رویارویی آمریکا با همسایگان در زمین افغانستان

چه کسی خواهان ادامه جنگ است؟ رویارویی آمریکا با همسایگان در زمین افغانستان عاشق حسین طوری، مدیر رادیو پشتو گفت: روس‌ها این توطئه‌ها را درک کردند که قصد آمریکا انتقال ناآرامی‌های افغانستان به کشورهای آسیای میانه و در نهایت به روسیه است. به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی، ژنرال جان‌نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان در […]

چه کسی خواهان ادامه جنگ است؟

رویارویی آمریکا با همسایگان در زمین افغانستان

عاشق حسین طوری، مدیر رادیو پشتو گفت: روس‌ها این توطئه‌ها را درک کردند که قصد آمریکا انتقال ناآرامی‌های افغانستان به کشورهای آسیای میانه و در نهایت به روسیه است.

به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی، ژنرال جان‌نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان در یک مصاحبه با رادیو آمریکا کشورهای همسایه افغانستان را مسؤول ادامه جنگ افغانستان دانسته است. به گفته او این کشور‌ها به دنبال منافع خود در این کشور جنگ‌زده هستند و جنگ به اصطلاح با تروریسم در حال پیچیده شدن است. ژنرال جان نیکلسون از برقراری رابطه روسیه با طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته است: «روسیه طالبان را مشروع می‌داند و از آنان حمایت می‌کند.»

این در حالی است که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در عکس‌العمل به اتهامات آمریکا علیه کشورش می‌گوید: «آمریکایی‌ها شکست خود را با این گونه اتهامات توجیه می‌کنند.» ضمیر کابلوف برقراری رابطه با طالبان را حدود دو ماه قبل اعلام و تأکید کرده بود که این رابطه فقط در رابطه با داعش دشمن مشترک روسیه و طالبان بوده است. ولی کابلوف در عین حال گفته بود: «روسیه تلاش می‌کند طالبان را برای مذاکرات با دولت افغانستان تشویق کند.»

زمانی که در اوائل سال ۲۰۱۴ نیروهای آمریکایی و ناتو در حال ترک افغانستان بودند، باراک اوباما، رییس‌جمهوری وقت آمریکا به صراحت بیان کرد: «طالبان دیگر تروریست نیست، بلکه مخالفین مسلح‌ هستند ولی در عین حال پدیده داعش نیز حضور خود را در افغانستان اعلام کرد.» داعش افغانستان، متشکل از برخی طالبان پاکستانی، عده قلیلی طالبان افغانی و همچنین اعضای ازبک تبار، چچنی تبار و اویغورهای چین مربوط به القاعده که در وزیرستان شمالی مستقر بودند و بر اثر عملیات ارتش پاکستان که در اواسط سال ۲۰۱۴ آغاز شد، هستند که به افغانستان انتقال داده شدند و در آنجا اسم داعش روی این افراد گذاشته شد. این گروه، نخست از مسیرهای استان ننگرهار، استان پکتیا و زابل وارد افغانستان و در آنجا مستقر شدند و آهسته آهسته به سمت شمال و غرب افغانستان نیز حرکت شان ادامه داشت تا مرز‌ها را با ایران و کشورهای آسیای میانه ناامن کنند. در این جا بود که حاجی ظاهر قدیر معاون اول مجلس ملی افغانستان بیان کرد: «داعشیان توسط هواپیماهای خارجی در افغانستان جابه جا می‌شوند و سران آنان در کابل مستقر و با برخی سفارتخانه‌ها و نیروهای امنیتی افغانستان در تماس‌ هستند.» حتی ادعا شد که امنیت ملی افغانستان نیز برای سرکوبی طالبان، در تشکیل داعش با آمریکایی‌ها هم دست بوده است؛ روس‌ها این توطئه‌ها را درک کردند که قصد آمریکا انتقال ناآرامی‌های افغانستان به کشورهای آسیای میانه و در نهایت به روسیه است.

 

 طالبان هم فهمیده که آمریکا قصد دارد با هماهنگی اداره کابل، داعش را به جان طالبان بیندازد. به همین دلیل دو دشمن سابق _ طالبان و روسیه _ را به دوستان تاکتیکی تبدیل کرد تا در مقابل دشمن مشترک _ داعش _ بایستند. قصد آمریکا نیز این است که روس‌ها و دیگر همسایه‌های افغانستان را در این کشور با پدیده ضد انسانی و جنایتکار داعش درگیر کند و در نهایت آن را به داخل این کشور‌ها نیز سرایت دهد. با توجه به این واقعیت‌ها، آمریکا و ناتو قصد دارند نیروهای تازه نفس خود را مجدداً به افغانستان اعزام کنند و مأموریت جنگی‌شان را که در اوائل سال ۲۰۱۴ پایان یافته بود، مجدداً آغاز کنند، در حالی که ژنرال جان نیکلسون در سخنان اخیر خود در مجلس سنای آمریکا بیان کرد: «طالبان و شبکه حقانی در پاکستان پایگاه‌هایی دارند و وقتی مخالفین مسلح در خارج از کشور باشند، مقابله با آنان خیلی سخت بوده و ریشه اصلی ناامنی معلوم است.» طی ۱۵ سال گذشته ژنرال‌های آمریکایی نیز این را گفته‌اند. کارشناسان بر این باورند که آمریکا خواهان ادامه جنگ در افغانستان است و سال ۲۰۱۷ را نسبت به سال‌های گذشته خونین‌‌ترین سال پیش‌بینی کرده‌اند.