تالاب درگه سنگی، چشماندازی زیبا از طبیعت نقده ناصر بهزادفر- تالاب درگه سنگی در شمال شرق نقده و در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این تالاب دائمی با مساحت حوضه آبریز ۲۱۰۰ هکتار در ارتفاع ۱۲۸۰ متری از سطح آبهای آزاد واقع است. منبع تأمین آب آن روانابهای فصلی ناشی از بارندگی، مازاد جریان آب […]
تالاب درگه سنگی، چشماندازی زیبا از طبیعت نقده
ناصر بهزادفر- تالاب درگه سنگی در شمال شرق نقده و در استان آذربایجان غربی قرار دارد.
این تالاب دائمی با مساحت حوضه آبریز ۲۱۰۰ هکتار در ارتفاع ۱۲۸۰ متری از سطح آبهای آزاد واقع است. منبع تأمین آب آن روانابهای فصلی ناشی از بارندگی، مازاد جریان آب انهار، سنتی منشعب از رودخانه گدارنقده، جریان چشمهها و نشت آبهای زیرزمینی میباشد. دو چشمه در ضلع جنوبی که از کنار وارد تالاب میشوند. این دو چشمه ذکر شده آب لب شور دارند و از زیر صخرهها و کف زمین میجوشند آب چشمهها دائمی و در همه فصول است.
هنگام افزایش آب چمنزارهای سمت غرب و جنوب غربی تالاب به زیر آب میرود و مساحت تالاب را تحت تأثیر قرار میدهد. این تالاب از شمال به رشته کوههای سنگی و از مغرب و جنوب غربی به اراضی چمنزار و پست و شور با شیب ۰ تا ۰٫۵درصد منتهی میشود که این اراضی با افزایش میزان آب به زیر آب میرود و از شرق و جنوب به ارتفاعات نیمه سنگی تا سنگی با خاک کم منتهی میشود. مساحت این تالاب حدود ۳۸۰ هکتار است، عمق متوسط این تالاب ۱۰۰ سانتیمتر و حداکثر عمق آن ۱۶۲ سانتیمتر است.
پوشش گیاهی قابل توجه در بخش جنوبی تالاب، تنوع و کثرت فیتوپلانکتونها و گونههای جانوری بیمهرگان درآب این تالاب نظیر انواع بنتوزها و زئوپلانکتونها، زیستگاه بسیار مناسبی را برای پرندگان آبزی و کنار آبزی به وجود آورده است.
از پرندگان شاخص این تالاب میتوان به فلامینگو، اردک سرسفید، انواع مرغابیها، چنگر، سرحنایی، تاجدار، آب چیلک، کشیم، خروس کولی، اکراس، باکلان، کاکایی و پرستوی دریایی اشاره نمود.
مسیر دسترسی
این تالاب در محور جاده ارومیه به مهاباد واقع شده و از کنار جاده قابل رؤیت است. بعد از رسیدن به سهراهی محمدیار و پیمودن یک جاده خاکی ۲۰۰ متری بهطرف شمال شرقی به روستای دورگه سنگی میرسیم که تالاب در حاشیه آن قراردارد. این تالاب در بالای جاده نقدهـ مهاباد قرار دارد.
منابع:
کویرها و بیابانهای ایران
مهر
خبر سولدوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.