محمد قرهداغلی -رئیس انجمن صنعت ساختمان، با بیان اینکه پیمانکاران صنعت ساختمان در سالهای گذشته برای دریافت پایانکار پروژههای خود معطل امضای طلائی هستند که باید این رویه برچیده شود، گفت: قوانین صنعت ساختمان نیازمند بازنگری جدی است. به گزارش مناقصهمزایده، پژمان جوزی؛ در همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران، با بیان اینکه خوشبختانه نظام حکمرانی […]
محمد قرهداغلی -رئیس انجمن صنعت ساختمان، با بیان اینکه پیمانکاران صنعت ساختمان در سالهای گذشته برای دریافت پایانکار پروژههای خود معطل امضای طلائی هستند که باید این رویه برچیده شود، گفت: قوانین صنعت ساختمان نیازمند بازنگری جدی است. به گزارش مناقصهمزایده، پژمان جوزی؛ در همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران، با بیان اینکه خوشبختانه نظام حکمرانی ایران به این درجه از آگاهی و شناخت رسیده است که رشد و توسعه متوازن و پرسرعت تنها با فرصت دادن و هموار کردن راه برای بخشخصوصی امکانپذیر میشود، افزود: برای اجرایی شدن این اقدام کافی است تا عرصه برای رقابت عادلانه باز شود نهادهای غیرکارآمد خود به خود با وجود بخشخصوصی متخصص و با اهلیت به نفع منافع مردم ایران کنار خواهند رفت. اما شرط آن ایجاد شرایط عادلانه برای رقابت است. رئیس انجمن صنعت ساختمان، توضیح داد: در اقتصاد، رقابت سالم اصل مهم ماندگاری است. بنابراین اقتصاد دستوری محکوم به شکست است. جوزی؛ با بیان اینکه اخیراً خبری مبنی بر حضور پیمانکاران و سازندگان خارجی در ایران مطرح شده است، گفت: بخشخصوصی از این امر استقبال میکند به شرط آنکه شرایط برای رقابت برابر باشد. بهطور قطع برای پیمانکار خارجی این موارد ایجاد نمیشود که ماهها و سالها به دنبال دریافت مجوز باشند و از سوی دیگر برای دریافت پایان کار آن را معطل یک امضاء طلائی نخواهید کرد! وی بیان کرد: برای بسیاری از پیمانکاران داخلی همواره قوانین دست و پاگیر وجود دارد اما برای پیمانکاران خارجی بهطور قطع این موارد برای آنها سهل میشود اما در این شرایط ما همچنان آماده رقابت هستیم. رئیس انجمن صنعت ساختمان، اظهار کرد: ایران به شدت فرصتهای بسیار زیادی برای توسعه دارد اما این به آن شرط است که دولت صنعتیسازی را در صنعت ساختمان جدی بگیرد. جوزی؛ با تصریح بر اینکه قوانین صنعت ساختمان نیازمند تغییرات اساسی است، گفت: امیدواریم دولت نگذارد قوانین خلعالساعه صنعت ساختمان را زمین بزند، از سوی دیگر ما همواره شاهد آن هستیم که زمان طولانی و غیرقابل دسترس دریافت مجوز این صنعت را نابود کرده است و از سوی دیگر تصمیمگیریها پشت دربهای بسته باعث شده این صنعت با مشکلات زیاد روبهرو شود. رئیس انجمن صنعت ساختمان، یادآور شد: در حالحاضر پیمانکاران و سازندگان و مدیران میانی جرأت تصمیمگیریهای سخت ندارند و متأسفانه قانون برنامه هفتم همچنان بر زمین مانده و جزییات آن ابلاغ نمیشود. جوزی؛ با بیان اینکه مسکن ۲۵ متری در شأن مردم بزرگ ایران نیست، گفت: تسری ساخت مسکن مهر و نهضتی و اسامی اینچنین، کار دولت نیست. وی ادامه داد: دولت چارهای جز اعتماد به بخشخصوصی و واگذاری کارها به بخشخصوصی سالم و پرتوان ندارد دولت باید به نقش رگولاتوری بازگردد و کارهای اساسی را به بخشخصوصی واگذار کند. وی با بیان اینکه دولت باید بخشخصوصی را بهعنوان یک دوست در کنار خود ببیند، گفت: بخشخصوصی نه (وام) دولتی میخواهیم نه زمین رایگان، تنها درخواست داریم که دولت تسهیلگری کند و چوب لای چرخ بخشخصوصی، نکند ما همگی به راه خود آشنا هستیم.
توانمندسازی بخشخصوصی در صنعت ساختمان کلید دستیابی به اقتصاد قوی
همچنین در این مراسم، فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت، با اشاره به اینکه دولت چهاردهم قطعاً دیدگاه بهرهمندی از ظرفیتهای بخشخصوصی را دارد، گفت: در راستای توانمندسازی اقتصاد در این چشمانداز دور هم جمع شدیم، صنعت ساختمان از جمله صنایعی است که با توجه به نیاز بشر برای داشتن یک سرپناه شکل گرفته است، این نیاز به مرور زمان با نیازهای دیگری از جمله نیاز به زیبایی و نیاز به اقتدار آدمی همراه شد. وی افزود: ساختمانها میتوانند نماد کشورها باشد، همانطوری که هماکنون کشور ما نمادهایی از جمله تختجمشید بهعنوان تمدن ایران را دارد. صنعت ساختمان بهعنوان یکی از صنایع پیشران در اقتصاد نقش بسیار مهمی دارد، زیرا زنجیره بسیار طولانی را در اقتصاد ایجاد میکند و سوی دیگر در راستای ایجاد مشاغل نیز حائزاهمیت است. مهاجرانی؛ تأکید کرد: دولت بسیار نیازمند همکاری با بخشخصوصی هست و این یک واقعیت به شمار میرود و هیچ جامعهای نمیتواند مسائل و مشکلات خود رو فقط با دولت حل کند، یعنی یک جامعه سالم به یک دولت و بخش قدرتمند نیاز دارد. سخنگوی دولت، تأکید کرد: بخشخصوصی یکی از بخشهای است که در قانون اساسی کشور به رسمیت شناخته شده و دولت وفاق بهعنوان دولتی که شعار خود را بر وفاق گذاشته، تماماً در خدمت بخشخصوصی است تا بتواند مشکلات این بخش را رفع کند. وی ادامه داد: یقیناً دولت نباید تصدیگری کند، این موضوعی است که در از اصل ۴۴ قانون اساسی نیز وجود داشته و به رسمیت شناخته شده است. قطعاً در این زمینه اشتباهاتی نیز وجود داشته و تردیدی در این موضوع وجود ندارد، اگر بگوییم همه آنچه که ما انجام دادیم صحیح است، حتماً این جمله، جمله اشتباهی است؛ اما باید اعلام کنیم که حتماً آمادگی داریم تا اشتباهات را اصلاح کنیم و بیشک این جمله، جمله درستی است. مهاجرانی؛ تصریح کرد: آمادگی داریم تا بشنویم و ایرادها را برطرف کنیم، قطعاً نگاه دولت برای استفاده از ظرفیتهای بخشخصوصی است، بهویژه بخش خصوص صنعت ساختمان که اصلاً امکان ندارد ما بتوانیم حرکت کنیم، بدون اینکه بخواهیم ظرفیتهای بخشخصوصی را به رسمیت بشناسیم و طبیعتاً دولت هم در این مسیر وظایفی را دارد که باید وظایف را انجام دهد.
دیدگاه بسته شده است.