آغاز چانهزنی برای دریافت مطالبات نظام بانکی از دولت دولت سهمیه هر بانک و شیوه پرداختی مطالبات خود به نظام بانکی را تعیین کرده و قرار است که پرداخت اصل بدهی به همراه نرخ سود جاری که هر سال بانک مرکزی اعلام کرده را به زودی آغاز کند. به گزارش مهر، دولت بالاخره تصمیم بر […]
آغاز چانهزنی برای دریافت مطالبات نظام بانکی از دولت
دولت سهمیه هر بانک و شیوه پرداختی مطالبات خود به نظام بانکی را تعیین کرده و قرار است که پرداخت اصل بدهی به همراه نرخ سود جاری که هر سال بانک مرکزی اعلام کرده را به زودی آغاز کند.
به گزارش مهر، دولت بالاخره تصمیم بر این گرفته تا بدهی خود به نظام بانکی را بپردازد. همان بدهی که برخی رقم آن را ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یاد میکنند. در این میان بانکها رقمهای متفاوتی را از دولت طلب دارند که برخی از آنها حتی از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد ریال نیز میگذرد.
البته دولت هم در این زمینه ملاحظاتی دارد و نمیخواهد دستاوردهای کنترل تورم را که اتفاقاً هزینههای زیادی هم برای آن داده است، به راحتی از دست بدهد و آن را به بهایی هر چند به قیمت راضی نگاه داشتن سیستم بانکی و همراهی بیشتر با دولت، از دست بدهد.
این در حالی است که هر قدمی که دولت برای تزریق نقدینگی و تسویه بدهیهایش انجام دهد، یک سرش ممکن است افزایش تورم باشد؛ به همین دلیل در این حوزه، دست به عصا حرکت کرده و اجازه نمیدهد که دستاوردهای تورمیاش زیر سؤال برود؛ چراکه برایش بهای گزافی هم پرداخته است و حتی در مقاطعی، کنترل تورم، به بهای سنگین رکود حفظ شده است.
اکنون بانکداران خبر از این میدهند که دولت قرار است مطالباتش به نظام بانکی را بپردازد و تا قبل از پایان سال، بخشی از این بدهیها را با هدف افزایش قدرت بانکها را بپردازد. در این میان، روشهای پرداخت این بدهیها هم متفاوت است و منابعش از محل تسعیر ارز، ارزیابی داراییهای دولت و محلهایی از این دست بدهد.
یک مقام مسؤول در گفتوگو با خبرنگار مهر میگوید: دولت برای هر یک از بانکها سهمیهای در نظر گرفته است که براساس آن سهمیه، بخشی از بدهی خود به نظام بانکی و هر یک از بانکها را میپردازد؛ اما بهطور قطع، مقدار پرداختی بابت بدهیاش را طوری تنظیم خواهد کرد که اثر افزایشی بر روی تورم نداشته باشد.
وی میافزاید: دولت با کمک بانک مرکزی، مقدار و سهمیه هر بانک را مشخص و تعیین کرده و نحوه پرداخت آنها به بانکها نیز به زودی روشن خواهد شد.
در این میان، برخی بانکداران از محاسبه نرخ سود این بدهیها از سوی بانکها خبر میدهند و میگویند که به بدهیهای دولت به بانکشان، سود تعلق میدهند و بنابراین دولت اصل بدهی به همراه سودش را میپردازد.
محمدابراهیممقدم، مدیرعامل بانک تجارت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه میزان سود به بدهیهای دولت به نظام بانکی تعلق میگیرد گفت: سود بدهیهای دولت به هریک از بانکها هم محاسبه شده و در کنار اصل بدهی، واریز خواهد شد. بر این اساس، بانکها هم، دولت را همچون یک شهروند میبیند که از تسهیلات بانکی استفاده کرده است.
وی میافزاید: سودی که بانکها از دولت دریافت خواهند کرد، بر مبنای نرخ سود جاری است که هر سال بانک مرکزی اعلام کرده و هر سال که دولت، بدهکار است؛ بدهیهایش برای تسویه، با همان نرخ بانک مرکزی محاسبه میشود.
بنابراین به نظر میرسد که اگرچه بانکها بدهیهای خود از دولت را دیرتر از موعد مقرر دریافت خواهند کرد، اما به هرحال دریافت سود بانکی برای این مطالبات، بخشی از ضرر و زیان آنها را نیز جبران خواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.