رئیس کل بیمه‌مرکزی

ضریب نفوذ بیمه کاملاً وابسته به درآمد سرانه کشور‌ها است

نفیسه‌سادات شفایی- رئیس کل بیمه‌مرکزی، ضمن اعلام اینکه در هفت ماهه سال‌جاری ۵۶۰ هزار کروکی گزارش شده که ۴۶۰ هزار کروکی آنلاین استعلام شده است، گفت: آیین‌نامه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات از ابتدای دی ماه اجرایی می‌شود و در حال‌حاضر مقدمات آن فراهم شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، پرویز خوش‌کلام‌خسروشاهی؛ در […]

نفیسه‌سادات شفایی- رئیس کل بیمه‌مرکزی، ضمن اعلام اینکه در هفت ماهه سال‌جاری ۵۶۰ هزار کروکی گزارش شده که ۴۶۰ هزار کروکی آنلاین استعلام شده است، گفت: آیین‌نامه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات از ابتدای دی ماه اجرایی می‌شود و در حال‌حاضر مقدمات آن فراهم شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، پرویز خوش‌کلام‌خسروشاهی؛ در نشست خبری با اصحاب رسانه در رابطه با بیمه‌های بازنشستگی زندگی، گفت: بیمه‌تکمیلی بازنشستگی در سال‌های گذشته توسط برخی از شرکت‌های بیمه‌ای طراحی شده و در سال گذشته تنها در یکی از شرکت‌های بیمه‌ای ۸۵۰ نفر بیمه‌تکمیلی بازنشستگی خریداری کرده‌اند. وی با اشاره به موضوع استقبال از بیمه‌های زندگی بازنشستگی، گفت: در طرف دیگر موضوع وضعیت اقتصادی و درآمدهای جامعه نیز در استقبال از این محصول بیمه‌ای اثرگذار است، چرا که این محصول بیمه‌ای از متغیر مهمی همچون تورم تأثیر بسیاری می‌پذیرد. رئیس کل بیمه‌مرکزی، از آنجایی که بیمه‌های زندگی با موضوع تورم و شرایط اقتصادی مرتبط هستند این موضوع بر پورتفوی سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه‌ای اثرگذار است و اگر ریسک پورتفوی سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه‌ای بیشتر شود، در نقد شوندگی خسارات بیمه‌ای نقش منفی ایفا می‌کند. خسروشاهی؛ در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر حذف کاغذی کروکی و اجرای کروکی آنلاین، گفت: کروکی آنلاین تصادفات از سال گذشته اجرایی شده و در حال‌حاضر کاملاً در حال اجرا است و در هفت ماهه سال‌جاری ۵۶۰ هزار کروکی گزارش شده که ۴۶۰ هزار کروکی آنلاین استعلام شده است. وی در ادامه، به موضوع نظارت بر صنعت بیمه از سوی بیمه‌مرکزی اشاره کرد و گفت: بیمه‌مرکزی وظیفه نظارت بر شرکت‌های بیمه‌ای را برعهده دارد و رسالت نظارت و کنترل بیمه گذاران بر عهده بیمه‌مرکزی نیست. رئیس کل بیمه‌مرکزی، ادامه داد: آیین‌نامه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات از ابتدای دی ماه سال‌جاری اجرایی می‌شود و در حال‌حاضر مقدمات آن فراهم شده است اما این آیین‌نامه ایراداتی دارد که باید برطرف شود. خسروشاهی؛ در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا، مبنی بر پایین بودن ضریب نفوذ بیمه در ایران نسبت به میانگین جهانی ضریب نفوذ بیمه، گفت: میانگین ضریب نفوذ بیمه در کشورهای پیشرفته جهان ۹٫۵ درصد است و میانگین ضریب نفوذ جهانی ۷٫۱ درصد است که سهم مهمی از بالا بودن میانگین ضریب نفوذ جهانی مربوط به نقش کشورهای پیشرفته در بالا بردن این ضریب نفوذ است. طبق آمار ۸۱ درصد از بازار بیمه جهان در اختیار چند کشور پیشرفته است که همین عامل باعث می‌شود میانگین ضریب نفوذ بیمه در سطح جهانی بالا برود. وی ادامه داد: با این حال میانگین ضریب نفوذ بیمه در ایران نسبت به کشورهای مشابه در منطقه پایین نیست، برای مثال ضریب نفوذ بیمه در کشور ترکیه ۱٫۷ درصد است. در طرف دیگر ضریب نفوذ بیمه کاملاً وابسته به درآمد سرانه کشور‌ها است. به عبارتی وقتی درآمد سرانه پایین باشد نمی‌توان انتظار بالا رفتن حق بیمه تولیدی را داشت. رئیس کل بیمه، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد از سهم بیمه‌های زندگی حاصل پس‌انداز خانوار‌ها است که سرمایه‌گذاری در بیمه زندگی را با مشکل روبه‌رو می‌سازد چرا که افراد ترجیح می‌دهند پس‌اندازهای خود را در محل‌هایی سرمایه‌گذاری کنند که سودآوری برای آن‌ها داشته باشد. بنابراین بیمه‌ها و مسئله بیمه‌گری نیازمند منابع است. تا زمانی که منابع و درآمد شرکت‌ها افزایش نداشته باشد نمی‌توان انتظار پرداخت خسارات به موقع و افزایش ضریب نفوذ بیمه را داشت.

