علی غلامفراهانی- قدیمیها حضور پزشکان خارجی در کشورمان را خوب به یاد دارند، زمانی که کمبود پزشک در کشورمان موج میزد. با انفجار جمعیتی پس از پیروزی انقلاب نیز حضور پزشکان خارجی نیازی فوری برای کشورمان بود و شاهد حضور پرتعداد آنان خصوصاً پزشکان هندی و پاکستانی بودیم. پزشکانی که از هند و پاکستان میآمدند […]
علی غلامفراهانی- قدیمیها حضور پزشکان خارجی در کشورمان را خوب به یاد دارند، زمانی که کمبود پزشک در کشورمان موج میزد. با انفجار جمعیتی پس از پیروزی انقلاب نیز حضور پزشکان خارجی نیازی فوری برای کشورمان بود و شاهد حضور پرتعداد آنان خصوصاً پزشکان هندی و پاکستانی بودیم. پزشکانی که از هند و پاکستان میآمدند نیز دانش کافی را نداشتند زیرا سیستم آموزشی کشورهایی مانند هند و پاکستان متفاوت از کشور ما بود؛ در این کشورها پنج سال دوره پزشکی را به صورت تئوری میخوانند و دو سال کارورزی بالینی را نمیگذرانند و وارد محیط کار میشوند؛ بیماران را درمان میکنند و پس از دو تا سه سال بازمیگردند و دوره کارورزی بالینی را پشت سر میگذرانند! موضوعی که امروز با آن روبهرو هستیم، کمبود پزشک است. کمبود پزشک کاملاً مشخص، مبرهن و موضوعی است که همه به آن اذعان دارند. پس دیگر بحثی نمیماند که عدهای بگویند نیاز نیست، عدهای بگویند نیاز است. کمبود وجود دارد، برای جبران کمبود باید چه کار انجام داد؟ یا باید از کشورهای دیگر پزشک به کشور بیاید یا باید سرانه پذیرش و تعداد سهمیهها را بالا ببریم. ولی اینکه چرا یک عدهای مخالف این موضوع هستند، دلایل مختلفی دارد. نیاز محسوس به افزایش حضور پزشکان وجود دارد. مخصوصاً شهرستانها و روستاها که به دلایل مختلفی محروم هستند و بعضی مواقع خدمات پزشکی به خوبی به آنها ارائه نمیشود. اینها دلیل تصویب قانون افزایش ظرفیت پزشکی بود. با این قانون پذیرش سهمیه پزشکان دانشگاههای علوم پزشکی افزایش پیدا کرده است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم باید این مسیر را دنبال کند.
تعطیلی درمانگاهها به دلیل نبود پزشک
در همین رابطه، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، گفت: برخی درمانگاهها به دلیل نبود پزشک پس از ۴۰ سال تعطیل شدهاند. سلمان اسحاقی؛ با انتقاد از کمبود ۱۲ هزار پزشک در کشور، گفت: در تبصره ۲ ماده ۳۸ قانون آییننامه داخلی مجلس مصوب هفتم اسفندماه ۱۳۹۹ اختیار لازم به کمیسیون بهداشت در مورد آموزش پزشکی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی داده شده، بنابراین میتوانیم بگوییم که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مرجع ذیصلاح برای بررسی چالشها و رفع موانع تربیت ۱۲ هزار کمبود پزشک در کشور است. وی با انتقاد از اینکه برخی درمانگاهها پس از ۴۰ سال به دلیل نبود پزشک تعطیل شدهاند، از ورود جدی این کمیسیون به این موضوع خبر داد و افزود: ۱۱ هزار دانشجوی پزشکی امسال پذیرش شدند اما هشت سال طول میکشد که این دانشجویان وارد بازار کار شوند. بنابراین به دلیل بازنشسته شدن و مهاجرت تعدادی از پزشکان به صورت سالانه، سال آینده به تعداد بیشتری پزشک نیاز داریم. نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم، ادامه داد: به دنبال بررسی این موضوع در کمیسیون برای جبران کمبود پزشک هستیم و به خاطر اینکه آییننامه داخلی مجلس در شرح وظایف کمیسیونها این مأموریت را به کمیسیونهای بهداشت و درمان و آموزش واگذار کرده است. بنابراین بهطور قطع تلاش خواهیم کرد در جریان بودجه سال ۱۴۰۴ این مهم را همزمان پیگیری کنیم تا بتوانیم ضمن رفع موانع سد راه، کمبودها را جبران کنیم.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه