با حضور وزیر صمت،نخستین کارخانه آنتیموان کشور در سیستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت

   نخستین کارخانه آنتیموان کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در منطقه سفیدآبه شهرستان نیمروز سیستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت. به گزارش مهر، این واحد صنعتی با اشتغال‌زایی ۴۰ نفر به سبب نخستین بودن در سطح کشور آینده‌ای روشن را پیش روی سیستان و بلوچستان ایفا می‌کند. بر اساس اعلام سازمان صنعت، معدن […]

 

 نخستین کارخانه آنتیموان کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در منطقه سفیدآبه شهرستان نیمروز سیستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش مهر، این واحد صنعتی با اشتغال‌زایی ۴۰ نفر به سبب نخستین بودن در سطح کشور آینده‌ای روشن را پیش روی سیستان و بلوچستان ایفا می‌کند.

بر اساس اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، کشف معدن آنتیموان سفیدآبه با ذخیره قطعی ۵۴۶۵ تن کانسنگ آنتیموان با عیار ۳۷ درصد با هزینه تقریبی اکتشاف ۲۶۰۰ میلیون ریال به نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران انجام و آماده بهره‌برداری شده است.

براساس آمار موجود، کل ذخایر آنتیموان جهان دو میلیون تن است و مهم‌ترین ذخیره این ماده معدنی در ایران اسلامی و در منطقه سفیدآبه استان سیستان و بلوچستان واقع شده است که این به خوبی بر اهمیت این خطه می‌افزاید.

آنتیموان، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی دارای نشان Sb و عدد اتمی ۵۱ است، آنتیموان که یک شبه فلز بوده دارای ۴ حالت آلوتروپیک است و شکل پایدار این عنصر، فلزی آبی – سفید می‌باشد.

این عنصر در مواد ضد آتش، رنگ‌ها، سرامیک لعاب و آلیاژهای گوناگون و لاستیک به‌کار می‌رود و همچنین استفاده از آنتیموان در صنایع نیمه‌هادی و در تولید دیود‌ها، موج‌یاب‌های مادون قرمز و وسایل Hall-effect در باطری‌ها، آلیاژهای ضد اصطکاک، فلز ویژه حروف چاپ، گلوله‌های رسام و جنگ‌افزارهای کوچک، روکش کابل نیز کاربرد دارد.

۱۰ درصد آنتیموان جهان در سیستان و بلوچستان وجود دارد

استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار مهر گفت: ۱۰ درصد ذخایر آنتیموان جهان در این دیار وجود دارد که با شناسایی و بهره‌برداری از آن می‌توان نام استان را بر صفحه آنتیموان جهان ثبت کرد.

علی اوسط هاشمی افزود: سیستان و بلوچستان رنگین کمان معادن بوده و باید از این ظرفیت‌های موجود در راستای توسعه یافتگی این دیار مرزنشین بهره ببریم.

وی بیان کرد: معدن آنتیموان یکی از این داشته‌ها است، ظرفیت تولید معدن سفیدآبه سالانه ۹۰ هزار تن شمش است که نقش به‌سزایی در توسعه استان خواهد داشت و طی آینده‌ای نزدیک با بهره‌بری از آن برای بیش از ۲۰۰ نفر شغل ایجاد می‌شود.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان تأکید کرد: معادن بسیاری در این استان وجود دارد که طی چند سال اخیر اهتمام ویژه‌ای برای شناسایی و فعالسازی معادن به منظور توسعه استان در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: اگر همین داشته‌ها به فعلیت در بیاید سیستان و بلوچستانی که از موقعیت راهبردی در جمهوری اسلامی ایران برخوردار است، غنی خواهد شد.

 

مجتمع صنایع معدنی آنتیموان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شمال غرب زابل واقع در روستای حیدرآباد بخش سفیدآبه شهرستان نیمروز واقع شده است.