رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: بخشخصوصی توان لازم برای اصلاح الگوی مصرف را دارد مشروط بر اینکه دولت اجازه دهد. به گزارش مناقصهمزایده، آرش نجفی؛ رئیس انجمن بهینهسازی مصرف، تصریح کرد: در دنیا بهینهسازی مصرف یکی از محورهای تولید به شمار میآید و برای آن سیستمهای حمایتی طراحی شده است، هرچند در ایران چنین […]
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: بخشخصوصی توان لازم برای اصلاح الگوی مصرف را دارد مشروط بر اینکه دولت اجازه دهد. به گزارش مناقصهمزایده، آرش نجفی؛ رئیس انجمن بهینهسازی مصرف، تصریح کرد: در دنیا بهینهسازی مصرف یکی از محورهای تولید به شمار میآید و برای آن سیستمهای حمایتی طراحی شده است، هرچند در ایران چنین دیدگاهی وجود ندارد. رئیس انجمن بهینهسازی مصرف، ادامه داد: وزارت نیرو و وزارت نفت ایران تاکنون روی کاهش مصرف متمرکز نشدند و تنها برای افزایش سطح تولید انرژی برنامهریزی کردند. این فعال اقتصادی، با اشاره به اینکه سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد مصرف گاز افزایش مییابد، افزود: بیشترین مصرف گاز، خانگی است. در حالحاضر با مقایسه GDP ایران و مصرف گاز، میبینیم که هماهنگی بین این دو وجود ندارد. براساس اظهارات او همین شرایط در حوزه برق هم حاکم است. در بحث برق ۲۰ هزار مگاوات کمبود داریم که در سال آینده به چالش جدی تبدیل میشود. عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران، تأکید کرد: در این وضعیت راهی جز سرمایهگذاری روی سیاستهای کاهنده نداریم و باید روی راندمان تولید، افزایش کیفیت و ارتقای بهرهوری متمرکز شویم. آنچه براساس آمار و ارقام مشخص است، سیستم تولید نیروگاهی کشور بهشدت دچار هدررفت انرژی است. در حقیقت در نظام توزیع انرژی قوی نیستیم. نجفی؛ یادآور شد: هیچ کشوری مانند ایران با شدت مصرف انرژی مواجه نیست. وی در بحث بنزین نیز، گفت: بعد از ایران، کشوری از نعمت بالای انرژی برخوردار بوده که به نسبت وسعت کوچک، هر لیتر بنزین را به قیمت ۲۰ هزار تومان، عرضه میکند. از طرفی هم باید توجه داشت که عدد قاچاق بنزین هم بهگونهای است که نشان میدهد یک سیستم از آن حمایت میکند. این فعال اقتصادی، یکی از مشکلات را توسعه صنایع پتروشیمی و پایین بودن سطح پیچیدگی آنها دانست و تأکید کرد: اگر سطح پیچیدگی صنایع پتروشیمی بیشتر شود، ارزشافزوده آنها هم بیشتر خواهد شد و قیمت عرضه آنها نیز بالا میرود. در غیر این صورت کالاهای پتروشیمی را کشورهای دیگر با قیمت پایین میخرند و زنجیره به سمت کالاهای با پیچیدگی بیشتر را آنها ادامه میدهند. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، تصریح کرد: ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را داریم. از طرفی همین امروز به دلیل کمبود گاز، مصرف گاز مایع را آغاز کردیم. متأسفانه رویکرد دولت در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها باوجود اینکه با شرایط خاصی روبهرو هستیم، تغییری نکرده است. در واقع هیچ اصلاحی در برنامههای وزارتخانههای مربوط شاهد نیستیم. نجفی؛ با انتقاد از کارشکنیهایی که در سیستم تصمیمگیری کشور اتفاق میافتد، گفت: پیشنهادهای سازندهای از طرف بخشخصوصی درباره بهروزرسانی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی در کل کشور، ارائه میشود؛ اما متأسفانه سیاستگذاران توجهی به این مسائل نمیکنند و باید متوجه باشیم که اقتصاد در حال نزدیک شدن به شرایط سقوط و ریزش (کلپس) است. به اعتقاد رئیس انجمن بهینهسازی مصرف انرژیبخشخصوصی توان لازم برای اصلاح وضعیت مصرف را دارد مشروط بر اینکه دولت اجازه دهد. وی ادامه داد: به دلیل ناکارآمدی، میزان مصرف انرژی، ۲۵ درصد نسبت به جمعیت، بیشتر است و در برابر نوسازی صنعت، مقاومت میشود.
راهحل بخشخصوصی برای واقعیسازی قیمت بنزین
براساس اظهارات این فعال اقتصادی، واقعیسازی قیمت بنزین، راهکار دارد و راهحل آن توسط بخشخصوصی طراحی و در دولت آقای روحانی، پیشنهاد شد که به هر دلیل مورد توجه قرار نگرفت. نجفی؛ افزود: باید توجه کرد که نسبت به بنزین یک حساسیت نادرستی در سطح جامعه ایجاد شده و اصلاح هم نمیشود، چون قیمت همه کالاها بالا میرود ولی درباره آنها مانند بنزین، حساسیتی نیست. در روند اصلاح قیمت بنزین، کشف روابط اقتصادی، کنترل و نظارت در کنار هم نیاز است که توسط سیستمهای امنیتی باید دنبال شود. وی یک نظام اصلاحی برای واقعی شدن قیمت بنزین پیشنهاد داد و گفت: میتوان ظرف سه سال بهای بنزین را با حمایت دولت، واقعی کنیم. برای این منظور کارت انرژی طراحی شده است و در قالب آن شیوه مصارف از ابتدای هر سال تا انتهای سال مشخص میشود. در واقع تلاش شده این ثروت بین همه خانوادهها بهدرستی توزیع و مصرف بنزین به سامان شود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه