شرکت‌های سوئدی برای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار علاقه‌مندند

مدیر اجرایی بخش سرمایه‌گذاری وزارت بازرگانی سوئد شرکت‌های سوئدی برای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار علاقه‌مندند مدیر اجرایی بخش سرمایه‌گذاری وزارت بازرگانی سوئد می‌گوید، شرکت‌های سوئدی با انتقال دانش فنی برای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار علاقه‌مند هستند. به گزارش ایرنا، خانم «ایلوا بری» در حاشیه نشست مشترک صاحبان صنایع و مدیران شرکت‌های سوئدی در سازمان گسترش […]

مدیر اجرایی بخش سرمایه‌گذاری وزارت بازرگانی سوئد

شرکت‌های سوئدی برای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار علاقه‌مندند

مدیر اجرایی بخش سرمایه‌گذاری وزارت بازرگانی سوئد می‌گوید، شرکت‌های سوئدی با انتقال دانش فنی برای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار علاقه‌مند هستند.

به گزارش ایرنا، خانم «ایلوا بری» در حاشیه نشست مشترک صاحبان صنایع و مدیران شرکت‌های سوئدی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزود: حضور مدیران شرکت‌های بزرگ سوئدی از جمله ولوو، اسکانیا، اریکسون و بانک دانسکه در تهران نشان از علاقه‌مندی این شرکت‌ها برای توسعه فعالیت‌هایشان در ایران است.

وی با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات بانکی بین ایران و سوئد، گفت: مقام‌های بانکی دو کشور در تلاشند در سفر نخست وزیر سوئد به تهران، همکاری‌های بانکی بین دو کشور نیز تسهیل شود.

مدیر اجرایی بخش سرمایه‌گذاری وزارت بازرگانی سوئد بیان کرد: شرکت‌های سوئدی برای توسعه همکاری‌های خود با شرکت‌های ایرانی اهمیت زیادی قائل هستند، به‌طوری که با تشکیل دفتر تجاری ایران و سوئد، با توسعه مناسبات تجاری و صنعتی بین دو کشور زمینه انتقال دانش فنی به ایران نیز فراهم خواهد شد.

بری با بیان این‌که شرکت‌های سوئدی در بخش انرژی‌های نو در ایران زمینه‌های همکاری زیادی دارند، اظهار داشت: در این زمینه شرکت‌های دو کشور می‌توانند با استفاده از تأمین مالی شرکت‌های سوئدی همکاری‌های خود را آغاز کنند و امیدواریم با حضور نخست وزیر سوئد در تهران، شاهد امضای قراردادهای همکاری بین شرکت‌های ایرانی و سوئدی در زمینه انرژی‌های نو باشیم.

به گزارش ایرنا، استفانلوفون، نخست ‌وزیر سوئد در رأس یک هیأت بزرگ اقتصادی با هدف توسعه مناسبات بین دو کشور وارد تهران شد تا در مذاکرات با مدیران شرکت‌های ایرانی همکاری‌های شرکت‌های دو کشور در زمینه‌های صنعتی و اقتصادی توسعه یابد.

در این هیأت، مدیران شرکت‌های اسکانیا(SCANIA)، اریکسون(ERICSSON)، الکتا (ELEKTA)، ولوو(VOLVO)، ‌ای‌بی‌بی(ABB)، گروه سنسیس گاتسو(SENSYS GATSO GROUP)، بانک دانسکه(DANSKE BANK)، آژانس مالی‌ای کی ان(EKN)، آژانس انرژی سوئد(SWEDISH ENERGY AGENCY)، آژانس حفاظت از محیط‌زیست (THE SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY)، اداره پست و ارتباطات سوئد (THE SWEDISH POST AND TELECOM AUTHORITY)، اتحادیه صنعت و فلزکاران سوئد(IF METALL) نخست وزیر این کشور را به تهران همراهی می‌کنند.

پس از دیدار حسن روحانی، رییس‌جمهوری اسلامی ایران با لوفون، نخست وزیر سوئد، ۵ سند همکاری در زمینه‌های فناوری، علوم تحقیقات، امور جاده‌ای، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور زنان و خانواده میان جمهوری اسلامی ایران و سوئد در حضور آنان امضا شد.

یادداشت تفاهم همکاری در زمینه‌های نوآوری و فناوری را سورناستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و خانم آن‌لیند،  وزیر اتحادیه اروپا و تجارت سوئد امضا کردند.

همچین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی و تحقیقات را محمدفرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران و آن‌لیند، وزیر اتحادیه اروپا و تجارت سوئد امضا کردند.

سومین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه امور جاده‌ای بین عباس‌آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و یادداشت تفاهم در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات بین محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طرف سوئدی آن‌لیند، وزیر اتحادیه اروپا و تجارت سوئد امضا شد.

پنجمین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه امور زنان و خانواده را شهیندخت‌مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری ایران و آن‌لیند، وزیر اتحادیه اروپا و تجارت سوئد امضا کردند.

برخی آمار‌ها حاکی است در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ ایران به ترتیب بیست‌ویکمین و بیست‌وهشتمین کشور صادرکننده کالا به سوئد بود، اما یک‌سال بعد (۲۰۰۵) کشورمان از فهرست ۳۰ کشور صادرکننده به این کشور حوزه اسکاندیناوی خارج شد.

در چند سال گذشته که تحریم‌ها مانع از رونق یابی روابط خارجی ایران می‌شد، مبادلات تجاری ایران و سوئد به یک چهارم کاهش یافت و از ۱۰ میلیارد کرون (یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار) به حدود ۲٫۵ میلیارد کرون (۲۸۲ میلیون دلار) رسید.

 

آمارهای انتشار یافته درباره میزان مبادلات بین دو کشور در سال ۲۰۱۴ (پیش از توافق هسته‌ای) تفاوت چشمگیری را بین صادرات ایران به سوئد و واردات از آن کشور نشان می‌داد. به‌طوری که از حدود ۳۴۵ میلیون دلار مبادلات تجاری در آن سال ۱۴ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار صادرات ایران به سوئد و ارزش صادرات سوئد به ایران معادل ۳۳۰ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار بود.