دادهها، نقشه مختلف دولتها در رابطه با داراییهای کریپتو را روشن میکنند. ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و السالوادور از جمله کشورهایی هستند که بیشترین ذخایر بیتکوین را در سراسر جهان در اختیار دارند. به گزارش مناقصهمزایده، دولت ایالات متحده با داشتن ۲۱۳۰۰۰ بیتکوین به ارزش بیش از ۱۲٫۵ میلیارد دلار که گفته میشود از طریق […]
دادهها، نقشه مختلف دولتها در رابطه با داراییهای کریپتو را روشن میکنند. ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و السالوادور از جمله کشورهایی هستند که بیشترین ذخایر بیتکوین را در سراسر جهان در اختیار دارند. به گزارش مناقصهمزایده، دولت ایالات متحده با داشتن ۲۱۳۰۰۰ بیتکوین به ارزش بیش از ۱۲٫۵ میلیارد دلار که گفته میشود از طریق داراییهای مصادره شده از فعالیتهای غیرقانونی مانند بازار Silk Road به دست آمده، پیشتاز این جمع است. این ذخایر خزانهداری، رویکرد استراتژیک دولت را برای مدیریت داراییهای مصادره شده از طریق حراجهای دورهای برجسته میکند. در حالی که ایالات متحده بیشترین مقدار بیتکوین را در اختیار دارد، سایر کشورها نیز در حال انجام اقدامات قابلتوجهی در فضای کریپتو هستند. بریتانیا و آلمان نیز بیتکوین را از طریق ابزارهای مشابه، از جمله توقیفهای مربوط به فعالیتهای مجرمانه و اقدامات نظارتی، جمعآوری کردهاند. بریتانیا بیش از ۶۱۰۰۰ بیتکوین به ارزش بیش از سه میلیارد دلار در اختیار دارد، در حالی که آلمان اخیراً بیتکوینهای توقیف شده از اپراتورهای یک وبسایت پخش فیلم را فروخته و موجودی فعلی خود را به ۳۷۰۰۰ بیتکوین رسانده که تخمین زده میشود دو میلیارد دلار ارزش داشته باشد. السالوادور؛ با رویکردی متفاوت، بهعنوان اولین کشوری که بیتکوین را بهعنوان ارز قانونی پذیرفت، تاریخساز شد و به شدت در این ارز دیجیتال سرمایهگذاری کرده است. دولت نجیب بوکله (Nayib Bukele) در مورد خریدهای خود شفاف بوده و هدف آن تقویت رشد اقتصادی و شمول مالی است. در حالحاضر، ذخایر السالوادور ۵۸۰۴ بیتکوین است که تقریباً ۳۳۲ میلیون دلار ارزش دارد. این استراتژیهای متنوع، از کسب داراییهای توقیف شده تا سرمایهگذاریهای فعالانه، نشاندهنده رابطه پیچیده و فزاینده بین دولتها و ارزهای دیجیتال است. همانطور که بیتکوین همچنان در بین مؤسسات مالی قدیمی محبوبیت پیدا میکند، مشارکت این دولتهای برتر میتواند بهطور قابلتوجهی بر آینده این دارایی دیجیتال تأثیر بگذارد.
بیتکوین در چه کشوری قانونی است؟
در حالحاضر تنها کشور السالوادور (El Salvador)، بیتکوین را قانونی اعلام کرده است. کنگره السالوادور در سال ۲۰۲۱ لایحهای که توسط رئیسجمهور بوکله تنظیم شده بود را تصویب کرد. این لایحه بهطور رسمی اعلام کرد که بیتکوین یک ارز رسمی در السالوادور است و میتوان از آن برای خرید و فروش کالا و انجام معاملات استفاده کرد. در واقع El Salvador اولین کشور دنیا است که بیتکوین را بهعنوان ارز قانونی پذیرفته است. در کشور سنگال نیز از آنجایی که ارز بومی کشور یعنی فرانک سیافای (CFA franc) ارزش بسیار پایینی دارد، افراد مقیم این کشور به دنبال حفظ سرمایه خود هستند. به همین دلیل بیتکوین و ارزهای دیجیتال در این کشور به شدت مورد توجه قرار گرفتهاند. به کوین تلگراف گفت که CFA در حال کاهش قدرت است. او پیشنهاد میکند که بیتکوین میتواند راهی برای خروج فراهم کند. قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال در هر کشور یا منطقهای با یکدیگر فرق دارد به همین جهت قانونی اعلام کردن بیتکوین کاملاً پیچیده است. دلیل شک و تردید کشورها نسبت به بیتکوین از نوسانات شدید بازار ارز دیجیتال و غیرمتمرکز بودن داراییهای دیجیتال نشئت میگیرد. به همین جهت کشورهای پذیرنده بیتکوین با معامله بیتکوین موافق هستند ولی هنوز آن را یک ارز قانونی اعلام نکردهاند. قانونی بودن بیتکوین به این معنی است که BTC در کنار سایر ارزهای فیات برای پرداخت هزینهها مورد استفاده قرار بگیرد.
