هانیه قنادزاده- آذر که میرسد در هوای پاک ناترازی داریم؛ چند ماهی است که در تولید بنزین سوپر ناترازی داریم؛ به وقت سرما در تولید گاز ناترازی داریم؛ به وقت کار در واحد تولیدی یا در خانه برق نداریم و در آن ناترازی داریم؛ در تابستانها در بخش تأمین آب ناترازی داریم؛ در بخش بانکی […]
هانیه قنادزاده- آذر که میرسد در هوای پاک ناترازی داریم؛ چند ماهی است که در تولید بنزین سوپر ناترازی داریم؛ به وقت سرما در تولید گاز ناترازی داریم؛ به وقت کار در واحد تولیدی یا در خانه برق نداریم و در آن ناترازی داریم؛ در تابستانها در بخش تأمین آب ناترازی داریم؛ در بخش بانکی و توزیع ثروت ناترازی داریم؛ در بخش بودجه سالهاست که ناترازی داریم؛ در بخش ارزی نیز دهههاست که ناترازی داریم و… ناترازی هوای پاک یعنی مرگ دهها هزار نفر در سال! ناترازی در تولید بنزین سوپر یعنی زودتر خراب شدن و مستهلک شدن زودتر از موعد موتور خودروها! ناترازی در بخش گاز یعنی سوز سرما را تا مرز استخوان احساس کردن! ناترازی در بخش برق یعنی خاموشی خانهها و واحدهای تولیدی و…؛ ناترازی در بخش آب یعنی مشکلات بهداشتی برای انسان و بخش کشاورزی و…! ناترازی در بخش بانکی یعنی پولدارتر شدن عدهای و افزایش خط فقر! ناترازی در بودجه یعنی معدوم کردن توسعه و ثروت در کشور! ناترازی در بخش ارزی یعنی تخصیص ارز به بخشهایی که نیازمندش نیستند و غفلت از بخشهایی که شدیداً به آن نیازمندند! شما هم میتوانید بینهایت از ناترازیهای موجود را نام برید و اینها مشتی بود نمونه خروار! در واقع واژه «ناترازی» تبدیل به اصطلاح رایج رسانههای کشور شده است؛ ناترازیهایی که ایران را به یکی از کشورهای رکورددار بالاترین نرخ تورم تبدیل کرده است و با وجود آنکه دومین ذخایر بزرگ گاز و چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان در این نقطه از جغرافیا واقع شده است. در سالهای اخیر، کشور با ناترازیهای متعددی دستوپنجه نرم کرده است. ناترازیهایی که هرکدام تبدیل به یک بحران برای نظام حکمرانی کشور شده است و نیاز به اصلاح فوری دارد.
در همه چیز ناترازی داریم
در همین رابطه، پزشکیان؛ در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران، چنین گفت: درباره ناترازیها نیز همه میدانید که وضعیت کشور ما با این روند هر روز بدتر میشود و ناترازیهای مختلفی داریم و اگر آنها را رها کنیم هر روز غیرقابلحلتر میشود. ادامه روند امروز که ناترازی در برق و گاز و بنزین است، وضعیت را روزبهروز بدتر میکند. باید ناترازیها را حل کنیم و نباید بگوییم که اگر در اینجا به ناترازی دست بزنیم صدا بلند میشود. کارشناسان را برای این مسائل قرار دادیم و از رسانهها میخواهیم که برای حل این ناترازیها کمک کنند. شما رسانهها راهحلهایی را بدهید که بتوانیم مسائل را حل کنیم. اینگونه نمیتوان ادامه داد و شما رسانهها میتوانید ما را کمک کنید برای حل این مسئله.
ناترازیها باید به صورت هماهنگ حل شوند
دهههاست دولتها میگویند؛ اولویت ما کاهش نرخ تورم است که در واقع محصول ناترازی بودجه است اما این اولویت محقق نمیشود. کشور تحریم اقتصادی است و فروش نفت با مانع مواجه شده، در نتیجه بودجه ناتراز میشود. برای رفع این ناترازی دولت تصمیم میگیرد مالیات بیشتری بگیرد اما مالیات سنگین اقتصاد راکد را دچار مشکلات دیگری میکند. دولت تصمیم میگیرد ارز را گران کند اما ارز گران خود تورمزا میشود، تصمیم میگیرد مصارف ارزی را کاهش دهد و واردات بعضی کالاها را ممنوع کند اما عارضه تازهای در بازار رخ میدهد. در واقع هر ناترازی مشکلات پیچیدهای ایجاد میکند و به ناترازی در سایر بخشها منجر میشود. اینجاست که میبینیم کشور در تمام زمینهها از بودجه گرفته تا انرژی گرفتار ناترازی است. در سیاست خارجی نامتوازن و نامتعادل است، در ساختار تولید و صنعت گرفتار ناترازی است، در تجارت دچار ناترازی است و… شبکهای از مشکلات پیچیده برای اقتصاد کشور ایجاد شده است. در این شرایط، نکتهای که مورد توجه قرار نمیگیرد این است که این ناترازیها یکدیگر را تشدید میکنند و در صورت اقدام برای اصلاحاتی جامع، انجام این اصلاحات باید بهصورت هماهنگ و همزمان با یکدیگر آغاز شود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه