فعال معدنی در بخش سرب و روی خواستار شد تقویت بخش خصوصی با آغاز به کار برنده مزایده معدن مهدی آباد رییس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران میگوید، امروز از ظرفیت ۴۵۰ هزارتنی ذوب روی کشور به میزان ۱۵۰ هزار تن (۳۳ درصد) شمش روی تولید میشود. به گزارش ایرنا، حسن حسینقلی گفت: […]
فعال معدنی در بخش سرب و روی خواستار شد
تقویت بخش خصوصی با آغاز به کار برنده مزایده معدن مهدی آباد
رییس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران میگوید، امروز از ظرفیت ۴۵۰ هزارتنی ذوب روی کشور به میزان ۱۵۰ هزار تن (۳۳ درصد) شمش روی تولید میشود.
به گزارش ایرنا، حسن حسینقلی گفت: بخش فرآوری و ذوب سرب و روی صددرصد خصوصی است، اما در بخش معدن، دولت معدن انگوران (زنجان) را در اختیار دارد که تأمین کننده بخشی از مواد اولیه کارخانههای ذوب روی و فلوتاسیون (آمادهسازی کانیها با مواد شیمیایی) سرب و روی است.
وی تصریح کرد: دولتهای نهم و دهم به بخش اکتشافات و استخراج سرب و روی توجه کافی و لازم نداشت، بنابراین واحدهای ذوب روی و فلوتاسیون با ظرفیت ۳۰ درصد کار میکنند و یا تعطیل شدهاند.
حسینقلی افزود: اکنون تعدادی از معادن سرب و روی بخش خصوصی فعالیت دارند، در عین حال شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بدون نظرخواهی از همه تشکلهای مربوطه و مصرفکنندگان، سهمیه برای واحدهای فلوتاسیون و ذوب تعیین میکند که براساس تولید واقعی و امکانات تولید آنان نیست.
وزارت صنعت، واحدهای سرب و روی را دریابد
رییس کمیته سرب و روی خانه معدن ایران معتقد است: وزارت صنعت، معدن و تجارت اکنون کمک و مساعدت به واحدهای سرب و روی میکند، اما آنان نیازمند کمکهای بیشتری هستند، درعین حال از طرف بانکها باید نقدینگی لازم برای واردات خاک سرب و روی از خارج با بهره پایین تأمین شود.
نرخ دلار متناسب با تورم داخلی و خارجی
حسینقلی افزود: قیمت دلار باید متناسب با اختلاف تورم داخلی و خارجی افزایش یابد، تا تولیدکننده و صادرکننده بتواند در بازارهای فروش با رقبای خود که از همه گونه کمکهای بانکی و مالی، جوایز و غیره بهرهمند هستند، رقابت و بازارهای خود را حفظ کند.
دولت یازدهم سریعتر معدن مهدیآباد را فعال کند
رییس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران افزود: دولت یازدهم چنانچه معدن سرب و روی مهدیآباد (یزد) را سریعتر توسط برنده مزایده فعال کند و علاوه براین نهادهایی مانند سازمانهای حفاظت محیطزیست، جنگلها، مراتع و آبخیزداری (منابع طبیعی) ، گاز و برق کمک کنند تا این مهم تحقق یابد بزرگترین خدمت به بخش خصوصی در بخش سرب و روی است.
معدن مهدیآباد زمینهساز اشتغال هزاران نفر
رییس کمیته سرب و روی خانه معدن ایران براین باور است با فعالیت معدن سرب و روی مهدیآباد (یزد) که امکان تأمین مواد اولیه مورد نیاز این بخش را دارد و به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی ایران و بلکه جهان محسوب میشود، امکان اشتغال هزاران نفر فراهم خواهد شد.
گفتنی است که براساس آمارهای منتشر شده، ذخیره معدن سرب و روی مهدیآباد که در نزدیکی یزد قرار دارد، افزون بر ۲۰۰ میلیون تن برآورد شده است که در واقع به عنوان بزرگترین معدن در نوع خود در جهان محسوب میشود.
نبود بودجه برای فعالیت اکتشافی مواد معدنی در دولت گذشته
نایبرییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران افزود: دولت گذشته به بخش اکتشاف توجهی نداشت و از سوی مجلس شورای اسلامی نیز بودجه لازم برای این منظور در اختیار سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور قرار نگرفت و پیشرفتی در این زمینه انجام نشد.
پیشرفت سازمان ایمیدرو و شرکتهای خصولتی در اکتشاف
حسینقلی معتقد است: دولت یازدهم فعالیت در زمینه اکتشاف را مورد توجه قرارداد و سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به همراه شرکتهای خصولتی پیشرفتهایی داشتهاند.
سازمانهای ایمیدرو و زمینشناسی به همراه معاون امور معادن وزیر صنعت، معدن و تجارت براساس تفاهمنامهای اواخر آذر ۱۳۹۳، فعالیت اکتشافی را در گسترهای به وسعت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور در دستور کار قراردادند و تاکنون نتایج مقدماتی از وجود ذخایر جدید از جمله سنگ آهن، زغالسنگ، آنتیموان و طلا به دست آمده است.
اقدام مناسب وزارت صنعت در واگذاری پهنههای بزرگ معدنی
رییس کمیته سرب روی خانه معدن ایران میگوید: اقدام خوب وزارت صنعت در دولت یازدهم، واگذاری پهنههای بزرگ اکتشافی به بخش خصوصی و خصولتی است و انتظار میرود در سالهای آینده، این حرکت دستاورد ارزشمندی برای فعالان این عرصه و کشور به همراه داشته باشد.
به گفته این فعال معدنی، چنانچه معدن سرب و روی مهدیآباد (یزد) فعال شود، حداقل تا ۲۰ سال آینده احتیاج به بهرهبرداری از معدن دیگری در این بخش وجود ندارد.
مطابق آمارهای منتشر شده در هفت ماهه امسال، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار شمش سرب و روی به خارج از کشور صادر شد که ارزش صادرات ۱۰۲ میلیون دلاری شمش سرب در ۷ ماهه (منتهی به مهر) نسبت به دوره مشابه در سال ۹۴ رشد ۴۲٫۵ درصدی داشت و شمش روی نیز با صادرات ۱۰۲ میلیون دلاری در این مدت افزایش ۲۵٫۱ درصدی را ثبت کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.