بیتکوین در چه کشورهایی پذیرفته شده است؟
بیتکوین، اولین ارز دیجیتال دنیاست که در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و مفهوم پول دیجیتال غیرمتمرکز را به دنیا معرفی کرد. این ارز در طی این سالها رشد چشمگیری داشته است و روزبهروز به تعداد علاقهمندان آن افزوده میشود. با توجه به این موضوع، مقامات دولتی و سازمانهای اجرایی در حال تلاش برای کنترل بیتکوین هستند. برخی از کشورها هنوز تصمیم جدی در رابطه با بیتکوین نگرفتهاند ولی برخی از آنها بیتکوین را پذیرفتهاند و به مردم خود اجازه میدهند که بتوانند آزادانه BTC را معامله کنند. در حالت کلی استفاده از بیتکوین به منطقه یا کشوری که در آن زندگی میکنید بستگی دارد. در این بخش کشورهای پذیرنده بیتکوین را به شما معرفی میکنیم.
چالشهای پذیرفتن بیتکوین بهعنوان یک ارز قانونی برای کشورها
پذیرفتن بیتکوین بهعنوان یک ارز قانونی میتواند یک تحول بزرگ برای کشورها باشد ولی این کار چالشها و ریسکهای زیادی نیز به همراه دارد. بازار ارز دیجیتال نوسانات زیادی دارد و آینده آن غیرقابل پیشبینی است. به همین جهت پذیرش یک دارایی بیثبات کار عاقلانهای نیست و ممکن است باعث به خطر افتادن دارایی مردم شود. موضوع دیگری که مطرح است به نقدینگی و کنترل داراییهای مردم مربوط میشود. بیتکوین بهصورت غیرمتمرکز کار میکند و نمیتوان نظارتی روی آن داشت. به همین دلیل اگر این دارایی بهعنوان دارایی قانونی پذیرفته شود امکان مدیریت آن وجود نخواهد داشت و مردم میتوانند بدون هیچ چارچوب مشخصی از بیتکوین برای انجام معاملات و پرداختیهای خود استفاده کنند.
بیتکوین در چه کشورهایی ممنوع است؟
همه کشورها از ارز دیجیتال بیتکوین استقبال نمیکنند، بلکه برخی از آنها سیاست سختگیرانهای در رابطه با BTC در پیش گرفتهاند. در این کشورها استفاده از بیتکوین و خرید و فروش آن ممنوع است. دلیل این امر ماهیت غیرمتمرکز BTC و عدم نظارت بر آن است. این کشورها بیتکوین را ممنوع اعلام کردهاند و در صورتی که فعالیتی مبتنی بر این ارز مشاهده کنند، فرد موردنظر را به شدت مجازات خواهند کرد. به همین دلیل برای هر فرد لازم است که بداند در کشور محل زندگی وی آیا بیتکوین قانونی است یا خیر؟ بهطور کلی ارز دیجیتال BTC در کشورهای زیر ممنوع است:
آیا بیتکوین در ایران غیرقانونی است؟
قوانین ارز دیجیتال در ایران کاملاً واضح نیست. چرا که ایران در لیست کشورهای پذیرنده بیتکوین قرار ندارد اما خرید و فروش آن در کشور نیز غیرقانونی نیست و مجازاتی به همراه نخواهد داشت. با توجه به این موضوع کاربران میتوانند بدون هیچ دردسری ارز دیجیتال BTC را خریداری کرده و برای مدت زمان دلخواه نگهداری کنند. شما میتوانید با مراجعه به صرافیهای ارز دیجیتال، بیتکوین و سایر رمزارزها را خریداری کنید یا به فروش برسانید. همچنین با دریافت مجوزهای لازم میتوانید نسبت به استخراج بیتکوین و کسب درآمد از آن اقدام نمایید.
منابع: صرافی والکس؛ ایرانیکارت و ایران بروکر
دیدگاه بسته شده است.