معصومه براتی- هنوز زمستان از راه نرسیده، زنگ بیبرقی در کشور به صدا درآمده و این در شرایطی است که برای نخستینبار قطعی برق به پاییز و زمستان کشیده شده است! در واقع بحران کمبود برق که همواره در تابستان و روزهای گرم سال گریبانگیر صنایع بود، گویا به پاییز و زمستان امسال هم کشیده […]
معصومه براتی- هنوز زمستان از راه نرسیده، زنگ بیبرقی در کشور به صدا درآمده و این در شرایطی است که برای نخستینبار قطعی برق به پاییز و زمستان کشیده شده است! در واقع بحران کمبود برق که همواره در تابستان و روزهای گرم سال گریبانگیر صنایع بود، گویا به پاییز و زمستان امسال هم کشیده و قرار نیست فعلاً از لای چرخ بخش تولید و حتی مصرف خانگی خارج شود. نیروگاهها برای تولید برق نیاز به سوخت دارند و دولت چهاردهم تصمیم گرفته تا از مازوت برای سوخت نیروگاهها استفاده نکند. به عبارت دیگر با وجود کمبود اسفناک گاز و گازوئیل در کشور و دستور توقف مازوتسوزی، نیروگاههای حرارتی در کشور چارهای جز تعطیلی ندارند. نیروگاههایی که بیش از ۷۰ درصد از برق مصرفی را تولید میکنند. همین امر باعث شد تا از دیروز (یکشنبه) زنگ بیبرقی در برخی از استانها بهطور رسمی به صدا درآید. اقدامی که دولت در زمینه توقف مازوتسوزی در کشور انجام داد، شاید در نگاه اول از نظر کاهش آلودگی هوا کلانشهرها و حفظ سلامت مردم اقدامی مهم و مثبت تلقی شود، اما این اقدام قطعاً قطعیهای پیدرپی برق را به دنبال خواهد داشت. از نگاهی دیگر، تصمیم دولت چهاردهم مبنی بر توقف مازوتسوزی تصمیمی صحیح است. سال گذشته، وضعیت آلودگی هوا بسیار بدتر از حالحاضر بود. از اینرو، توقف مازوتسوزی تصمیم درستی است و نباید مردم سرطان بگیرند و شهرها آلوده شود. از طرفی، وضعیت هوا نشاندهنده آن است که مازوتسوزی عامل تعیینکنندهای در آلودگی هوا بود و مسئولان بسیاری در سالهای گذشته همین مازوتسوزی را انکار میکردند.
دفاع دولت از عدم مازوتسوزی نیروگاهها
به هر شکل دولت از تصمیم خود مبنی بر عدم استفاده از مازوت برای سوخت نیروگاهها دفاع کرده است. در همین رابطه، محمدجعفر قائمپناه؛ معاون اجرایی رئیسجمهور نیز اعلام کرد که پس از بررسیها و پس از دستور پزشکیان به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوتسوزی (حدود ۱۶ میلیون تن مازوتسوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوتسوزی متوقف میشود.
الکی نگویید مصرف مردم زیاد است
مسئولان پیش از این بارها نسبت به افزایش مصرف برق هشدار داده بودند. اما هنوز هستند مسئولانی که نظری مخالف دارند. در همین رابطه، پیشتر حسنعلی تقیزاده؛ رئیس هیئت مدیره سندیکای برق، گفته بود: درباره ناترازی برق با مردم شفاف باشید و صادق بگویید اگر با این دست فرمون جلو بروید سال آینده ناترازی به ۲۵ هزار مگاوات میرسد. مردم را مقصر ندانید، الکی نگویید مصرف مردم زیاد است، مردم ما نسبت به کل دنیا برق را خیلی کم مصرف میکنند، اما متأسفانه عادت داریم گناه را گردن مردم بیندازیم.
دیدگاه بسته شده است.