میترا براتی- دولت چهاردهم نزدیک به چهار ماه است که بر مسند قدرت قرار گرفته اما در همین چند ماه هم بهخوبی دریافته که جامعه با چه مشکلات اساسی روبهرو است. در واقع کسانی که به پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری رأی دادهاند، حالا در انتظار پاسخ رئیسجمهور به وعدههایش هستند. وعدههایی که البته رئیسجمهور […]
میترا براتی- دولت چهاردهم نزدیک به چهار ماه است که بر مسند قدرت قرار گرفته اما در همین چند ماه هم بهخوبی دریافته که جامعه با چه مشکلات اساسی روبهرو است. در واقع کسانی که به پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری رأی دادهاند، حالا در انتظار پاسخ رئیسجمهور به وعدههایش هستند. وعدههایی که البته رئیسجمهور هم بهخوبی میداند که برآورده کردنش با توجه به جو حاکم، بسیار سخت است! مسعود پزشکیان شاید زیباترین تعبیر را درباره وضعیت مشکلات امروزی جامعه داشت. وی گفت که ما تاکنون برای مشکلات و دردهای جامعه مُسکن زدهایم اما اکنون دیگر مُسکن هم جوابگو نیست و باید کاری اساسی کرد. دولت چهاردهم در شرایط کنونی چالشهای بسیاری دارد اما اصلیترین چالشهای دولت در حالحاضر حجاب، فیلترینگ و بنزین هستند. در مورد حجاب دولت موضع متعادلتری نسبت به تندروها دارد، پزشکیان؛ همچنین یکی از وعدههای انتخاباتیاش را سروسامان دادن به وضعیت حجاب در جامعه اعلام کرد و حتی گفت که گشت ارشاد را به کل جمع خواهد کرد. اما لایحه حجاب و عفاف که بعد از درگذشت مهسا امینی، توسط قوهقضاییه و مجلس طرح شد، اکنون به مرحله آخر و ابلاغ رسیده است! قالیباف؛ رئیس مجلس، به صراحت از ۲۳ آذر بهعنوان روزی که باید قانون حجاب از سوی پزشکیان به جامعه ابلاغ شود، نام برده است. حالا اکثریت جامعه چشم به عملکرد دولت و شخص رئیسجمهور دارند تا ببینند آیا وی میتواند غائله حجاب را ختم بهخیر کند یا باید منتظر حوادث بعدی ماند. دومین چالش این روزهای جامعه، بحث فیلترینگ است. همه به خوبی میدانند که میلیونها نفر در کشور با استفاده از فضای مجازی مشغول کسبوکار و رونق بخشیدن به آن هستند. زیان فیلترینگ براساس گفتههای ستار هاشمی؛ وزیر جوان ارتباطات دولت چهاردهم، بیش از ۳۹ همت بوده که معادل ۱۱۶۰ میلیون دلار در چهار ماه بوده است! از سوی دیگر رفع فیلترینگ از وعدههایی بود که مسعود پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی آن را مطرح کرده و حالا جامعه در انتظار عملکرد وی و دولتش درباره رفع فیلترینگ هستند. آخرین چالش این روزهای کشور بحث ناترازیها خصوصاً وضعیت بنزین است. مسعود پزشکیان؛ از روزی که منصبدار دولت شد، بارها درباره وضعیت بنزین سخنرانی کرده است. آنطور که از صحبتهای وی در این باره میتوان استدلال کرد، این است که دولت چارهای جز افزایش قیمت بنزین ندارد! این در حالی است که بنزین هم همانند قضیه حجاب، میتواند کشور را همچون آبانماه سال ۹۸ با چالشی اساسی مواجه کند. در حالحاضر بسیاری از مردم کشورمان به دلیل هزینههای بالای زندگی شغل دوم دارند که رانندگی در بین این مشاغل در رتبه نخست قرار دارد و افزایش قیمت سوخت میتواند بنزینی بر آتش زندگی آنان اضافه کند.
دولت با این چالشها چکار میکند؟
حال سؤال این است که دولت با این چالشها چکار میکند؟ در همین رابطه، دیروز (سهشنبه) فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت، در نشستی خبری، موضع دولت را اعلام کرد. وی درباره ابهامات قانون عفاف و حجاب برای دولت، گفت: ملاحظاتی دولت بهعنوان مجری قانون دارد و در حال مذاکره است تا این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد تا نتیجه خوبی حاصل شود. سخنگوی دولت، همچنین درباره نظر دولت درخصوص تصویب منابع برای واردات بنزین، گفت: ناترازی در بنزین وجود دارد. ما دچار ناترازی شدهایم، چون در بسیاری از موارد در برابر این مشکل مُسکِن زدهایم. باید در این زمینه با کار کارشناسی و شفاف صحبت کنیم. ناترازی در تولید و مصرف بنزین وجود دارد و در مقابل هم دو راهکار وجود دارد. یک راهکار واردات بنزین و دیگری مدیریت مصرف بنزین است. افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست. مهاجرانی؛ همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت با فیلترینگ در شورایعالی فضای مجازی، آیا رئیسجمهور اختیار رفع فیلتر را دارد؟ تصریح کرد: دولت، دولت وفاق است. رئیسجمهور اختیارات زیادی دارد و رئیس بسیاری از شوراهایعالی، خود رئیسجمهور است ولی دولت به دنبال اجماع است نه دستور. این اقدام از اختیارات رئیسجمهور است اما دولت دنبال اجماع حداکثری است.
دیدگاه بسته شده است.