مرضیه نیکخواه- ناترازیها کمکم خودنمایی میکند و این تازه اول راه است! شاید کمتر کسی در کشورمان فکر میکرد که از پاییز خاموشیها در دستور کار قرار گیرد اما این اتفاق افتاده و در سراسر کشور شاهد خاموشیهای چندساعته هستیم. مسئولان اعلام کردند که خاموشیها به خاطر این است که آلودگیها باعث مرگ هزاران نفر […]
مرضیه نیکخواه- ناترازیها کمکم خودنمایی میکند و این تازه اول راه است! شاید کمتر کسی در کشورمان فکر میکرد که از پاییز خاموشیها در دستور کار قرار گیرد اما این اتفاق افتاده و در سراسر کشور شاهد خاموشیهای چندساعته هستیم. مسئولان اعلام کردند که خاموشیها به خاطر این است که آلودگیها باعث مرگ هزاران نفر در سال میشود و مازوتسوزی برای تأمین انرژی نیروگاههای برق از دستور کار مسئولان خارج شده است اما وقتی فهرست شهرهایی که قرار است برق در آنها خاموش شود منتشر شد، تازه معلوم شد که تنها مسئله آلودگی هوا نبوده که دولت را به قطعی برق رسانده و مسائل دیگری نیز در بین است. مثلاً اینکه فکری برای تأمین سوخت نیروگاهها نشده است و دیگر آنکه بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاهها در بورس انرژی فروخته شده است! نتیجه این سوءمدیریتها آن شده که از اواسط فصل پاییز بیبرقی در سراسر کشورمان ساری و جاری است و آنطور که از شواهد پیداست برای مدت مدید نیز باقی خواهد ماند. در این بین همه ضرر میکنند، هم مردمی که علاوه بر بیبرقی، بسیاری از وسایل برقیشان آسیب دیده و میبیند؛ هم مغازهداری که باید چند ساعت با بیبرقی از مشتریاش پذیرایی کند و حتی نمیتواند از دستگاه پوز استفاده کند. اما در این میان یکی از مهمترین بخشهایی که آسیب دیده و میبیند، بخش تولید است. در واقع توقف تولید، خرابی دستگاهها و ابزار برقی، هدررفت مواد و محصول حین ساخت، اخلال در زنجیرههای متصل تولیدی، نابسامانی و سردرگمی در برنامههای کاری از چالشهایی است که قطعیهای مکرر برق بهویژه خاموشیهای بدون برنامه برای بخش صنعت به دنبال میآورد. موضوعی که جدا از تورم، تحریم و مشکلات اقتصادی، صنعت و تولید را به خود مشغول کرده است. بهطوری که با هر قطعی برق در یک واحد صنعتی، خساراتی سنگین وارد میآید که نتیجه نهایی آن چیزی جز افزایش نرخ کالای تولیدشده و بار مضاعف برای مصرفکننده نیست. در دنیای امروز مشکلات و هزینههای اقتصادی ناشی از خاموشی برق انکارناپذیر است. میزان آسیبهای اقتصادی ناشی از این عارضه به تناسب توسعهیافتگی کشورها متفاوت است. با توجه به افزایش میزان خاموشیهای اخیر در ایران، این سؤالات مطرح میشود که خاموشی در کشور چه تبعات مالی و اقتصادی را در پی خواهد داشت و از چه ابعاد و زوایایی میتوان این معضل را در کشور بررسی کرد. بیشترین تأثیر نامطلوب ناشی از خاموشی برق مربوط به بخش صنعت و معدن، بهعنوان موتور محرک رشد اقتصادی کشور است. از همینرو اهمیت این بخش بهعنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه بر کسی پوشیده نیست. بخشی که در کنار تجارت، ۴۰ تا ۴۵ درصد سهم تولید ناخالص داخلی، بیش از ۳۳ درصد سهم اشتغال و ۷۵ درصد سهم صادرات غیرنفتی کشور را شامل میشود. خاموشی برق هزینههای هنگفت مستقیم و غیرمستقیمی بر صنعت و معدن تحمیل کرده است. شرایط پیچیده و اثرات گسترده خاموشی برق، برآورد هزینههای تحمیلی را مشکل ساخته و همواره نتایج محاسبات نیز تحتتأثیر تفسیر این مسائل قرار گرفته است.
قطعی برق احتمالاً تا پایان سال ادامه دارد
حال سؤالی که ذهن میلیونها نفر را درگیر کرده، این است که قطعیهای برق تا به کی ادامه دارد؟ در این رابطه، حمیدرمضان دهنوی؛ معاون شرکت توزیع نیروی برق استان قم، گفت: این امکان وجود دارد که خاموشیها تا پایان سال ادامه داشته باشد. وزارت نیرو از سالیان گذشته با ایجاد دفتر جذب مشارکت مشترکین در راستای احداث نیروگاههای تولید پراکنده که هم میتوانند مولد تولید پراکنده گازسوز باشند یا نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی، آبی و بادی این سیاست و تمهیدات لازم را ایجاد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.