پروژه بزرگ پوشش تمام ایران؛ چند روستا به اینترنت متصل شده‌اند؟

براساس آخرین گفته مسئولان طی چهارماه گذشته وزارت ارتباطات در مجموع به ۹۶ درصد از درخواست‌های مردمی با موضوع ارتباطات روستایی رسیدگی و پاسخ مناسب داده و با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده دسترسی ۶۹۹ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت ایجاد شده است. به گزارش ایسنا، اگر اینترنت در یک زمانی […]

براساس آخرین گفته مسئولان طی چهارماه گذشته وزارت ارتباطات در مجموع به ۹۶ درصد از درخواست‌های مردمی با موضوع ارتباطات روستایی رسیدگی و پاسخ مناسب داده و با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده دسترسی ۶۹۹ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت ایجاد شده است. به گزارش ایسنا، اگر اینترنت در یک زمانی تکنولوژی جدیدی محسوب می‌شد، اکنون می‌توان گفت؛ به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی شهروندان از نحوه ارتباط تا سرگرمی، تبدیل شده بررسی‌ها حاکی از آن است که اتصالات وسیع در کشورهای در حال توسعه می‌تواند سبب توسعه بهبود زیرساخت اطلاعات کلی شود و تأثیرات مثبتی در بهبود سیاسی-اقتصادی ایجاد کند. در طول تاریخ، کارآفرینان هیچ‌گاه مسیر همواری را برای رسیدن به اهداف خود طی نکرده‌اند اما امروزه به کمک فناوری مسیر هموارتری برای دستیابی به اهداف خود دارند و ویژگی‌های عصر جدید کسب وکار‌ها و کارآفرینان را ملزم می‌کند برای ورود و بقا در بازار پویا باشند و خود را با تغییراتی که در محیط کسب‌وکار اتفاق می‌افتد، در اسرع‌وقت تطبیق دهند. کارشناسان بر این باورهستند وقتی اینترنت و فناوری در روستا‌ها راه‌اندازی شود، بر تولید ناخالص کشور تأثیر مستقیم می‌گذارد و یکی از تأثیرات مثبت آن ایجاد اشتغال در روستا‌ها است. بنابراین از گذشته تاکنون موضوع ایجاد عدالت ارتباطی در مناطق روستایی و صعب‌العبور با کمک پروژه شبکه ملی اطلاعات و فیبرنوری مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین عدالت ارتباطی را نمی‌توان مختص به مناطق شهری دانست و مناطق روستایی و صعب‌العبور هم باید از این حق برخوردار شوند براین اساس برقراری ارتباطات پایدار و ثابت برای روستاییان چند سالی است که مورد توجه دولتمردان از جمله دولت چهاردهم قرار گرفته است.

چند روستا به اینترنت متصل شده‌اند؟

توسعه امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های ارتباطی در سراسر کشور و تسهیل دسترسی‌های مردم در این بخش به ویژه در مناطق محروم و روستاهای دورافتاده از اولویت مهم وزارت ارتباطات است و به گفته مسئولان مهم‌‌ترین هدف این حوزه براساس برنامه هفتم توسعه، دسترسی صددرصدی روستاهای بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات است و براساس ابلاغ وزیر ارتباطات به غیر از ایجاد دسترسی، بهبود ارتباطات و ارتقای آن نیز در برنامه‌های این حوزه قرار دارد.  براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده طی حدود چهار ماه گذشته با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده دسترسی پرسرعت ۶۹۹ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده است. نیک محمد بلوچ‌زهی؛ مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی، چندی پیش با اشاره به اینکه ۴۱۸ کیلومتر فیبرنوری روستایی نیز در این مدت در سطح ۱۰ استان کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، توضیح داد: بیش‌ترین روستاهای توسعه داده شده با ۹۴ روستا در استان کرمان قرار دارد و در ۹ استان بیشتر از ۳۰ روستا اتصال به شبکه ارتباطی برقرار شد این درحالیست که بیشتر روستاهای بدون ارتباط در مناطق صعب‌العبور و دورافتاده قرار دارند و فرآیند برقراری ارتباط و ایجاد دسترسی به اینترنت در آن‌ها بسیار سخت و پرهزینه است.

رسیدگی ۹۶ درصدی به درخواست‌های مردم برای توسعه ارتباطات روستایی

با وجود اهمیت اتصال روستا‌ها به اینترنت و برخورداری از خدمات آن مسئولان از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید می‌کنند، نباید کیفیت انجام کار فدای سرعت شود و باید از نگاه مردم به عملکرد خود نگاه کرد. در واقع اگر آمار و ارقامی درخصوص اتصال شهر‌ها و روستا‌ها به شبکه ارتباطی به مردم و نمایندگان مجلس ارائه می‌شود، اصل مهم جلب رضایت مردم است و نه ارائه آمار و ارقام. گفتنی است؛ ماه گذشته وزارت ارتباطات اعلام کرد که از ابتدای آغاز به کار خود در دولت چهاردهم در مجموع به ۹۶ درصد از درخواست‌های مردمی ثبت شده در سایت «کارزار» با موضوع ارتباطات روستایی رسیدگی و پاسخ مناسب داده شده است. کارزار (بستر آنلاین کمپین‌های جمع‌آوری امضاء) که از خردادماه سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شد، یک استارت‌آپ اجتماعی است که مأموریت اصلی آن ترویج مطالبه‌گری مدنی و هم‌افزایی اجتماعی است. این سایت به‌عنوان پلتفرمی امن، مستقل و رایگان برای طرح درخواست‌ها، شکواییه‌ها و تقدیرهای جمعی از طریق جمع‌آوری امضاء معرفی شده است. یکی از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ارتباطات روستایی در جهت رفع شکاف دیجیتال و برقراری عدالت ارتباطی در سراسر کشور به شمار می‌رود که در این راستا، این وزارتخانه بعد از احصای وضعیت روستاهای فاقد ارتباطات و یا دارای ارتباطات بی‌کیفیت، برنامه‌ریزی مدونی نسبت به ارتقای فناوری یا احداث سایت‌های جدید روستایی در دستور کار قرار داده است.