غار چشمه باد، گستره بزرگی از اشکال مختلف و زیبا

غار چشمه باد، گستره بزرگی از اشکال مختلف و زیبا ناصر بهزادفر- غار چشمه باد در اطراف منجیل قرار دارد. غار چشمه باد از نوع آهکی و غارهای تک گذرگاهه می‌باشد. ارتفاع غار از سطح دریا ۱۴۰۰ است. اشکال رسوبی غار شامل گستره زیادی از رسوبات شیمیایی و آواری با انواع غارنهشته‌های آهکی با رنگ‌های […]

غار چشمه باد، گستره بزرگی از اشکال مختلف و زیبا

ناصر بهزادفر- غار چشمه باد در اطراف منجیل قرار دارد.

غار چشمه باد از نوع آهکی و غارهای تک گذرگاهه می‌باشد. ارتفاع غار از سطح دریا ۱۴۰۰ است.

اشکال رسوبی غار شامل گستره زیادی از رسوبات شیمیایی و آواری با انواع غارنهشته‌های آهکی با رنگ‌های زیبا است

انواع استالاگمیت (قندیل‌های زمینی دوکی شکل)، سنگ چکه‌ها و آویزهای جوان، استالاگتیت (قندیل‌های سقفی) به شکل پرده‌های چین‌دار و مخروطی، سودا (نی‌های کربنات سدیم) تیغه‌ها و ستون‌های کالسیتی، پرده‌ها و اشکال کارستی گوناگون که همگی حاصل آب‌هایی قطره قطره که در حال رسوب دادن آهک محلول از سقف می‌باشند از اشکال موجود در این غار می‌باشند.

مسیر دسترسی

از منجیل به سوی دهکده هرزویل و سپس به سمت منطقه جنگلی یوز زربین (۱۰۰درخت زربین) واقع در دامنه رشته کوه آسمانسرا حرکت می‌کنیم و با عبور از منطقه کوهستانی آبدره و همچنین سایت نیروگاه بادی هرزویل در همسایگی ضلع شمالی چشمه لیلی بولاغی وارد جاده خاکی یوززربین شده وارد مسیری پاکوب در میان جنگل می‌شویم که به سمت غار می‌رود، این مسیر موازی با جاده خاکی که به ییلاق بالادست منتهی می‌شود بوده و قبل از رودخانه میان راه جاده به سمت دامنه آسمانسرا منحرف شده و تا پای دهانه غار و از آنجا به چشمه خوشاب خوره ادامه دارد. بعد از حدود نیم ساعت کوه‌پیمایی در ساعت به دهانه غار در جوار رودخانه‌ای که از چشمه‌های بالاتر نظیر خوشاب‌خوره سرچشمه می‌گیرد، خواهیم رسید.

 

منبع: غارهای ایران، آرش سعیدیان