با خلاقیت و نوآوری خدمات سنتی را تغییر می‌دهند و در مسیر بهبود شرایط مانند اجرای طرح اطلاعات مکانی، گام برمی‌دارند.

 بیطرف با اشاره به اینکه وزارت نفت در پژوهش گام‌های بزرگی برداشته است، ادامه‌داد: در این زمینه دستورالعمل و نظام‌نامه‌ها باید تغییر کند و به شرکت‌های ملی و استانی اختیارات بیش‌تری واگذار شود.

 وی افزود: هدف از این کار‌ها این است که پژوهش‌های واقعی به وجود بیاید که معضلاتی که با بررسی فنی از میان نمی‌رود را رفع کند و پژوهش‌های بنیادین به‌طور جدی دنبال شود و در این صورت است که فعالیت‌ها مبنای علمی خواهد داشت.

 معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: وقتی که گزارش سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ را می‌بینیم، رقم‌های بالایی را در پژوهش صرف کرده‌اند که متأسفانه در ایران در مقایسه با آن شرکت‌ها رقم بودجه‌های پژوهشی بسیار پایین است.

 وی با بیان اینکه اجرای پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای نیاز شرکت‌های ماست، اظهارکرد: بهره‌برداری اهمیت زیادی دارد اما متأسفانه در کشور ما این موضوع به درستی انجام نشده است.

بیطرف با اشاره به اینکه بهره‌برداری صحیح، بهره‌وری را افزایش می‌دهد، افزود: بهره‌برداری یک نظام علمی و بلندمدت است؛ صنایع باید رویکردی علمی و بنیادین در حوزه بهره‌برداری داشته باشند.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت در حاشیه بازدید از مجتمع‌ها و طرح‌های پتروشیمی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پارس اظهارکرد: عسلویه به دلیل دارا بودن زیرساختهای مطلوب، محلی مناسب برای توسعه صنعت پتروشیمی است و باید از ظرفیتهای موجود در این منطقه بهطور کامل استفاده کرد.

 

وی افزود: ‌آنها به دلیل تولید محصولات نهایی و تکمیل زنجیره ارزش اهمیت فراوانی دارند و استفاده از فناوریهای نو و دانش روزآمد جهان سبب ایجاد ارزش افزوده بالایی در این صنعت خواهد شد و نقش پژوهش و فناوری در این زمینه بسیار مهم و تأثیرگذار است.