مینا زمانیان- افزایش قیمتها در کشور به حدی زیاد شده که برای همه عادی شده است؛ سفره مردم طی سالهای اخیر به شدت کوچک شده است و هرازچندگاهی چیزی از سفره مردم کم میشود! بهطور مثال گوشت بهرغم افزایش تولید، همچنان با قیمتی بالا روبهروست و از سفره بسیاری از مردم حذف شده و میشود! […]
مینا زمانیان- افزایش قیمتها در کشور به حدی زیاد شده که برای همه عادی شده است؛ سفره مردم طی سالهای اخیر به شدت کوچک شده است و هرازچندگاهی چیزی از سفره مردم کم میشود! بهطور مثال گوشت بهرغم افزایش تولید، همچنان با قیمتی بالا روبهروست و از سفره بسیاری از مردم حذف شده و میشود! در واقع گوشت، گرانی و تورم؛ سه کلیدواژهای که در همه فروشگاههای پروتئینی یا همان مرغ و گوشتفروشی بیش از همه به گوش میرسد. قیمت گوشت در دو ماه اخیر، افزایش داشته است. آنقدر که مردم یا قیمت نپرسیده خرید میکنند یا اول کلی سبکسنگین میکنند و با حساب و کتاب همه هزینههایی که تا آخر ماه بر دوششان سوار است، خرید میکنند. آنهایی که دارند، گوشت مورد نیاز خود را به هر قیمتی میخرند اما آن دسته که ندارند، با یک حساب و کتاب سرانگشتی، گوشت را با مرغ جایگزین میکنند. مشاهدات میدانی خبرنگار هممیهن از فروشگاههای پروتئینی در سه محله شریعتی، انقلاب و شهرری است؛ محلههایی که ساکنان آن رفتار متفاوتی در خرید گوشت نشان میدهند اما همه به یک نکته اذعان دارند؛ گوشت گران شده است. البته فقط گوشت نیست؛ قیمت دام زنده هم پیش از شروع زمستان بین ۲۰۰ هزار تا ۲۲۰ هزار تومان بهازای هر کیلو بود اما زمستان که رسید و از اوایل دیماه، قیمت دام زنده به ۲۵۰ هزار تومان تا ۲۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. در واقع، زمستان رسید و گوشت و دام هم دوباره گران شد. گوشت بهعنوان یکی از مهمترین مواد غذایی در بازار، تحتتأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل شامل تقاضا و عرضه در بازار داخلی، هزینههای تولید و نگهداری دام، هزینههای حملونقل و هزینههای بستهبندی محصولات گوشتی هستند. اما آنچه مورد توجه است این است هماکنون جمعیت دام زنده و عرضه گوشت قرمز بهگونهای است که وضعیت بازار این محصول در حال متعادل شدن است. رئیس اتحادیه دام سبک کشور، میگوید: افرادی که بازار گوشت را اداره میکنند، خودشان قیمت را بالا میبرند تا واردات گوشت را توجیه کنند و از این تجارت بهره ببرند. افشیندادرس؛ گفت که قیمت گوسفند زنده بسیار کاهش پیدا کرده، ولی گوشت بهطور غیرطبیعی گران شده است! علیرضا پیمانپاک؛ قائم مقام وقت وزارت جهادکشاورزی نیز، گفته بود که ۱۴۰ هزار تن گوشت وارد کشور شده که نسبت به سال گذشته ۴۰ هزار تن بیشتر شده و برای واردات این میزان گوشت با ارز ۲۸۵۰۰ تومان حدود چهارهزار میلیارد تومان پرداخت شده است. این در شرایطی است که هنوز نرخ ارزترجیحی حذف نشده واِلا شاهد بالا رفتن شدید قیمت گوشت بودیم! جلال نیاری؛ کارشناس بازرگانی نیز، معتقد است که فساد و رانت حاصل تفاوت نرخ ارز در سالهای گذشته و حال بوده و به تجربه قیمت بازار را حداقل در گوشت کنترل نکرده است، واقعیت این است که فساد و رانت اثر مثبت تأمین را خنثی میکند. کارشناسان معتقدند که در کنار تبیین سیاست درست ارزی، دولت باید افزایش تولید گوشت در داخل که تنها ۱۰۰ هزار تن با خودکفایی فاصله دارد راه را برای همیشه بر وارداتچیها ببندد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.