معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری

سال آینده اولین چاه نفتی ایران با تجهیز هوش‌مصنوعی رونمایی می‌شود

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، گفت: سال آینده اولین چاه نفتی کشور که مجهز به هوش‌مصنوعی خواهد بود، در میدان نفتی سپهر و جفیر رونمایی می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین افشین؛ در آیین راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRTM) اظهار داشت: امروز یکی از مهم‌‌ترین هوش‌های تجاری را افتتاح کرده‌ایم و […]

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، گفت: سال آینده اولین چاه نفتی کشور که مجهز به هوش‌مصنوعی خواهد بود، در میدان نفتی سپهر و جفیر رونمایی می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسین افشین؛ در آیین راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRTM) اظهار داشت: امروز یکی از مهم‌‌ترین هوش‌های تجاری را افتتاح کرده‌ایم و تا یک سال آینده هوش‌مصنوعی به این مرکز اضافه خواهد شد تا با بهره‌گیری از آن راهکارهای مورد نیاز ارائه شود. وی با بیان اینکه این پروژه بزرگی در کشور است، تصریح کرد: این‌گونه پروژه‌ها را در کشورهای همسایه با استفاده از توان شرکت‌های بین‌المللی انجام می‌دهند، اما در ایران با توان داخلی انجام شده است. افشین؛ با اشاره به هزینه ۱۰ میلیون دلاری تجهیز و راه‌اندازی نخستین مرکز WRFM‌ ایران، گفت: در همین چند ماه اخیر، با استفاده از این مرکز و داده‌های آنلاین آن، از مدار خارج شدن یک چاه جلوگیری شده و به‌عبارتی منفعتی ۱۰۰ میلیون دلاری برای کشور به‌همراه داشته است. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با بیان اینکه شرکت گسترش انرژی پاسارگاد با راه‌اندازی این مرکز سدشکنی کرد و سایر شرکت‌ها مسیر آسان‌تری برای رسیدن به این اهداف دارند، گفت: نخستین پالایشگاه هوشمند نیز به همت شرکت گسترش انرژی پاسارگاد در قشم احداث می‌شود. وی افزود: سال آینده اولین چاه نفتی کشور که مجهز به هوش‌مصنوعی خواهد بود در میدان نفتی سپهر و جفیر رونمایی می‌شود.

راه‌اندازی نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه و مخازن نفتی ایران

در ادامه، امید شاکری؛ معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت، از راه‌اندازی نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه و مخازن نفتی ایران خبر داد و گفت: این مرکز از فناوری‌های نوینی نظیر حسگرهای پیشرفته سیستم‌های مدیریت داده هوش‌مصنوعی و تحلیل داده‌های برخط بهره می‌گیرد تا اطلاعات جامعی از وضعیت چاه‌ها، جریان مخزن و عملکرد تأسیسات ارائه دهد. شاکری؛ با بیان اینکه مسیری که هشت سال پیش برای شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی آغاز شد حالا به ثمر نشسته و به بلوغ رسیده، اظهار امیدواری کرد که حضور شرکت‌های توانمند ایرانی را در پروژه‌های نفتی شاهد باشیم. وی اظهار کرد: سرعت نوآوری در صنعت نفت کمی پایین است، اما سرریزهای فناوری از حوزه‌های دیگر داریم که می‌تواند به صنعت نفت هدایت شود و تحولات اساسی را به‌دنبال داشته باشد. شاکری؛ با بیان اینکه در ادامه راه، اشتراک تجربیات بسیار مهم است گفت: شرکت گسترش انرژی پاسارگاد می‌تواند تجربیات خود را با سایر شرکت‌های اکتشاف و تولید و شرکت ملی نفت به اشتراک بگذارد که نتیجه آن افزایش ثروت ملی است. معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت، با تأکید بر اینکه سیاست وزارت نفت حمایت ‌از شرکت‌های داخلی است، گفت: اگر نیاز به حمایت و تسهیل‌گری باشد، کمک می‌کنیم تا حرکت شرکت‌های ایرانی به سمت بلوغ باشد و حضور شرکت‌های ایرانی را نه در داخل کشور، بلکه در عرصه‌های بین‌المللی داشته باشیم.

ضرورت حضور شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

نصرا… زارعی؛ مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز، با تأکید بر ضرورت حضور شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: تا به حال تصور می‌شد وزارت نفت متولی بهینه‌سازی انرژی است، ما قرار است سهم خودمان در بهینه‌سازی را با استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در طرح‌های توسعه‌ای ایفا کنیم. وی با بیان اینکه ظرفیت تولید نفت در برنامه هفتم توسعه باید افزایش یابد، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود، نیازمند سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی و نهادهای نیمه‌دولتی و پیمانکاران قوی هستیم تا به اهداف پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه برسیم. رویکرد وزارت نفت بر این خواهد بود که از حضور سرمایه‌گذاران و پیمانکاران استفاده کند و زمینه‌سازی لازم را انجام دهد. زارعی؛ با بیان اینکه توسعه تعدادی از میدان‌های نفتی ایران در قالب قرارداد آی‌پی‌سی برای نخستین‌بار از سوی شرکت پاسارگاد در میدان‌های سپهر و جفیر انجام شد، در سال‌های اخیر تأخیرهای ایجادشده برای توسعه میدان‌های سپهر و جفیر جبران شده است، امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و به‌زودی شاهد بهره‌برداری از فاز دوم باشیم. شرکت ملی نفت نیز در کنار شرکت‌های اکتشاف و تولید خواهد بود. وی به راه‌اندازی نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) اشاره کرد و گفت: انتظارمان این است که شرکت سرمایه‌گذار اصلی در فاز۲ که شروع آن در ماه بعد خواهد بود، فعالانه حضور داشته باشد.