مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ۱۴ پروژه E&P به مناقصه میرود مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از کشف ۹ میدان گازی، ۴ میدان نفتی و یک مخزن نفتی جدید در دولت یازدهم خبر داد، گفت: میزان نفت درجای این میادین ۶.۵ میلیارد بشکه و گاز درجای آنها ۶۲٫۵ تریلیون فوت مکعب است. به گزارش مناقصهمزایده […]
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت
۱۴ پروژه E&P به مناقصه میرود
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از کشف ۹ میدان گازی، ۴ میدان نفتی و یک مخزن نفتی جدید در دولت یازدهم خبر داد، گفت: میزان نفت درجای این میادین ۶.۵ میلیارد بشکه و گاز درجای آنها ۶۲٫۵ تریلیون فوت مکعب است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت نفت، سیدصالحهندی با بیان اینکه برخی از میادین کشف شده کوچک بودند، اظهار کرد: از کل میادینی که کشف شد نام و اطلاعات ۵ میدان معرفی میشود. یکی از این میادین میدان گازی پازن نام دارد که در سال ۱۳۹۴ کشف شد و به نتیجه رسید. این میدان در جنوب استان فارس ۱۷۰ کیلومتری جنوب شیراز، ۶۵ کیلومتری شمال عسلویه و در شمال شهرستان جم قرار دارد. حجم درجای گاز این میدان ۱۹.۵ (TCF) تریلیون فوت مکعب بوده و ۴۳۶ میلیون بشکه میعانات گازی دارد.
وی ادامه داد: میدان گازی دیگر میدان گازی خارتنگ نام دارد که این میدان در استان بوشهر ۱۲۰ کیلومتری شرق بوشهر، ۶۰ کیلومتری شرق خورموج واقع شده که حفاری آن در سال ۱۳۹۲ به اتمام رسید. حجم درجای ذخیره گاز این میدان ۱۶.۴ TCF و میزان میعانات گازی آن ۲۶۱ میلیون بشکه برآورد شده است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با بیان اینکه نام میدان گازی جدید دیگر چارگ نام دارد درمورد اطلاعات این میدان توضیح داد: میدان گازی چارگ در استان هرمزگان ۲۲۰ کیلومتری برق بندرعباس، ۸۰ کیلومتری بندر لنگه و در شمال بندر چارگ قرار دارد. این میدان در اواخر سال ۱۳۹۳ حفاری شد و در اوایل سال ۱۳۹۵ حفاری آن به اتمام رسید. حجم درجای ذخیره گاز این میدان ۱۷.۴ TCF و میعانات گازی آن ۱۷۴ میلیون بشکه برآورد شده است.
صالح هندی در مورد میدانهای جدید نفتی، اظهار کرد: یکی از میادین نفتی جدید یادمان نام دارد که جزو میادین مرزی است اما مشترک نیست و در دشت آبادان قرار دارد. این میدان یک تله چینهای است که در ۶۵ کیلومتری غرب اهواز، ۲۲ کیلومتری جنوب غرب هویزه و در دشت آبادان واقع شده است. این میدان ۸٫۲ میلیارد بشکه نفت درجا دارد.
وی ادامه داد: میدان نفتی دیگر میدان نفتی سپهر نام دارد که این میدان هم در دشت آبادان واقع شده و در ۶۵ کیلومتری اهواز، ۳۶ کیلومتری غرب هویزه قرار گرفته است. این میدان در سال ۱۳۹۴ کشف شد و جزو تلههای چینهای است. مجموع نفت درجای این میدان ۲٫۱۹۱ میلیارد بشکه برآورد شده است.
هندی با بیان اینکه ضریب موفقیت اکتشاف در دنیا به دو روش معمول محاسبه میشود، افزود: یکی از این روشها این است که ضریب موفقیت اکتشاف براساس تعداد چاههای موفق نسبت به تعداد چاههایی که حفر شده محاسبه میشود. در دنیا با وجود اینکه تکنولوژی پیشرفت کرده ضریب موفقیت اکتشاف ۳۰ درصد است. به عبارت دیگر از هر ۳ چاه یک چاه به هدف میرسد البته این به آن معنا نیست که مخزن کشف شده اقتصادی است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از کشف ۱۱ میدان گازی و ۱۰ میدان نفتی در برنامه ۵ ساله پنجم خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر این میدانها دو مخزن گازی و دو مخزن نفتی جدید نیز کشف شده است. همچنین درمورد ۴ میدان نفتی که قبلا کشف شده بودند باید گفت با حفر چاههای تحدیدی، افزایش حجم نفت و میعانات تجمیعی ۳۰ میلیارد بشکه درجا و ۴٫۷میلیارد بشکه قابل استحصال، همچنین ۱۲۸ TCF گاز درجا و ۸۳٫۸ گاز قابل استحصال کشف شد. بهطور کلی مجموع کشفیات حفر ۳۷ حلقه چاه اکتشافی و تحدیدی بوده است.
هندی در ادامه با اشاره به بلوکهای اکتشافی، افزود: بهطور کلی قرارداد ۱۴ بلوک اکتشافی بسته شد که قرارداد ۱۱ بلوک به پایان رسید و قرارداد ۳ بلوک نیمهتمام مانده است. در این راستا کشور توانست ۱٫۲ میلیارد دلار سرمایه جذب کند. از ۱۱ قرارداد بسته شده برخی از قراردادها موفق نبودند. البته از آنجایی که این بلوکها با ریسک سرمایهگذار انجام شد برای ما موفق بود. مجموع کشفیات گاز از طریق این بلوکها ۱۶٫۶TCF است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت در ادامه درمورد وظایف اکتشاف در برنامه ۵ ساله ششم، تصریح کرد: اکتشاف متعهد شده در برنامه ۵ ساله ششم ۳۰ میلیارد بشکه نفت درجا و ۷۰ TCF گاز درجا کشف کند.
هندی بیان کرد: همچنین علاوه بر حفر چاههایی که توسط اکتشاف انجام میشود در قالب الگوی قراردادهای جدید بلوکهایی تعریف شده که در نقاط مختلف کشور وجود دارد و توسعه آنها ریسک بالایی دارد.
وی ادامه داد: در این راستا مطالعه بلوک دانان با پتروویتنام، بلوک دیر با ادیسون و بلوک موغام با کرواسی انجام شده است که مذاکره شرکتهای پتروویتنام و ادیسون در حال انجام است و از سفارت کرواسی تماس گرفتهاند که ۳۰ بهمنماه برای مذاکره وارد کشور میشوند.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از برگزاری مناقصه برای ۱۴ بلوک اکتشافی که به تصویب رسیدهاند خبر داد و گفت: قرار است پروژههایی که صرفاً توسعه و تولیدی هستند (E&P) به مناقصه بروند که در این راستا با وزیر صحبت شده تا این مناقصات توسط اکتشاف انجام شود.
هندی ادامه داد: قرار است این مناقصات توسط اکتشاف و در قالب قراردادهای قبلی یعنی بیع متقابل انجام شود.
وی با بیان اینکه فرایند معرفی بلوکها انجام شده و مناقصات برگزار خواهد شد، اظهار کرد: همچنین دو مطالعه به مطالعات قدیمی اضافه و نهایی شده است. یکی از این مطالعات مطالعه با شرکت پتروناس مالزی و دیگری یک شرکت اروپایی است که درخواست کرده تا زمانی که قرارداد نهایی نشده نام آن اعلام نشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.