چطور از هوای کویر، آب بگیریم؟

  دل بخیل آسمان رغبت باریدن ندارد، در این‌جا هر فعلی برای رسیدن به آب، ممد حیات است و مفرح ذات. محققان با الهام از نوعی سوسک صحرایی، موفق به ارایه فن‌آوری برای جذب مولکول‌های آب از هوای کویر شدند. به گزارش سیناپرس این روش می‌تواند برای اهداف خنک‌سازی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در […]

 

دل بخیل آسمان رغبت باریدن ندارد، در اینجا هر فعلی برای رسیدن به آب، ممد حیات است و مفرح ذات. محققان با الهام از نوعی سوسک صحرایی، موفق به ارایه فن‌آوری برای جذب مولکول‌های آب از هوای کویر شدند.

به گزارش سیناپرس این روش می‌تواند برای اهداف خنک‌سازی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

در دل بیابان، چیزی ارزشمندتر از آب نیست، ماده‌ای گران‌بها که سرچشمه حیات است. تکامل جانداران همیشه به گونه‌ای بوده که خود را با شرایط موجود در طبیعت وفق دهند، بنابراین در پهنه صحرا، میان تقابل «آب و آتش»، زمزمه حیات را می‌توان به گوش جان شنید.

میلیون‌‌ها سال تکامل، برای آموختنِ چگونه زنده ماندن زمان کافی بوده است. سوسک نامیک، حشره‌ای است که می‌داند چگونه از «هوا آب بگیرد».

این حشره دستمایه ارایه فن‌آوری جدیدی بوده است. ساختار پوسته‌ منحصر به فرد این حشره می‌تواند به انسان‌ها کمک کند تا مواد هوشمند تولید کنند. روی سطح بدن این حشره نانوساختارهایی وجود دارد که قادرند ذرات کمیاب و سرگردان آب را از دل هوا شکار کرده و این سوسک را سیراب کند. وجود ساختارهایی نانوحفره‌ای روی بدن این حشره موجب لغزنده شدن آن شده و در نهایت شرایط را برای سر خوردن مولکول‌های آب فراهم می‌کند.

به گزارش فن‌آوری‌های همگرا، این فن‌آوری در دانشگاه‌ هاروارد شبیه‌سازی شده است تا با استفاده از آن بتوان آب تولید کرد. این فن‌آوری می‌تواند برای زدودن گرما نیز مورد استفاده قرار گیرد به‌طوری که مقدار آب تولید شده متناسب با مقدار حرارت دفع شده از بدن است.