۷۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه‌تکمیلی درمان نیستند

رئیس کل بیمه‌مرکزی، در سی‌ویکمین همایش ملی بیمه و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه، گفت:‌ امروز ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه‌تکمیلی درمان قرار ندارد. خسروشاهی؛ که با عنوان رضایت مردم به صنعت بیمه برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت فعلی صنعت بیمه اظهار کرد: در حال‌حاضر ۴۱ شرکت بیمه‌ای در صنعت بیمه کشور فعال هستند که ۴۰ شرکت آن غیردولتی و تنها یک شرکت آن دولتی است. همچنین یک هزار و ۴۴۰ شعبه بیمه‌ای فعال در کشور مشغول به ارائه خدمات بیمه‌ای به جامعه هستند. وی اضافه کرد: در حال‌حاضر حدود ۱۰۰ هزار نفر به صورت فعال در این صنعت مشغول بوده و بیش از ۲۵۰ هزار نفر در این صنعت مشغول هستند. رئیس کل بیمه‌مرکزی، خاطرنشان کرد: تا امروز ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند و ۷۶ همت خسارت در این رشته بیمه پرداخت شده است. خسروشاهی؛ اظهار کرد: ارزش حق بیمه صنعت بیمه کشور نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار است و صنعت بیمه بیش از ۴۷۷ میلیون دلار تعهد برعهده دارد. وی گفت: صنعت بیمه یک صنعت نامرئی در کشور است و نقش مهمی را ایفا می‌کند اما همانطور که گفته شد دیده نمی‌شود. رئیس کل بیمه‌مرکزی، ادامه داد: تا امروز ۹۴ درصد از واحدهای مسکونی کشور بیمه آتش‌سوزی ندارند و ۹۵ درصد از این واحد‌ها نیز تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی نیستند. خسروشاهی؛ اضافه کرد: در طرف دیگر ۸۰ درصد از خودروهای کشور بیمه بدنه نداشته و در حوزه بیمه‌تکمیلی نیز ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش این بیمه نیستند. وی با ارائه گزارشی از میزان حق بیمه و پرداخت خسارت اظهار کرد: از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۴۰۲ سهم حق بیمه ۱۷ برابر شده است و پرداخت دیه نیز طی این مدت به ۳۴ برابر رسیده است. رئیس کل بیمه‌مرکزی، در پایان به موضوع مصوبه اخیر پرداخت خسارت، افت قیمت خودرو توسط شورای‌عالی بیمه اشاره کرد و گفت: این مصوبه که توسط شورای‌عالی بیمه تصویب شد بعد از سال‌‌ها اقدام بسیار مناسبی بود با این حال در مواد قانونی آن آمده که پرداخت افت قیمت خودرو باید تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای قرار بگیرد اما نباید حق بیمه تولیدی در این رابطه دریافت شود که برآورد بار مالی آن برای صنعت بیمه کشور به ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. در ادامه این همایش، لیلی نیاکان؛ سرپرست پژوهشکده بیمه، گفت: پژوهشکده بیمه به‌عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی در صنعت بیمه موظف است زمینه‌سازی برای تحقق اهداف کلان این صنعت را فراهم کند. وی ادامه داد: وظیفه اصلی صنعت بیمه تأمین امنیت برای آحاد مردم جامعه و تأمین مالی بیمه‌ای آن‌ها است که لازمه آن اعتماد عموم به صنعت بیمه است تا بتوان به افزایش نقش این صنعت در زندگی مردم دست یافت. این مقام پژوهشکده بیمه ادامه داد: دو رویکرد اصلی در صنعت بیمه وجود دارد که شامل طراحی محصول و ارائه موفق محصول می‌شود. ما امروز برای افزایش رضایت‌مندی جامعه به صنعت بیمه نیازمند همکاری تمام نهادهای این صنعت هستیم. گفتنی است؛ دیروز(سه شنبه) سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه با حضور دکتر مسعود پزشکیان؛ ریاست جمهوری، عبدالناصر همتی؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی و تمامی مجریان و فعالان صنعت بیمه کشور در محل مرکز همایش‌های برج میلاد به مناسبت ۱۳ آذرماه روز بیمه برگزار شد.