علی غلامفراهانی- چشم بر هم میگذاری، قیمتها بالا میروند! این رویهای که طی دههها ادامه پیدا کرده است. واضحترین مثال هم افزایش ۱۰هزار برابری قیمت دلار از زمان پیروزی انقلاب اسلامی است که از هفت تومان به ۷۰ هزار تومان در زمان حال رسیده است. کیست که تأثیر افزایش قیمتها را بر زندگی خود حس […]
علی غلامفراهانی- چشم بر هم میگذاری، قیمتها بالا میروند! این رویهای که طی دههها ادامه پیدا کرده است. واضحترین مثال هم افزایش ۱۰هزار برابری قیمت دلار از زمان پیروزی انقلاب اسلامی است که از هفت تومان به ۷۰ هزار تومان در زمان حال رسیده است. کیست که تأثیر افزایش قیمتها را بر زندگی خود حس نکرده باشد؟ قشر متوسط سالهاست که سعی میکند درآمد خود را در سطحی نگه دارد که به قشر فقیر تقلیل پیدا نکند اما افزایش شدید قیمتها باعث شده تا بنابر آمارها بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر باشند. در این بین سیاستها داخلی و خارجی و مخصوصاً سوءمدیریتهایی که توسط دولت مختلف رخ داده، باعث شده تا زندگی سختتر از قبل نیز شده باشد. در واقع غول تورم سالهاست که در بازارهای کشورمان جولان میدهد و این در شرایطی است که هر دولتی تنها وعده مهار آن را میدهد اما در پایان کاری از پیش نمیبرد. واقعیت آن است که خلاص شدن از وضعیت فعلی تنها در شرایطی ممکن است که کشورمان بتواند بدون تحریمها با تمام دنیا معامله کند و با توجه به ثروتهای خدادادی همچون نفت و گاز بتواند، ارزش پول ملی را تقویت کند. به عبارت دیگر تا زمانی که تورم روبه رشد باشد، رفاه عمومی حاصل نخواهد شد و دولت باید فکری اساسی برای مهار آن کند. یکی از پیامدهای ملموس تورم، افزایش هزینههای زندگی است. با بالا رفتن قیمت کالاها و خدمات، توان خرید مردم کاهش مییابد. در سالهای اخیر، شاهد آن بودهایم که قیمت مواد غذایی، مسکن و سایر اقلام اساسی بهطور قابلتوجهی افزایش یافتهاند و خانوارها برای تأمین نیازهای روزانه خود با چالشهایی جدی روبهرو شدهاند. افرادی که درآمد ثابتی دارند، بیشتر تحتتأثیر قرار میگیرند، زیرا درآمد آنها با سرعت افزایش قیمتها همخوانی ندارد. این مسئله بهویژه در اقلام ضروری مانند مواد غذایی، دارو و مسکن بیشتر خود را نشان میدهد. هنگامی که تورم افزایش مییابد، پول موجود در دست مردم کمتر از گذشته ارزش دارد و این امر بر قدرت خرید آنها تأثیر منفی میگذارد.
تلاطمهای چند دههای قیمتها!
در این چندین سال تورم بیش از ۴۰ درصد در سال را از سر گذراندهایم و در کمتر دولتی شاهد توفیق مهار تورم بودهایم. سازوکار اشتباه جهانی کردن قیمت کالاها و اجناس داخلی پدر اقتصاد کشور را در آورده است. همچنین افزایش تصاعدی قیمت مواد اولیه و خام هیچ توان و رمقی برای تولید باقی نگذاشته است و گرانفروشی مواد اولیه و ارز سبب شده تا عدهای جشن ثروتافزایی بهپا کنند و عدهای در قعر فقر دستوپا بزنند. ارزش ریال روزبهروز کاهش پیدا میکند و از سال ۹۶ تاکنون ارزش آن به یکدهم رسیده است و مدام در تیررس ضربات سنگین قرار دارد. تمام وسایل، کالاها و خدمات با نرخ ارز قیمتگذاری میشود اما حقوق و دستمزد افراد با قیمت ریال است. اما وقتی موضوع جالب میشود که وزیر جهادکشاورزی افزایش قیمت کالاهای اساسی را تلاطمهای جزیی خوانده و میگوید ارز مورد نیاز کالاهای اساسی بهزودی برطرف میشود. احمد میدری؛ وزیر کار، رفاه و تأمیناجتماعی نیز، میگوید: ارز مورد نیاز کالاهای اساسی تخصیص داده میشود تا این کالاها دچار افزایش قیمت نشوند. دولتمردان اما باید بدانند که این تلاطمهای جزیی پدر مردم را درآورده و قشر متوسط را به سمت خط فقر سوق میدهد! پس لطفاً تلاطمهای جزیی را جدی بگیرید!
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه