مرضیه نیکخواه- سونامی ارز و بهخصوص دلار همچنان جریان دارد و ریال کشورمان را یارای مقابله با آن نیست. هر قدر ارز و بهخصوص دلار بالا میرود، ارزش پول ملی کشورمان پایین میآید. این سونامی شوم دهههاست که زندگی را بر مردم سخت کرده است. ارزش پول ینگه دلار در مقابل یک ریال از کشورمان، […]
مرضیه نیکخواه- سونامی ارز و بهخصوص دلار همچنان جریان دارد و ریال کشورمان را یارای مقابله با آن نیست. هر قدر ارز و بهخصوص دلار بالا میرود، ارزش پول ملی کشورمان پایین میآید. این سونامی شوم دهههاست که زندگی را بر مردم سخت کرده است. ارزش پول ینگه دلار در مقابل یک ریال از کشورمان، تنها هفت تومان بود و امروز بیش از ۷۰ هزار تومان! این افزایش ۱۰ هزار برابری قیمت دلار در مقابل ریال کشورمان یک پیام دیگر هم دارد؛ اینکه ارزش ریال کشورمان در مقابل دلار آمریکا در پایینترین سطح تاریخ دو کشور قرار دارد. واقعیت را نمیشود کتمان کرد. کاهش ارزش پول ملی باعث بهوجودآمدن مشکلات بیشماری برای ما مردم شده است. این افت ارزش باعث شده تا ما روزبهروز نسبت به باقی کشورها فقیر و فقیرتر بشویم و روزبهروز قدرت خریدمان کمتر بشود. تصور کنید امروز ۱۰۰ هزار تومان دارید و با این مبلغ میتوانید یک کیلو سیب بخرید. تورم بالا باعث میشود که قیمت سیب تا فردا افزایش پیدا کند. پس شما فردا با صدهزار تومان قادر به خرید یک کیلو سیب نخواهید بود. این موضوع برای کسانی که درآمد ثابتی دارند؛ مانند کارمندها ملموستر نیز هست. چرا که قدرت خرید این افراد به شکلی ملموس کاهش خواهد یافت. تورم، فساد گسترده در سیستم اقتصادی و اداری، افزایش واردات، اقتصاد وابسته به نفت و افزایش نقدینگی از جمله مهمترین عوامل کاهش ارزش پول ملی طی دهههای اخیر بوده است. حال برای درک بهتر این موضوع کافی است بدانید که در آبانماهی که گذشت ارزش هر افغانی کشور افغانستان برابر با ۱۰۰۰ تومان ایران شد!! کشوری که مردمش همچنان با طاعونی همچون طالبان دستوپنجه نرم میکنند و منابعی همچون نفت و گاز هم ندارد!
حتی فقیرترین کشورهای آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند
علیرضا زندیان؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی، گفت: بانکمرکزی و شورایعالی پول و اعتبار چه کار میکنند؟ سیاستها را باید در این وضعیت جنگ اقتصادی تنظیم کنند. عمده مشکل ناشی از خود بانکمرکزی است که با این راهکارها و رویکردها، سیاست شفاف و مؤثری ندارد تا بتواند اوضاع را کنترل کند و جنبه روانی افزایش را تا حدودی مدیریت کند. متأسفانه، این مشکل از جانب بانکمرکزی وجود دارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درخصوص وضعیت کنونی بازار ارز و اینکه برخی از کارشناسان معتقدند که بازار ارز دیجیتال با قیمتگذاریهای خود بر افزایش قیمت ارز مؤثر بوده یا اینکه تعیین قیمت ارز در ایران در دست برخی دلالان در امارات و هرات و سلیمانیه است، عنوان کرد: بحث نرخ ارز به ویژه زمانی که به شاخصهای اقتصادی و تورم مربوط میشود، باید به دقت بررسی شود. بارها تأکید کردهایم که بانکمرکزی باید مدیریت واحدی برای تعیین نرخ ارز، چه ترجیحی و چه مبادلهای، داشته باشد. بارها و بارها گفتهایم که زمانی که چندنرخ ارز به وجود میآید، مشکلات و تبعاتی در کنار آن به وجود میآید و آثاری بر نرخ ارز آزاد میگذارد. وی ادامه داد: رئیس بانکمرکزی اخیراً اعلام کردهاند که منابع ارزی زیادی در اختیار داریم و انشاا… پس از تعطیلات اقدام به تزریق آن خواهیم کرد. دو موضوع اینجا مطرح میشود قطعاً منابع ارزی ما قابلتوجه است. اما وقتی رئیس بانکمرکزی میگوید، این ارز را تزریق و عرضه میکنیم تا بر قیمت ارز تأثیرگذار باشد، اما ما دیدیم که مصاحبه ایشان هم تأثیری روی قیمت ارز نداشته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.