به بهانه مصوبه‌های دردسرساز

کنکور را بیشتر از قبل استرس‌زا نکنید!

نعیمه افشاری- کنکور شاید عجیب‌‌ترین رویداد تحصیلی هر دانش‌آموزی است؛ آینده هر دانش‌آموزی در گروی دستان اوست. در واقع از دغدغه‌هایی که در اوایل دوره جوانی گریبانگیر همه ما شده، احتمالاً می‌شود به کنکور اشاره کرد. آزمونی که شاید در ذهن همه ما فراتر از یک آزمون ساده بوده و حتی الان که از این […]

نعیمه افشاری- کنکور شاید عجیب‌‌ترین رویداد تحصیلی هر دانش‌آموزی است؛ آینده هر دانش‌آموزی در گروی دستان اوست. در واقع از دغدغه‌هایی که در اوایل دوره جوانی گریبانگیر همه ما شده، احتمالاً می‌شود به کنکور اشاره کرد. آزمونی که شاید در ذهن همه ما فراتر از یک آزمون ساده بوده و حتی الان که از این مرحله عبور کردیم هم در تصاویر ذهنیمون یک غول بی‌شاخ و دُم رو تصور کنیم! بنابراین بدون در نظر گرفتن کنکور راه دیگری برای موفقیت در آینده باقی نمی‌ماند. در حقیقت موفقیت در کنکور سراسری پلی است که دانش‌آموز را به سوی آینده روشن هدایت می‌کند. البته که در ایران موفقیت در یک چیز خلاصه می‌شود آن هم موفقیت در کنکور است. بنابراین بدون موفقیت در کنکور نمی‌‌توان در جوامع امروزی راحت زندگی کرد. زیرا همان‌طور که می‌دانید موفقیت اصلی در کشور ایران در گروی داشتن رتبه خوب از رشته فوق‌العاده عالی در کنکور می‌باشد.

چالش مصوبه جدید برای کنکوری‌ها

سنجش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها بعد از سال‌‌ها برگزاری آزمون سراسری تغییر کرد، با مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی قرار شد سهم آزمون سراسری کم و در عوض این سهم کم شده، به مدارس و نتایج امتحانات نهایی برسد. براین اساس سنجش سال گذشته دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه با سهم ۶۰درصدی کنکور و تأثیر قطعی۴۰ درصدی نمرات در مدارس برگزار شد. این سهم‌بندی برای آزمون امسال به وضعیت پنجاه پنجاه رسید و قرار است در سال آینده سهم نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد شود و آزمون سراسری سهمی ۴۰ درصدی در پذیرش دانش‌آموزان داشته باشد. ضمن اینکه دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و تأثیرگذاری آن‌‌ها در همان معدل امتحانات نهایی است و کنکور سالی دوبار برگزار می‌شود.

تغییری در مصوبه کنکور اتخاذ نشده است

در همین رابطه، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با بیان اینکه در حال‌حاضر تکلیف وزارت آموزش و پرورش، تولید سوابق تحصیلی برای دانش‌آموزان است، گفت: برای پایه یازدهم ۲۰درصد و برای پایه دوازدهم تأثیر ۴۰درصدی امتحانات نهایی در کنکور قطعی است. لذا دانش‌آموزان با اطمینان‌خاطر بدانند هیچ تغییری در تصمیم امسال گرفته نشده و تمام فرآیندهای آزمون نهایی در خود آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد. محسن زارعی؛ در گفتگو با ایسنا، درباره برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای افزایش میانگین معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی، گفت: برای این کار باید برنامه منسجمی در نظر گرفته شود؛ ابتدای سال بخشنامه‌ای مبتنی بر تحلیل نتایج امتحانات سال گذشته در نظر گرفته شد تا برنامه‌ریزی‌های امسال براساس آن انجام شود و نشان دهد عملکرد دانش‌آموزان در چه دروسی ضعیف و در چه موضوعاتی اشکال داشتند تا در جهت رفع آن قدم برداشت؛ همچنین بر لزوم توانمندسازی همکاران و تقویت دانش‌آموزان بر موضوعات درسی باید تمرکز شود. رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، همچنین به موضوع تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور اشاره کرد و ادامه داد: در حال‌حاضر تکلیف وزارت آموزش و پرورش تولید سوابق تحصیلی مشخص است. امسال تغییری در مصوبه کنکور ایجاد نخواهد شد زیرا تغییرات قبل از شهریور باید اتفاق بیفتد و اطلاع‌رسانی انجام شود. وی با بیان اینکه تأثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی برای کنکور قطعی است، عنوان کرد: برای پایه یازدهم ۲۰ درصد و برای پایه دوازدهم تأثیر ۴۰ درصدی سوابق تحیصلی لحاظ است. لذا دانش‌آموزان با اطمینان‌خاطر بدانند هیچ تغییری در تصمیم امسال گرفته نشده و تمام فرآیندهای آزمون نهایی در خود آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و سهم آن‌‌ها کاملاً محفوظ است.