رشد اعتیاد در محافل دانشگاهی!

وزیر کشور عنوان کرد رشد اعتیاد در محافل دانشگاهی! «گردش مالی مواد مخدر در دنیا ۱۵۰۰ میلیارد دلار است، درحالی‌که سود ناشی از قاچاق مواد مخدر نیز ۶۵۰ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۱۶ تنها در کشور افغانستان ۴۸۰۰ تن مواد مخدر به دست آمده که این رقم ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به […]

وزیر کشور عنوان کرد

رشد اعتیاد در محافل دانشگاهی!

«گردش مالی مواد مخدر در دنیا ۱۵۰۰ میلیارد دلار است، درحالی‌که سود ناشی از قاچاق مواد مخدر نیز ۶۵۰ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۱۶ تنها در کشور افغانستان ۴۸۰۰ تن مواد مخدر به دست آمده که این رقم ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»

به گزارش ایلنا، رحمانی‌فضلی در اولین نشست هم‌اندیشی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: مسأله اعتیاد یکی از موضوعات حاد آسیب‌های اجتماعی است تا جایی که در نیویورک و مقر سازمان ملل نیز معاونت مخصوص این آسیب شکل گرفته و اهمیت این مسأله در تمامی جوامع محسوس و مشهود است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در سازمان ملل پروتکل‌های بسیار زیاد و تفاهمنامه‌های متعددی برای مقابله با اعتیاد تدوین و تصویب شده است. بدین ترتیب باید بدانیم که امروز مسأله «اعتیاد» یک معضل جهانی است.

وزیر کشور در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر ۲۵۰ میلیون نفر معتاد در دنیا وجود دارد. این در حالی است که برخی از آمار‌ها از حضور یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر و برخی دو میلیون نفر معتاد در ایران صحبت می‌کنند که اگر همان دو میلیون نفر را هم در نظر بگیریم، براساس شیوع‌شناسی که اخیراً در کشور انجام شده نرخ اعتیاد در ایران نسبت به دنیا کم‌تر از ۵۰ درصد است.

وی ادامه داد: سود ناشی از قاچاق هروئین در افغانستان در مسیر بالکان حدود ۲۸ میلیارد دلار است.

وزیر کشور در ادامه خاطرنشان کرد: امسال حدود ۶۳۵ تن مواد مخدر در کشور کشف شده که این کشفیات طی هزار عملیات از مرزهای کشور تا قلب تهران به دست آمده است.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: در سال جاری نسبت به سال گذشته شاهد افزایش ۱۴ درصدی کشفیات هستیم.

وی در ادامه با بیان آن‌که در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر در دنیا در حوزه قاچاق مواد مخدر فعال هستند، گفت: گردش مالی حاصل از قاچاق مواد مخدر ۱۵۰۰ میلیارد دلار است و سود ناشی از قاچاق اعتیاد حتی می‌تواند باعث فساد سیستم‌ها شود.

رحمانی‌فضلی در ادامه افزود: اما از این تعداد که با زحمت وارد چرخه ترک اعتیاد می‌شوند حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مانایی در پاکی دارند. این در حالیست که در دنیا نیز میزان مانایی در پاکی حدود ۲۰ درصد است. یعنی از هر ۱۰۰ نفر که وارد چرخه ترک اعتیاد می‌شوند، حدود ۲۰ نفر پاک می‌مانند و ۸۰ نفر دیگر مجدداً به چرخه اعتیاد باز می‌گردند. در حال حاضر نرخ مانایی در پاکی در ایران نیز ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

وی ادامه داد: نمی‌توان تنها فقر را علت اعتیاد دانست. این در حالی است که شاهد آن هستیم که بیش از ۵۰ درصد از معتادین شاغل هستند. پس بیکاری را هم نمی‌توان به‌طور صددرصد از علل اعتیاد معرفی کرد.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: در محافل دانشگاهی نیز شاهد رشد اعتیاد هستیم. بدین ترتیب عدم ادامه تحصیل و یا صرف تحصیلکردگی نیز نمی‌تواند از عوامل ایجادکننده و یا مانع اعتیاد باشد. این در حالی است که ما حتی شاهد رشد اعتیاد در زنان نسبت به مردان هستیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: سال گذشته در تهران و شهرهای بزرگ تصمیم به جمع‌آوری معتادان گرفتیم که نتیجه آن کاهش ۴۰ درصدی سرقت‌‌ها شد. این در حالی است که بیش از ۶۴ درصد از زندانیان ما به‌طور مستقیم و غیرمستقیم با اعتیاد و مواد مخدر ارتباط دارند.

وزیر کشور در ادامه با بیان آن‌که بهترین راه برای جلوگیری از اعتیاد اتخاذ سیاست‌های «اجتماع محور» است گفت: امروز در راستای اتخاذ سیاست‌های اجتماع محور در دولت یازدهم دور یکدیگر جمع شده‌ایم، زیرا معتقدیم آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد را نمی‌توان جز به همکاری و مشارکت با مردم حل کرد و صددرصد کار را دولت نمی‌تواند انجام دهد. این در حالی است که همین امروز نیز ۸۰ درصد بار مسؤولیت‌ها بر دوش دولت است، اما مردم باید پای کار بیایند و پیش از هر چیز مواظب خود و خانواده‌شان باشند.

رحمانی‌فضلی ادامه داد: در حال حاضر در تهران حدود ۸ تا ۱۰ هزار ظرفیت برای معتادین متجاهر وجود دارد.

وی در ادامه با بیان آن‌که انتظار داریم هر کس در دایره تأثیرگذاری خود نسبت به مقوله اعتیاد ایجاد حساسیت کند این در حالیست که مرز حساسی میان حساسیت‌زایی و ایجاد ناامیدی وجود دارد، گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نوع مواد مخدر در اشکال مختلف در دنیا وجود دارند این در حالی است که مصرف مواد مخدر صنعتی به گونه‌ای است که بسیاری از خانواده‌ها وقتی یکی از اعضای خانواده‌شان دچار مصرف می‌شود حتی تا ۶ ماه اول اصلاً به فرد مشکوک نشده و آثاری را در وی مشاهده نمی‌کنند و با گذشت زمان شاهد آثار تخریبی در فرد مصرف‌کننده می‌شوند.

 

وی در ادامه ضمن تأکید بر آن‌که هر فرد در حیطه نفوذ خود باید نسبت به گرایش به مصرف مواد مخدر ایجاد حساسیت کند، گفت: امروز نیاز است که هم کودکان متوجه حجم آسیب و بلای اعتیاد شوند و هم خانواده‌ها بیش از پیش حواسشان به یکدیگر باشد.