مرضیه نیکخواه- در روزگاری که دغدغه بسیاری فراهم کردن تکه نانی برای سیر شدن است، هستند افرادی که با ایجاد شوکهای روانی به جامعه، سعی میکنند که صورتمسئله این روزهای مردم که همانا مشکلات عدیده اقتصادی است، به بیراهه ببرند! حتماً تاکنون درباره افتتاح کلینیک ترک بیحجابی شنیدهاید؛ کلینیکی که هنوز راه نیفتاده، جنجال بسیاری […]
مرضیه نیکخواه- در روزگاری که دغدغه بسیاری فراهم کردن تکه نانی برای سیر شدن است، هستند افرادی که با ایجاد شوکهای روانی به جامعه، سعی میکنند که صورتمسئله این روزهای مردم که همانا مشکلات عدیده اقتصادی است، به بیراهه ببرند! حتماً تاکنون درباره افتتاح کلینیک ترک بیحجابی شنیدهاید؛ کلینیکی که هنوز راه نیفتاده، جنجال بسیاری را بر پا کرده است. «برای نخستینبار در کشور به همت اراده زنان و خانواده ستاد امربهمعروف، کلینیک ترک بیحجابی در تهران با هدف درمان علمی و روانشناختی بیحجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح میشود.» همین چند سطر کافی بود تا اکثریت مردم بپرسند آیا دیگر مشکلی در جامعه وجود ندارد که افتتاح کلینیک ترک بیحجابی دغدغه این روزهای برخیها شده؟! جالب آنکه در توضیح این طرح گفته شده که «براساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان تهران از سوی خانوادهها و بانوان و دختران تهرانی مبنی بر وجود فشارهای محیطی و سایر عوامل که منجر به اجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی شده که پس از بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی به عمل آمده تصمیم بر آن شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» در تهران راهاندازی شود.» بعد از این پیامها بود که بسیاری از روانشناسان به این مقوله ورود کردند و توجیه اجرای این طرح را کاملاً غیرعلمی خواندند. در همین رابطه انجمنهای روانشناسی و روانکاوی با انتشار بیانیهای به خبر راهاندازی کلینیک ترک بیحجابی واکنش نشان دادند. در متن این بیانیه آمده است: خبر راهاندازی «کلینیک ترک بیحجابی در تهران» موجب تشویش اذهان عمومی شده و متخصصان سلامت روان را متعجب و در عین حال بهشدت نگران کرده است. داشتن یا نداشتن حجاب پدیدهای اجتماعی و فرهنگی است و نه یک بیماری که نیاز به درمان داشته باشد. چنین تصمیمها و اقداماتی آسیبزا، افراد غیربیمار را با برچسب بیماری مواجه میکند، امید اینکه دستاندرکاران به حساسیت امر و آسیبهای جدی ناشی از سوء استفاده از روانشناسی و روانپزشکی توجه کنند، اقدامات اینچنینی را متوقف کنند و از تکرار آن در آینده خودداری کنند.
واکنش دولت چه بود؟
به دلیل همین موضوع دولت سریع واکنش نشان داد. معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، زهرا بهروزآذر؛ چنین گفت: این موضوع هیچ ارتباطی به دولت ندارد و شکلگیری آن در دولت تصویب نشده است. موضوع حجاب یک موضوع تربیتی است و باید در درون خانوادهها شروع شود ما حتماً در برنامه خود داریم که خانوادهها فرزندان خود را متقاعد کنند حجاب را انتخاب کنند. نباید با این موضوع شبیه موضوعات دیگر برخورد کنیم که موجب وهن اسلام و هم وهن موضوع امربهمعروف و نهیازمنکر است. فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت چهاردهم نیز، در نشست خبری دخالت دولت در این موضوع را شدیداً تکذیب کرد.
نظارت دولت بر زیرمجموعههایش چه میشود؟
خیلی زود گفته شد که پشت این طرح فردی به نام «مهری دارستانی» نشسته است که البته خودش میگوید طرح با همکاری مختصصان و دغدغهمندان در «ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر» تهیه شده است که در بودجه سال ۱۴۰۳ رقم ۱۵۵ میلیارد تومان بودجه از ردیف بودجه عمومی و ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاصی دریافت کرده است! بودجه ستاد امربهمعروف را دولت میدهد و تا زمانی که بودجه این ستاد از جیب دولت پرداخت میشود، دولت نمیتواند در مورد آن اعلام بیطرفی کند. خانم بهروزآذر؛ البته با گفتن اینکه مسئله حجاب باید در داخل خانوادهها حل شود و نباید از طرح مسائلی که وهن اسلام و موضوع امربهمعروف است خودداری شود، مخالفت خودش با این مسئله را نشان داد، اما توضیح نداد که مخالفت دولت با این طرح چگونه جلوی اجرای آن را میگیرد؟!
زهرا بهروزآذر؛ معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، گفت: تصمیماتی مانند کلینیک ترک بیحجابی و اعلان آنها در بازههای زمانی مختلف با هدف جنگ روانی و نگاه داشتن دست بالا در فضای رسانهای از سوی این نهادها مطرح میشود وگرنه گستردگی و فراگیری قابلتوجهی ندارند و در هیچ بخشی از نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری […]
دیدگاه بسته شده است.