هانیه قنادزاده- هر نقطه از کشور که توسعه و آبادانی صورت گرفته، ردپایی از پروژههای عمرانی در آن دیده میشود و هر جا پروژه عمرانی خوابیده نشانی از توسعه پیدا نمیکنی، کشورمان به لطف کلنگهای افتتاحیه به فرجام نرسیده پروژههای عمرانی که از دولتهای مختلف به جا مانده، یکی از کشورهایی است که در زمینه […]
هانیه قنادزاده- هر نقطه از کشور که توسعه و آبادانی صورت گرفته، ردپایی از پروژههای عمرانی در آن دیده میشود و هر جا پروژه عمرانی خوابیده نشانی از توسعه پیدا نمیکنی، کشورمان به لطف کلنگهای افتتاحیه به فرجام نرسیده پروژههای عمرانی که از دولتهای مختلف به جا مانده، یکی از کشورهایی است که در زمینه تکمیل پروژههای عمرانی به مشکل برخورده است. بر همین اساس هم بوده که دولت جدید برای سال آینده با افزایش ۴۰ درصدی بودجه عمرانی سعی کرده تا این ضعف بزرگ را برطرف کند. بیشک در این بین میتوان از بخشخصوصی نیز برای تکمیل پروژههای عمرانی استفاده کرد تا هم اشتغال افزایش یابد و هم پایان پروژههای عمرانی سریعتر به فرجام برسند. از برج تجارت جهانی تبریز تا سیتیسنتر اصفهان، از پل کابلی اهواز تا برجهای دوقلوی مشهد، از پل ورسک تا ایرانمال، از سد کرخه تا آزادراه تهران-شمال، از برج میلاد تهران تا نیروگاه شازند اراک. اینها تنها بخشی از مشهورترین پروژههای عمرانی ایران هستند که باعث آبادانی و توسعه و از همه مهمتر اشتغال هزاران ایرانی شدهاند. در واقع پروژههای عمرانی نهتنها بر توسعه اقتصادی تأثیر میگذارند، بلکه در توسعه پایدار نیز نقش بسزایی دارند. توسعه زیرساختهای پایدار میتواند به کاهش فقر، بهبود دسترسی به خدمات اساسی و تقویت شرایط زیستمحیطی کمک کند. همچنین، این پروژهها با ایجاد اشتغال، به توانمندسازی اقتصادی جوامع محلی کمک میکنند. به جرأت میتوان گفت؛ پروژههای عمرانی نهتنها بر توسعه اقتصادی تأثیر میگذارند، بلکه در توسعه پایدار نیز نقش بسزایی دارند. توسعه زیرساختهای پایدار میتواند به کاهش فقر، بهبود دسترسی به خدمات اساسی، و تقویت شرایط زیستمحیطی کمک کند. همچنین، این پروژهها با ایجاد اشتغال، به توانمندسازی اقتصادی جوامع محلی کمک میکنند.
دستور رئیسجمهور بر توزیع پروژههای عمرانی در سراسر کشور
در همین رابطه، دیروز (یکشنبه) رئیسجمهور در سومین جلسه بررسی و تحلیل طرحهای توسعه دریامحور با تأکید بر منطقه ساحلی مکران، با اشاره به اولویتدهی دولت به اقتصاد دریامحور و اهمیت رونق این بخش بر رشد، توسعه و آبادانی کشور و با تأکید بر اینکه باید دغدغههای مقاممعظمرهبری را در سند چشمانداز، سیاستهای کلی و برنامههای توسعه مدنظر داشته باشیم، افزود: ضروری است برنامههای توسعهای ما با نگاهی وسیع، اما واقعی طراحی شود تا بتوانیم در اقتصاد و تکنولوژی به مقام برتر در منطقه تبدیل بشویم. رئیسجمهور، در ادامه با اشاره به اینکه نگاه دولت، توسعه پایدار در سراسر جغرافیای کشور است، گفت: ما باید پراکندگی طرحهای توسعهای را مدنظر قرار داده و توزیع پروژههای عمرانی را در همه نواحی کشور، از جنوب شرق تا شمال غرب ایران در اولویت خود قرار دهیم. پزشکیان؛ ضمن دستور به رئیس سازمان برنامه و بودجه برای نظارت دقیق بر نحوه بهرهبرداری از مجوزهای صادره در زمینه طرحهای توسعهای، اظهار داشت: شرکتهایی که متولی طرحهای توسعهای شدهاند، باید با یک برنامهریزی مشخص به سرعت روند اجرایی را آغاز کنند و نباید مجوزهای صادره معطل بمانند. دولت نیز در این زمینه مکلف به نظارت دقیق میباشد. همچنین در این جلسه با پیشنهاد معاون اول و دستور رئیسجمهور مقرر شد مصوبه اصلاح ساختار و جایگاه شورای مکران تهیه و برای بررسی و تصویب به هیئت دولت آماده ارائه شود.
دیدگاه بسته شده است.