سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بارورسازی ابرها

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بارورسازی ابرها رییس مؤسسه تحقیقات آب گفت: باروری ابر‌ها می‌تواند ضمن تأمین بخشی از آب مورد نیاز، منبع درآمدی برای دولت و بخش آب کشور باشد و ما از حضور بخش خصوصی در باروری ابر‌ها استقبال می‌کنیم. به گزارش ایلنا، مرتضی افتخاری، رییس مؤسسه تحقیقات آب با بیان این مطلب که […]

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بارورسازی ابرها

رییس مؤسسه تحقیقات آب گفت: باروری ابر‌ها می‌تواند ضمن تأمین بخشی از آب مورد نیاز، منبع درآمدی برای دولت و بخش آب کشور باشد و ما از حضور بخش خصوصی در باروری ابر‌ها استقبال می‌کنیم.

به گزارش ایلنا، مرتضی افتخاری، رییس مؤسسه تحقیقات آب با بیان این مطلب که بارورسازی ابرها، ارزان‌‌ترین شیوه استحصال آب است و در این میان از حضور بخش خصوصی در باروری ابر‌ها استقبال خواهیم کرد، گفت: سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌تواند میزان سرمایه خود را به همراه سود قانونی از محل فروش آب استحصالی از ابر‌ها به دولت، دریافت کند و این کار هم به نفع دولت، هم به نفع ملت و هم به نفع بخش خصوصی خواهد بود.

 

وی اضافه‌کرد: وقتی بخش خصوصی روی پروژه‌های نیروگاهی، آب و فاضلاب، تصفیه‌خانه‌ها و انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند، می‌تواند روی پروژه‌های باروری ابر‌ها نیز سرمایه‌گذاری داشته باشد.

افتخاری تصریح کرد: دولت می‌تواند به منظور تشویق بخش خصوصی برای حضور در بخش باروری ابر‌ها و رفع مشکل کمبود آب کشور، با بخش خصوصی قرارداد خرید تضمینی آب استحصالی از محل باروری ابر‌ها منعقد کند.

وی با بیان این‌که یکی از نکاتی که می‌تواند در بخش آب و خدمات‌رسانی به مردم کمک کند اصلاح تفکر و پیش‌فرض‌های خود نسبت به تولید آب است گفت: در ۴۰ سال گذشته بیش از ۸ سد در ایران وجود نداشت اما در حال حاضر بیش از ۶۰۰ سد در کشور وجود دارد که بخش زیادی از تأمین آب شرب مردم مدیون وجود این سد‌ها است.

رییس مؤسسه تحقیقات آب با اشاره به این‌که خشکسالی‌های اخیر به ما هشدار می‌دهد که از این پس دیدگاه خود را از بخش سازه‌ای به غیرسازه‌ای تغییر دهیم، افزود: با تغییر پیش‌فرض‌های خود از سازه‌های آبی به غیرسازه‌ای می‌توانیم روش‌های جدیدی را برای تولید آب در کشور تجربه کنیم که یکی از این اقدامات جدی دخل و تصرف در جو است که ماحصل آن می‌تواند ایجاد باران و تولید آب از ابر‌ها باشد.

وی با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته نیز پروژه باروری ابر‌ها مطرح بوده و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است، افزود: اکنون زمان آن رسیده که نگاه جدی تری به این مقوله داشته باشیم و نگرش خود را نسبت به منابع آب موجود در جو تغییر دهیم و با سرمایه‌گذاری بیش‌تر بر روی پروژه باروری ابرها، استحصال آب بیش‌تری را از این پدیده داشته باشیم.

او اضافه کرد: بخش اعظم نیاز آبی کشور را می‌توان از طریق پروژه باروری ابر‌ها مرتفع کرد.

 

‏