چرا نیروی متخصص فناوری اطلاعات در بدنه دولت ماندگار نیست؟!

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، گفت: بسیاری از متخصصان فناوری اطلاعات به دلیل حقوق و مزایای پایین به بخش‌خصوصی مهاجرت می‌کنند. به گزارش مهر، محمدمحسن صدر؛ در نشست تحول دیجیتال با ابراز خرسندی از حضور مدیران کل فناوری اطلاعات دستگاه‌های اجرایی در این نشست، هدف اصلی این گردهمایی را هم‌افزایی و تقویت تعاملات برای حل مشکلات […]

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، گفت: بسیاری از متخصصان فناوری اطلاعات به دلیل حقوق و مزایای پایین به بخش‌خصوصی مهاجرت می‌کنند. به گزارش مهر، محمدمحسن صدر؛ در نشست تحول دیجیتال با ابراز خرسندی از حضور مدیران کل فناوری اطلاعات دستگاه‌های اجرایی در این نشست، هدف اصلی این گردهمایی را هم‌افزایی و تقویت تعاملات برای حل مشکلات و پیشبرد مأموریت‌های محوله دانست.

تحول دیجیتال تنها راه‌حل مشکلات کلان کشور

صدر؛ با تأکید بر اینکه فناوری اطلاعات ابزار کلیدی حل مسائل کلان کشور است و افزود: امروز تنها راه‌حل برطرف کردن مشکلات کشور استفاده از فناوری اطلاعات است. این یک مسئله جهانی است، هیچ سازمانی نمی‌تواند بدون بهره‌گیری از خدمات فناوری اطلاعات موفق عمل کند. وی در ادامه، به تأثیرات عمیق فناوری اطلاعات در زندگی مردم اشاره کرد و گفت: زندگی مردم هر لحظه در حال تغییر است و دلیل آن وجود ابزارهای نوین فناوری اطلاعات است. سازمان‌های نوین و یادگیرنده مبتنی بر این فناوری شکل گرفته‌اند، اما باید از خود بپرسیم که چقدر این ابزار‌ها را برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم به کار گرفته‌ایم؟

انتقاد از برخورد سطحی با مفاهیم نوین

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، با اشاره به استفاده نادرست از اصطلاحاتی مانند هوش‌مصنوعی، گفت: بسیاری از مدیران از هوش‌مصنوعی صحبت می‌کنند اما اطلاع دقیقی از کاربرد آن در سازمان خود ندارند. این مفاهیم نباید تنها در سخنرانی‌‌ها مطرح شوند، بلکه باید عملیاتی شوند.

ضرورت پرهیز از بخشی‌نگری و موازی‌کاری

وی با انتقاد از موازی‌کاری‌‌ها در تدوین آیین‌نامه‌ها و مقررات، اظهار داشت: بخشی‌نگری مشکلات را حل نمی‌کند. باید یکپارچگی و هماهنگی میان دستگاه‌ها افزایش یابد تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.

پروژه ابر دولت گامی به سوی تحول دیجیتال

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، از پروژه ابردولت به‌عنوان یکی از برنامه‌های کلیدی یاد کرد و گفت: براساس آیین‌نامه AFC، دستگاه‌ها موظف‌اند اطلاعات خود را در این چارچوب ارائه کنند. این پروژه امنیت، هزینه و نگهداری داده‌ها را بهبود می‌بخشد و از موازی‌کاری‌‌ها جلوگیری می‌کند. وی همچنین بر همکاری دستگاه‌های دولتی و بخش‌خصوصی تأکید کرد و افزود: ما از مشارکت بخش‌خصوصی حمایت می‌کنیم، اما این مشارکت باید براساس پروتکل‌های مشخص باشد.

نگرانی درباره نیروی انسانی حوزه فناوری اطلاعات

رئیس سازمان، از مشکلات نیروی انسانی در این حوزه ابراز نگرانی کرد و گفت: بسیاری از متخصصان فناوری اطلاعات به دلیل حقوق و مزایای پایین به بخش‌خصوصی مهاجرت می‌کنند. برای حفظ این نیرو‌ها باید شرایط ویژه‌تری فراهم شود. وی در پایان ضمن تقدیر از زحمات وزیر ارتباطات و دیگر مسئولان، بر اهمیت همکاری و هم‌افزایی میان دستگاه‌ها تأکید کرد و خواستار تسریع در اجرایی شدن برنامه‌ها شد. وی گفت: اگر یکپارچگی و همفکری میان دستگاه‌ها ایجاد شود، نتایج آن مستقیماً در زندگی مردم دیده خواهد شد.