محمد قرهداغلی – رئیس اتاق صنایع و معادن ایران، از عدم وجود عرصه فعالیت برای بخشخصوصی انتقاد کرد و با اشاره به اینکه امروزه شاهد سلطه ۷۵ درصدی دولت در اقتصاد کشور هستیم، بر حمایت دولت از پیمانکاران ایرانی در مناقصه پروژههای عمرانی کشورهای منطقه تأکید کرد. به گزارش مناقصهمزایده، صمد حسنزاده؛ در بیست و […]
محمد قرهداغلی – رئیس اتاق صنایع و معادن ایران، از عدم وجود عرصه فعالیت برای بخشخصوصی انتقاد کرد و با اشاره به اینکه امروزه شاهد سلطه ۷۵ درصدی دولت در اقتصاد کشور هستیم، بر حمایت دولت از پیمانکاران ایرانی در مناقصه پروژههای عمرانی کشورهای منطقه تأکید کرد. به گزارش مناقصهمزایده، صمد حسنزاده؛ در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور در چند سال گذشته همواره با مشکلات زیادی مواجه بوده، به پیدا کردن راهحلهای مناسب و کاربردی تأکید و افزود: فعالان اقتصادی علیرغم مشکلات موجود، توانمند و شایسته هستند و همچنان فعالیت صادراتی خود را ادامه میدهند، برای کشور آورده، ثروت و اشتغال ایجاد میکنند و در شرایط سخت با قوانین دستوپاگیر برای کشور خدمت میکنند. وی ادامه داد: براساس اعلام رئیس کل بانکمرکزی در روزهای آینده سامانه مبادله ارز در بانکهای عامل پیادهسازی میشود تا واردکننده و صادرکننده به ارز مورد نیاز خود با قیمت مناسب دسترسی داشته باشد. حسنزاده؛ با بیان اینکه راهکارهای مشخصی برای حل مشکلات ارزی و معیشتی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: با حضور و کمک کارشناسان میتوان به نتایج مطلوبی دسترسی پیدا کرد. وی تصریح کرد: ضرر شرکتهای دولتی را تا کی باید از جیب مردم ایران و بودجه کشور پرداخت شود؟ وی به حمایت دولت از پیمانکاران ایرانی در مناقصه پروژههای عمرانی کشورهای منطقه تأکید کرد و افزود: امروزه موضوع خدمات مهندسی در کشورهای همسایه دارای اولویت است و ما باید از دانش و علم مهندسان کشورمان بهرهمند شویم و در این راستا دولت باید از این مهندسان در جهت ضمانتنامههای بانکی حمایت کنند.
کنترل ارزی به جای تسهیل تشدید شده است
در ادامه، رضا علیزاده؛ رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، اظهار کرد: یک صادرکننده یا تولیدکننده، مواد اولیه را با نرخ آزاد از بازار خریده و کالا را تولید و صادر میکند اما ارز را با رقم پایینتر بازمیگرداند. این معادله با چه منطقی قابل قبول است؟ وی با بیان اینکه مجلس در حوزه نظارتی ورود یافته و فشارها را تا زمان حل مشکلات ادامه میدهد، گفت: اراده رئیسجمهور بر حل مشکلات است و در مجلس نیز در حوزه قانونگذاری و نظارت اقدام میکنیم. علیزاده؛ با بیان اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گزارش کارشناسی درخصوص ارز تهیه کرده است، افزود: از سال ۹۷ کنترل ارزی آغاز شده و تا امروز باید کنترل ارزی به تدریج تسهیل میشد ولی تشدید یافته و موضوع پیچیدهتر شده است. رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با بیان اینکه با این شیوه همه تولیدکنندگان و صادرکنندگان را مجبور میکنیم تا کار خلاف انجام دهند، افزود: وقتی تصمیمی قابل عملی شدن نیست، یک تولیدکننده مجبور است تا کارتهای اجارهای پیدا کند. علیزاده؛ ادامه داد: مشکلاتی که در حوزه صادرات و تولید داریم تا حدودی روشن است و همیشه به زبانها و ادبیات متفاوت آنها را مطرح میکنیم ولی ارادهای برای حل آنها نیست، میترسیم یا قدرت تصمیم گیری را از دست دادهایم. وی، بیکاری، معیشت خانوارها و درآمد مردم را از جمله مشکلات اساسی اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: یکی از اساسیترین راهحلهای این مشکلات، توسعه صادرات است که باعث میشود تراز تجاری کشور اصلاح شده و درآمد کشور و رفاه عمومی افزایش یابد.
دیدگاه بسته شده است.