مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران مناقصه، گره کور آبی سد «لار» را تا پایان سال باز میکند سمیه مهدوی- «محمدرضابختیاری» که به تازگی سکانداری مدیریت شرکت آب منطقهای تهران را برعهده گرفته است در میان اصحاب رسانه از دو خبری رونمایی کرد که در نوع خودسیاه و سفید بود؛ وی از عدم تخصیص بودجه ۱۷ […]
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران
مناقصه، گره کور آبی سد «لار» را تا پایان سال باز میکند
سمیه مهدوی- «محمدرضابختیاری» که به تازگی سکانداری مدیریت شرکت آب منطقهای تهران را برعهده گرفته است در میان اصحاب رسانه از دو خبری رونمایی کرد که در نوع خودسیاه و سفید بود؛ وی از عدم تخصیص بودجه ۱۷ میلیاردی برای اجرای یک طرح جدید آبی و همچنین باز شدن گره کور آبی سد لار با برگزاری مناقصه، خبر داد.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، بختیاری با اشاره به قدمت سد لار و طولانی شدن پروسه علاج مشکل فرار آب این سد، گفت: کلنگ احداث سد لار قبل از انقلاب به زمین زده شد و تا قبل از پایان سال برای این سد تعیین تکلیف میشود و مشکل نشتی آب این سد با طرحی که در اواسط سال جاری به تصویب رسیده است با برگزاری مناقصه یکسره خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران، بیان کرد: تکنولوژی «کارست» قبل از انقلاب به شکلی که درحال حاضر وجود دارد، نبود؛ براساس مطالعاتی که طی ۵۰ سال گذشته انجام شد، تحقیقاتی در این زمینه شکل گرفت. سد «لار» از ساختار بسیار خوبی برخوردار است، به گونهای که اگر این مشکل فرار آب را نداشت، شاید میتوانست تهران را تا ۵۰ سال دیگر بیمه کند.
وی با اشاره به حجم ۹۵۰ میلیون مترمکعبی این سد، گفت: متأسفانه فرار آبی که در سد لار اتفاق میافتد سالیانه رقمی بالغ بر ۱۵۰-۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را به پایین دست روانه میکند و عملاً بخش کلانی از آن راهی دریا میشود و بلااستفاده از بین میرود.
این مقام مسؤول در ادامه بیان کرد: مطالعات بسیاری از ۴ دهه قبل تاکنون انجام شده است، شاید بیش از ۵۰۰ مقاله از بزرگان سدسازی دنیا دراین خصوص وجود داشته باشد ولی عملاً هیچکدام نتیجه نداد.
بختیاری افزود: تا اینکه ۶ سال پیش وزارت نیرو مطالعه جامعی را انجام داد و مشاوران دنیا را به اضافه پیمانکاران ایرانی برای مطالعه این پروژه دعوت کرد. دراین فرایند، شرکت مهاب قدس و یک شرکت خارجی با یکدیگر جوینت شدند که این امر حدود ۲٫۵ سال زمان برد. اما از اواخر سال ۹۱ به گزینه No-action رسیدیم. به عبارت دیگر با وجود تکنولوژیهای روز حل نقص این سد به بنبست خورد. تا اینکه ۵ ماه پیش در وزارت نیرو طرح احداث تونل ۳۰ کیلومتری مصوب شد. بدین ترتیب مقرر شد تا با برگزاری مناقصه قبل از اتمام سال پیمانکار این پروژه مشخص شود. در حال حاضر نیز در مرحله آمادهسازی اسناد مناقصه هستیم.
طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی بیپول ماند
همچنین بختیاری با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، گفت: امسال ۱۷۰ میلیارد ریال بودجه برای این طرح در نظر گرفته شده بود که تاکنون حتی یک ریال آن تخصیص نیافته است.
طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی که چندی است حرکت اجرای آن استارت خورده است و با توجه به اهمیتی که در کنترل برداشتهای منابع زیرزمینی آب دارد، همچنان در پستی بلندیهای دریافت سرمایه دست و پا میزند.
بختیاری با اشاره به پیشرفت ۲۵ درصدی این طرح از آغاز امسال تاکنون، آن را شامل مسدود کردن ۸۳۰ حلقه چاه غیرمجاز و نصب ۴۱۸ کنتور هوشمند عنوان کرد که اعتبار آنها از محل اعتبارات داخلی شرکت تأمین شده است.
وی تأکید کرد، ۳۰ اکیپ شامل ۲۰ اکیپ گشت و بازرسی و ۱۰ اکیپ مسدود کردن چاهها در این طرح فعالیت میکنند.
به گفته این مقام مسؤول، ۱۳ هزار حلقه چاه مجاز و ۳۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان تهران وجود دارد، اما ۹۰ درصد آب برداشتی استان از چاههای مجاز است.
وی افزود: بر این اساس، اضافه برداشت عمده آب از چاههای مجاز انجام میشود که باید پروانههای آنها مورد تعدیل قرار بگیرند.
بختیاری خاطرنشان کرد: میانگین تعدیل در نظر گرفته شده برای چاههای مجاز استان ۲۸ درصد تعیین شده است.
این مقام مسؤول با اشاره به آمار استفاده از آبهای تجدیدپذیر در جهان که ۲۵ درصد است، بیان داشت: خط قرمز در این زمینه استفاده از ۴۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر است؛ آماری که در کشور به ۸۵ درصد رسیده و در استان تهران ۶۵ درصد است و این به معنای بیلان منفی آب تجدیدپذیر در سطح استان و کشور و خطری بزرگ برای نسلهای آینده است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران اظهار کرد: در ۱۵ سال گذشته مصرف بیرویه آبهای تجدیدپذیر کشور، بیلان منفی ۱۱۰ میلیارد مترمکعبی را در این زمینه به همراه داشته و این بیلان در سطح استان تهران سالیانه منفی ۱۵۰ میلیون مترمکعب است.
به گفته بختیاری، اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی فقط توانسته ۱۵ تا ۲۰ درصد از این بیلان منفی بکاهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.