دور باطل کاغذبازی و صدور مجوزها در بخش انرژیهای تجدیدپذیر رییس هیأت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران با بیان اینکه نتیجه ارزیابیها در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا به امروز اصلاً مطلوب نیست. به گزارش ایسنا، هاشماورعی افزود: ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور ۷۵ هزار مگاوات است که از این میزان تنها حدود ۱۳۰ مگاوات […]
دور باطل کاغذبازی و صدور مجوزها در بخش انرژیهای تجدیدپذیر
رییس هیأت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران با بیان اینکه نتیجه ارزیابیها در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا به امروز اصلاً مطلوب نیست.
به گزارش ایسنا، هاشماورعی افزود: ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور ۷۵ هزار مگاوات است که از این میزان تنها حدود ۱۳۰ مگاوات شامل انرژی بادی بوده و سهم انرژی خورشیدی نیز کمتر و نزدیک به صفر است. در واقع علیرغم وجود ظرفیتهای قابلتوجه بهویژه در حوزه انرژی بادی و خورشیدی در کشور، متأسفانه میزان استفاده از آنها اصلاً رضایتبخش نبوده و بسیار کم است.
اورعی اضافه کرد: ترکیه که دارای مساحت و اقلیم قابل مقایسه با کشور ماست و تقریباً توسعه صنعت انرژی بادی را با کشور ما آغاز کرده، امروز ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در حال بهرهبرداری دارد.
وی با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیجفارس اقدامات بسیار گستردهای را در این زمینه آغاز کردهاند، اظهار کرد: دبی، ابوظبی و عربستانصعودی در حال راهاندازی شهرهایی هستند که تمام انرژی مصرفی آنها از طریق انرژی تجدیدپذیر تأمین میشود.
این استاد دانشگاه گفت: طبیعی است که کشورهایی همچون آلمان و دانمارک از این انرژیها استفاده کنند، اما سال گذشته در کشور اتیوپی ۲۳۰ مگاوات نیروگاه بادی نصب شده است، در حالی که میزان منصوبه کشور ما نصف این عدد است.
وی ادامه داد: ارزیابیها در خصوص انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا به امروز اصلاً مطلوب نیست، اما کاغذبازی و صدور مجوز در این حوزه بسیار است که از هیچ کدام از آنها برق تولید نمیشود.
اورعی بیان کرد: وزارت نیرو اعتقاد به استفاده از انرژی تجدیدپذیر داشته و نسبت به این مهم دغدغه دارد، پس مشکل به وزارت نیرو ختم نمیشود و دو مشکل در این خصوص وجود دارد. وزارت نیرو به تمامی مسایل مربوط به نیروگاه بادی و خورشیدی واقف نیست و این مسأله را فقط فنی و مهندسی میبیند؛ چراکه این تفکر وزارتخانه است، در صورتی که این موضوع قبل از فنی بودن اقتصادی است، اما متأسفانه وزارت نیرو صورت مسأله را نمیداند.
رییس انجمن انرژی بادی ایران اضافه کرد: وزارت نیرو کارهای بیرون را نمیداند و ثانیاً از توان و قدرت کافی برخوردار نیست. اگر مسایل محیطزیستی و فرهنگی در کشور مهمتر قلمداد شود، فشار مطالبات عمومی بر روی این نهادها بیشتر میشود که در حال حاضر این فشار وجود ندارد.
وی ادامه داد: از وقتی به خاطر داریم مرتباً اعلام میشود که فلان خودرو آلودگی ایجاد کرده و دودزاست پس آن خودرو را نمرهگذاری نکنیم، اما مافیای خودرو کار خود را بلد است چون زور صنعت خودرو از زور سازمان محیطزیست ما بیشتر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.