چارهاندیشی مدیران در وزارت نیرو طوفان گردوغبار خوزستان فتیله برگزاری یک مناقصه برقی را روشن کرد ۱۰۰ میلیارد تومان برای دولت خرج تراشی شد معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: به نظر میرسد که پدیده گرد و غبار در خوزستان ادامه دارد و اگر مشکلات برق ناشی از این پدیده مدیریت نشود، […]
چارهاندیشی مدیران در وزارت نیرو
طوفان گردوغبار خوزستان فتیله برگزاری یک مناقصه برقی را روشن کرد
۱۰۰ میلیارد تومان برای دولت خرج تراشی شد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: به نظر میرسد که پدیده گرد و غبار در خوزستان ادامه دارد و اگر مشکلات برق ناشی از این پدیده مدیریت نشود، حتماً مردم از ما ناراحت میشوند.
به گزارش ایسنا، هوشنگفلاحتیان در جلسه ستاد مدیریت بحران خوزستان، اظهار کرد: وقوع پدیده ریزگردها در ۸ بهمن ماه امسال در خوزستان باعث ایجاد شرایط خاصی در شبکههای برق شد. کلیه تأسیسات برق استان در فضای باز قرار دارند و در معرض دید عموم هستند و این تأسیسات بنا به شرایط طبیعی طراحی شدهاند.
وی افزود: اگر پدیده ریزگردها موجب انباشته شدن گرد و غبار در تجهیزات و تأسیسات ما شود که دارای ولتاژهای ۴۰۰ هزار ولت، ۲۳۰ هزار ولت و ۱۳۲ هزار ولت و ۳۳ هزار ولت هستند، عایقبندی و ایزولاسیون این تأسیسات را به دنبال دارد و در هر صورت بروز گرد و غبار موجب از مدار خارج شدن این تأسیسات خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به آثار پدیده گرد و غبار بر تأسیسات برقی تصریح کرد: تا زمانی که رطوبت بر گرد و غبار انباشته شده روی تأسیسات انباشته نمیشود، مشکل خاصی برای پستها و خطوط توزیع برق و همچنین مقرهها ایجاد نخواهد شد.
وی ادامه داد: باید برای حل این مشکل اقداماتی در کنار هم انجام دهیم. از مدیران استانی انتظار میرود با یک کار جمعی بتوانیم با قطعیِ برق ناشی از گرد و غبار مقابله کنیم تا مردم با مشکل مواجه نشوند و خوشبختانه در بازدید وزیر نیرو از تأسیسات برقی تصمیمات خوبی در این زمینه اخذ شد.
فلاحتیان درباره راهکارهای جلوگیری از قطع برق ناشی از گرد و غبار عنوان کرد: باید تأسیسات و خطوط برق در بازههای زمانی کوتاه مدت و به صورت مستمر شستشو داده شوند، گرچه شستشوی زیاد تأسیسات را دچار استهلاک و ناپایدار میکند ولی چارهای هم نداریم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: اکنون در کشور دستور داده شده که تمام سیستمها و دستگاههای «مقرهشو» به سمت خوزستان هدایت شوند تا از شامگاه شنبه عملیات شستشوی تأسیسات برق انجام شود.
وی با اشاره به شستشوی تمام ایستگاههای اصلی برق در محدوده اهواز از ۱۵ روز گذشته تاکنون، بیان کرد: قطع برق دیروز (۲۳ بهمن ماه) که در اهواز و برخی شهرستانهای خوزستان رخ داد، ناشی از مشکلاتی در خطوط انتقال برق بود. پستهای اصلی برق در روزهای اخیر شستشو شده بودند، بنابراین باید در بازههای زمانی کوتاهمدت و به صورت مرتب تأسیسات برق را شستشو دهیم، اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد خطوط انتقال برق در بیابانها و محدوده اهواز است.
فلاحتیان اظهار کرد: این خطوط برق واقعاً یک فاجعه هستند و برای شستن این خطوط که در ارتفاع ۴۰ متری زمین قرار دارند، قصهای دیگر داریم و باید ببینیم که چه کاری میتوانیم انجام دهیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: تجارب ما نشان میدهد که اگر مقرههای سرامیکی به سیلیکون را بر تبدیل شوند، عملکرد مناسبتری خواهند داشت؛ گرچه در خوزستان که استان گرمی است مقرههای سیلیکونرابر در دمای ۶۰ درجه پس از مدتی کیفیت و حالت اولیه خود را از دست میدهند و دچار خشکی میشوند اما در بازه زمانی کوتاه مدت و میان مدت جایگزینی مقرهای سرامیکی با سیلیکونرابر جواب بهتری میدهد. بنابراین باید مقرههای برق در مناطق آسیبپذیر استان خوزستان تعویض شوند که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
فلاحتیان تصریح کرد: سقف گذاری روی پستهای برق ۱۳۲ کیلو ولت نیز یکی دیگر از اقداماتی است که باید در میان مدت با برنامهریزی در خوزستان انجام شود. این کار هزینههای بسیار هنگفتی دارد و کاری بسیار سخت و خطرناک پرسنل ما خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم احداث پستهای برق جیایاس در خوزستان عنوان کرد: اقدام دیگری که باید در میان مدت در خوزستان انجام شود این است که احداث هر پست جدیدی به روش جیایاس انجام شود. جیایاس پستهای جدیدی هستند که ایزولاسیون با گاز هستند. این پستها درمحدودههای جغرافیایی کوچک و در اراضی محدود و عمدتاً در کلانشهرهای جهان احداث میشوند زیرا در این مناطق قیمت زمین به حدی گران است که نمیتوان پستهای معمولی را راهاندازی کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: در خوزستان نیز باید به علت پدیده ریزگردها به سمت این تکنولوژی برویم و نه تنها پستهای جدید را جیایاس کنیم، بلکه پستهای معمولی را نیز به تدریج از مدار خارج کنیم که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این کار نیاز است.
وی بیان کرد: در طول ۴۰ سال گذشته پستهای موقت سیار یا همان پست تی-آف زیادی در کشور احداث شد، ولی بیشترین تعداد این پستها در خوزستان قرار دارد. با توجه به شدت افزایش بار برق در فصل تابستان در خوزستان، باید تمام پستهای تی-آف را دائمی کنیم.
فلاحتیان ادامه داد: با وجود اینکه این موضوع کاری بسیار سنگین است اما باید به هر نحوی که شده حتی با کمک رییسجمهور یا مجلس شورای اسلامی انجام شود، زیرا به نظر میرسد که پدیده گرد و غبار در خوزستان ادامه دارد و اگر مشکلات برق ناشی از این پدیده مدیریت نشود، حتماً مردم از ما ناراحت میشوند. مردم کاری به این توجیهات ندارند و تنها خواستار تأمین آب و برق خود هستند و چنین مشکلاتی را تاب نخواهند آورد.
وی با تأکید بر اهمیت وجود دیزل ژنراتور اضطراری در ایستگاههای پمپاژ و مراکز حساس گفت: به ویژه در خوزستان که شبکههای برق در معرض چنین آسیبهایی هستند، باید در ایستگاههای پمپاژ و مراکز حساس، مولد اضطراری نصب شود. بنابراین استدعا میکنیم که دستگاههای استانی مولدهای اضطراری را در واحدهای خود نصب کنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به برخی صحبتها مبنی بر اینکه مشکلات برق خوزستان ناشی از نبود ظرفیت تولید برق است، اظهار کرد: ظرفیت تولید برق در خوزستان سه برابر نیاز استان است و بنابراین قطعی برق دیروز هیچ ارتباطی به ظرفیت نیروگاههای برق ندارد.
وی تصریح کرد: برای تصفیهخانهها و ایستگاههای پمپاژ اهواز حتماً باید دیزل ژنراتور اضطراری نصب شود. این موضوع جزو تعهدات ما قرار دارد. همچنین با حضور وزیر نیرو مقرر شد که به هر نحوی ۱۰۰ میلیارد تومان به صنعت برق خوزستان کمک شود تا این صنعت بتواند مشکلات خود را حل کند.
فلاحتیان افزود: همچنین مقرر شده که در اسرع وقت مناقصه خرید ۱۵ دستگاه مقرهشو انجام شود. بدهی بانکی برق خوزستان به یکی از بانکها ۱۳۲ میلیارد تومان است که مقرر شد این بدهی را تضمین کنیم تا برق خوزستان بتواند وام ۱۸۰ میلیون یورویی معادل ۸۰۰ میلیارد تومان را از بانک توسعه اسلامی اخذ کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.