امپراتورهای سنگین و بلندسرزمینهای یخی گروه محیطزیست- پنگوئن امپراتور یا پنگوئن فرمانروا بلندترین و سنگینوزنترین گونه زنده پنگوئن است که در قطب جنوب زندگی میکند. پنگوئن امپراتور بالغ میان ۱۳۰–۱۱۰ سانتیمتر قد دارد. محدوده وزنی آنها از ۲۲٫۷ تا ۴۵٫۴ کیلوگرم است و وزن نرها همیشه از مادهها بیشتر است. وزن این پنگوئنها به فصلها […]
امپراتورهای سنگین و بلندسرزمینهای یخی
گروه محیطزیست- پنگوئن امپراتور یا پنگوئن فرمانروا بلندترین و سنگینوزنترین گونه زنده پنگوئن است که در قطب جنوب زندگی میکند.
پنگوئن امپراتور بالغ میان ۱۳۰–۱۱۰ سانتیمتر قد دارد. محدوده وزنی آنها از ۲۲٫۷ تا ۴۵٫۴ کیلوگرم است و وزن نرها همیشه از مادهها بیشتر است. وزن این پنگوئنها به فصلها وابسته است؛ بهطوری که پس از تخمگذاری مادهها، هر دو جنس با کاهش وزن رو به رو میشوند. پنگوئن امپراتور نر باید دو ماه در سرمای طاقت فرسای قطب جنوب از تخم محافظت کند و در این مدت هیچ چیزی نمیخورد و حدود ۱۲ کیلوگرم وزن کم میکنند. وزن متوسط نرها در آغاز فصل پرورش ۳۸٫۲ کیلوگرم و مادهها ۲۹٫۵ کیلوگرم است. پس از فصل تولیدمثل، وزن هر دو جنس به ۲۳ کیلوگرم میرسد.
نر و ماده این پرنده همشکل هستند و نرها اندکی از مادهها سنگینوزنترند. پنگوئن امپراتور در میان سنگینترین پرندگان جهان قرار دارد. رنگ بدن آنها به صورت سفید در جلوی بدن و روی سینه، سیاه در پشت و روی دم و سر، و زرد کمرنگ در بالای سینه و پایین سر تا زرد پررنگتر در نزدیکی و دور گوشها است. این رنگآمیزی نه تنها به آنها کمک میکند تا به استتار در برابر شکارچیان دریایی همچون نهنگ قاتل بپردازند، بلکه در فصل جفتگیری نیز به آنها کمک میکند تا جنس مخالف خود را بهتر جذب کنند. این پرندگان توانایی پرواز ندارند و بالهایشان را برای شیرجه در آب و گرفتن سریع ماهیها بهکار میبرند. پرهای این پنگوئن به آنها اجازه زندگی در شرایط بسیار سرد قطبی را میدهد.
آنها اغلب از ماهی و سختپوستانی مانند کریل و نرمتنانی چون ماهی مرکب تغذیه میکنند.
این جانوران تواناییهای شگفتانگیزی در شیرجه زدن در آب، ماندن طولانیمدت در آن و شنای با سرعت بالا دارند. یک پنگوئن امپراتور میتواند به عمق ۲۶۵ متری آب برود و با کاهش سوخت و ساز بدن و غیرفعال کردن عملکرد اندامهای غیرضروری مدت ماندن خود در آب را بالا برد و فشار بسیار زیاد اعماق را تحمل کند. آنها همچنین توانایی تحمل دورههای طولانی از گرسنگی را دارند که به این پرندگان کمک میکند، هنگامی که منتظر جفت خود برای برگشت از تغذیه هستند، زنده بمانند.
آنها در فصل زمستان قطب جنوب تخمگذاری میکنند و هر دو جفت نر و ماده در نگهداری از تخم و جوجه به هم یاری میرسانند. پنگوئنهای امپراتور به صورت فصلی تکهمسر هستند و بیشتر آنها در سالهای بعد به سراغ زوجهای جدید میروند. عمر متوسط این پنگوئنها ۲۰ سال است؛ هر چند مشاهدات نشان داده است که برخی از آنها ممکن است تا ۵۰ سال هم عمر کنند.
منابع:
ویکی پدیا
Aethia pusilla
Williams, The Penguins
www.iranhall.com
www.incrediblesnaps.com
خبرآنلاین
فتوعکس
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.