دریافت مالیات از خانه‌های خالی معطل اطلاعات مانده است

دریافت مالیات از خانه‌های خالی معطل اطلاعات مانده است رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: چون اطلاعات جامعی در خصوص واحدهای مسکونی، این‌که از چه زمانی پروانه ساختشان تمام شده و با چه فاصله زمانی مشمول مالیات می‌شوند، وجود ندارد، اخذ مالیات از خانه‌های خالی معطل مانده است. به گزارش تسنیم، محمدرضاپورابراهیمی در مصاحبه با رادیو […]

دریافت مالیات از خانه‌های خالی معطل اطلاعات مانده است

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: چون اطلاعات جامعی در خصوص واحدهای مسکونی، این‌که از چه زمانی پروانه ساختشان تمام شده و با چه فاصله زمانی مشمول مالیات می‌شوند، وجود ندارد، اخذ مالیات از خانه‌های خالی معطل مانده است.

به گزارش تسنیم، محمدرضاپورابراهیمی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان این‌که در دنیا مسکن کالایی است که استفاده عموم دارد و کالایی سرمایه‌ای محسوب نمی‌شود، گفت: دولت و مجلس به این هدف رسیدند که با توجه به شرایطی که در اقتصاد داشتیم، ساخت واحدهای مسکونی را به عنوان یک کالای سرمایه‌ای محسوب نکنیم.

وی متذکر شد: طی سال‌های گذشته ما با تغییرات قیمت شدید زمین و مسکن روبه‌رو بوده‌ایم و این باعث شده بود بعضی از افراد در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های سنگینی کنند و از تفاوت این تغییرات قیمت سود زیادی هم به دست می‌آوردند. بخشی از آنها مسکن را می‌ساختند نه برای این‌که استفاده شود و در اختیار کسی قرار بدهند بلکه نگه می‌داشتند و این تفاوت قیمت‌ها، عملاً باعث می‌شد سود بالایی ببرند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مالیات بر واحدهای مسکونی خالی را مجلس تصویب کرده اما این قانون به دلایلی اجرایی نشده است، تصریح کرد: هدف قانون‌گذار و دولت این بود که کسی به عنوان کالای سرمایه‌ای در زمانی که نوسانات شدید قیمت در حوزه بخش مسکن وجود دارد، به دنبال ساخت مسکن نرود و لذا این قانون تدوین شد برای این‌که این موضوع عملیاتی شود.

وی در ادامه گفت: اما طبق خبرهایی که داریم، چون اطلاعات جامعی در خصوص واحدهای مسکونی، شرایط منطبق با این‌که از چه زمانی پروانه ساختشان تمام شده و با چه فاصله زمانی مشمول مالیات می‌شوند و اطلاعات پیرامونی شبیه به این وجود ندارد، اجری این قانون دچار مشکل است.

پورابراهیمی به اهداف تصویب لایحه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی پرداخت و گفت: هدف این بود که رویکردی منطقی در عرضه بخش مسکن در اقتصاد کشور شکل بگیرد و این تبدیل به عرضه واقعی شود.

وی با یادآوری این‌که در شرایط کنونی که ما با رکود مواجه شده‌ایم، عملاً مالیات تأثیر منفی بر عملکرد عرضه مسکن هم خواهد داشت، چه برسد به این‌که بخواهد امروز نقش مثبتی را در هدف‌گذاری‌های معین شده ایفا کند، تصریح کرد: لذا به نظر می‌رسد اگر این پارامتر‌ها را دولت بخواهد اعمال کند، شاید موضوع بحث شاخص‌های مرتبط با وضعیت زمانی و قرار گرفتن در شرایط رکودی و تورمی در اقتصاد کشور، آن موردی که الان مبنای عمل قرار گرفته است، تعدیل کند.

 

وی خاطرنشان کرد: هدف این دولت از این لایحه، نگاه منظر درآمدی به این موضوع نبوده فقط شناسایی بوده تا بتواند به شفافیت اطلاعات در بخش مسکن کشور کمک کند تا ما بتوانیم مکانیسم عرضه و تقاضای واقعی در اقتصاد تعریف کنیم.