افزایش سهم نفت در بودجه ۹۶ مغایر اقتصاد مقاومتی است

افزایش سهم نفت در بودجه ۹۶ مغایر اقتصاد مقاومتی است نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: سهم نفت در بودجه ۹۵، ۲۵ درصد بود اما در بودجه ۹۶ این رقم به نزدیک ۳۵ درصد افزایش یافته که این مغایر سیاست‌های کلان اقتصادی مقاومتی است. به گزارش ایسنا، حسینعلی‌حاجی‌دلیگانی در جلسه علنی مجلس […]

افزایش سهم نفت در بودجه ۹۶ مغایر اقتصاد مقاومتی است

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: سهم نفت در بودجه ۹۵، ۲۵ درصد بود اما در بودجه ۹۶ این رقم به نزدیک ۳۵ درصد افزایش یافته که این مغایر سیاست‌های کلان اقتصادی مقاومتی است.

به گزارش ایسنا، حسینعلی‌حاجی‌دلیگانی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۶ افزود: رشد مالیاتی ۹ درصد در بودجه در نظر گرفته شده است در حالی که رشد اقتصادی کشور نیمی از این عدد است. پس شاهد استقرار رکود خواهیم بود. در این بودجه همچنین راه مقابله با فرار مالیاتی مشهود نیست و فشار بر کسانی می‌آید که مالیات خود را به موقع پرداخت می‌کنند.

وی با بیان این‌که برخی تکالیف برنامه ششم توسعه در بودجه ۹۶ نیامده است، اظهارکرد: با وجود آن‌که در برنامه ششم ۳۰ درصد برای اعتبارات استانی در نظر گرفته شده است، در بودجه ۹۶ این رقم به ۵٫۳دهم درصد افزایش یافته است؛ یعنی از ۴ درصد سال ۹۵ به این رقم رسیده است و اگر حتی دو درصد نفت و اعتبارات متوازن‌سازی را هم اضافه کنیم مجموع این درصد به ۱۰ درصد هم نمی‌رسد و ۲۰ درصد با برنامه ششم مغایرت دارد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه گفت: روند تأمین مالی از طریق استقراز برای اداره کشور بسیار خطرناک است. قرار است حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان قرض کنیم علاوه بر این ۵ میلیارد دلار استقرار خارجی داشته باشیم و ۳ میلیارد دلار هم بازپرداخت اصل و سود استقرار شرکت نفت که در گذشته داشته بپردازیم. ۵۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای بازپرداخت قبوض قبلی دادیم که در مجموع این عدد به ۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. ادامه این روند میزان بدهی دولت را افزایش می‌دهد و دولت‌های آینده را بدهکار می‌کند. سیاست در بودجه ۹۶، توسعه بازار از طریق بدهی است.

وی تأکید کرد: نوع بودجه تنظیمی باعث می‌شود حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشته باشیم چون هزینه‌ها به شدت افزایش یافته است.

حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در بودجه ۹۶ مثل بودجه ۹۵ بین ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد که این اقدام موجب افزایش پایه پولی کشور و باعث افزایش نقدینگی و تورم می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه با بیان این‌که ۷۶ هزار میلیارد تومان از بابت گران شدن حامل‌های انرژی دریافت می‌شود، تصریح کرد: تنها ۴۸ هزار میلیارد تومان از این رقم در سند بودجه آمده است. همچنین تا رقم ۱۶ هزار میلیارد تومان به صورت آزاد در اختیار وزارت نفت قرار گرفته است.

حاجی دلیگانی اصلاح بودجه توسط دولت، عدم رعایت شفافیت کامل بودجه، قطع نشدن بودجه شرکت‌های در حال واگذاری، عدم کار جدی برای تنظیم بودجه براساس عملکرد، افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری، عدم عدالت در توزیع بودجه در بین شهرستان‌ها و اختصاص نیافتن بودجه کافی برای مقابله آسیب‌های اجتماعی را از دیگر اشکالات بودجه ۹۶ دانست.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: از سال ۸۳ تاکنون بودجه جاری کشور ۱۱ برابر شده، اما بودجه عمرانی ۵ برابر شده است. این یکی دیگر از اشکالات بودجه است. حقوق کارمندان فقط ۱۰ درصد افزایش یافته در حالی که هزینه‌های کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.