کمبود جراح قلب کودک در کشور

کمبود جراح قلب کودک در کشور زهرا ایمانپور- دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین‌المللی مشترک قلب و عروق ایران گفت: تعداد جراحان قلب و عروق کودکان و همچنین تجهیزات و مراکز درمانی مربوط به آنها در کشور متناسب با تعداد بیماران نیست. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علیرضا‌دهستانی دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین‌المللی مشترک قلب و عروق […]

کمبود جراح قلب کودک در کشور

زهرا ایمانپور- دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین‌المللی مشترک قلب و عروق ایران گفت: تعداد جراحان قلب و عروق کودکان و همچنین تجهیزات و مراکز درمانی مربوط به آنها در کشور متناسب با تعداد بیماران نیست.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علیرضا‌دهستانی دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین‌المللی مشترک قلب و عروق ایران روز سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: حدود یک درصد نوزادان متولد شده، مبتلا به بیماری‌های قلبی هستند که از این تعداد ۲۵ درصد نیاز به عمل جراحی در سن زیر یک سالگی دارند.

وی افزود: به رغم جمعیت بالای نوزادان و کودکان نیازمند به جراحی قلب، تعداد مراکز ارایه‌دهنده خدمت در این زمینه حدود پنج مرکز در کشور است که از این تعداد ۳ مرکز در تهران قرار دارد؛ به همین دلیل بیماران در شهرستان‌ها با مشکلات زیادی مواجهند و بیش‌تر آنها برای درمان به تهران می‌آیند.

دهستانی ادامه داد: در تهران نیز تعداد مراکز محدود است و نمی‌تواند جوابگوی نیاز همه بیماران باشد و به این دلیل گاهی برخی از بیماران مجبورند چند سال در نوبت بمانند و در این پروسه ممکن است برخی جان خود را از دست بدهند.

دبیر اجرایی کنگره قلب و عروق به سختی‌‌ها و مشکلات فعالیت در حوزه جراحی قلب در کشور اشاره کرد و گفت: درحال حاضر ۲۴۰ جراح قلب در کشور مشغول ارایه خدمات هستند که از این تعداد حدود ۵ درصد انواع جراحی‌های قلب از نوزادان تا بزرگسالان را انجام می‌دهند و تنها ۱۰ تا ۱۵ نفر هستند که فقط جراحی تخصصی قلب کودکان را انجام می‌دهند.

دهستانی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه تشخیص بیماری‌های قلبی، با تعداد زیادی از بیماران قلبی مواجه هستیم که لازم است برنامه‌های تشویقی در سطح وزارت بهداشت برای جذب متخصصان در رشته تخصصی جراحی قلب درنظرگرفته شود.

وی گفت: پزشکان زیادی هستند که به رشته جراحی قلب علاقه دارند و وارد این رشته می‌شوند و تخصص می‌گیرند اما به دلیل وجود مشکلات زیاد در مراکز درمانی مانند کمبود تجهیزات و امکانات و پایین بودن تعرفه‌ها بعد از مدتی فعالیت در این حوزه، انصراف داده و به ادامه خدمت در رشته جراحی عمومی می‌پردازند.

 

پنجمین کنگره بین‌المللی مشترک قلب و عروق از سوم تا ششم اسفند ماه در مرکز همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی با حضور متخصصان داخلی و متخصصانی از کشورهای دیگر برگزار می‌شود.