۴۰۰ دستورالعمل ارزش‌افزوده که درست اجرا نمی‌شود

مشاور مالیاتی اتاق اصناف‌ ۴۰۰ دستورالعمل ارزش‌افزوده که درست اجرا نمی‌شود مشاور مالیاتی اتاق اصناف با بیان این‌که برای حل مشکلات مالیات ارزش‌افزوده نباید صورت مسأله را پاک کرد، گفت: مالیات مصرف، قابل ردیابی نیست. محمدرضاجعفریان در گفت‌وگو با فارس با اشاره به این‌که قرار است سال آینده مالیات مصرف جایگزین مالیات ارزش‌افزوده شود، اظهار […]

مشاور مالیاتی اتاق اصناف‌

۴۰۰ دستورالعمل ارزش‌افزوده که درست اجرا نمی‌شود

مشاور مالیاتی اتاق اصناف با بیان این‌که برای حل مشکلات مالیات ارزش‌افزوده نباید صورت مسأله را پاک کرد، گفت: مالیات مصرف، قابل ردیابی نیست.

محمدرضاجعفریان در گفت‌وگو با فارس با اشاره به این‌که قرار است سال آینده مالیات مصرف جایگزین مالیات ارزش‌افزوده شود، اظهار کرد: در وهله اول باید تعریف مالیات بر مصرف مشخص شود که اکنون این موضوع برای ما مشخص نیست و این‌که با چه مکانیزمی چه نوع مالیاتی دریافت خواهد کرد.

مشاور مالیات اصناف و بازار با بیان این‌که به نظر می‌رسد، زیرساخت اخذ مالیات مصرف در کشور فراهم نیست، گفت: قطعاً در این حالت امکان ردیابی نخواهد داشت. در حال حاضر همه بنگاه‌ها مشمول مالیات بر ارزش‌افزوده نیستند، بنابراین این نوع مالیات مبهم است.

این کارشناس مالیاتی با بیان این‌که به نظر می‌رسد مالیات بر مصرف آبشاری عمل خواهد کرد، یادآور‌ شد: نباید به جای حل مشکل، صورت مسأله را پاک کرد. در حال حاضر مالیات ارزش‌افزوده با مشکلاتی روبه‌رو است و ۴۰۰ دستورالعمل دارد که درست به آن عمل نمی‌شود. معلوم نیست نمایندگان در این باره چه کار می‌کنند، در مناظره‌ها با نظر اصناف موافقند، اما پس از آن خلاف آن عمل می‌کنند.

وی ادامه‌ داد: قرار بود مالیات ارزش‌افزوده از مصرف گرفته شود، اما در حال حاضر از تمامی حلقه‌ها اخذ می‌شود. کشورهای پیش‌رو در این زمینه پس از ۲۰ تا ۳۰ سال توانستند فعالیت اقتصادی در این بخش را شفاف کنند و نمی‌توان در این نوع مالیات یک باره فشار آورد.

جعفریان در مورد طرح جامع مالیاتی نیز گفت: این طرح بدان معنا است که عدالت مالیاتی برقرار شده و براساس درآمد، هزینه و مستندات مربوط به آن باشد، اما وزیر اقتصاد قول اجرای آن را در بهمن‌ماه سال‌جاری داده بود که تاکنون محقق نشده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد در ۶ ماه اول آینده نیز محقق نخواهد شد و یکی از مهم‌ترین مواد مربوط به طرح جامع مالیاتی به ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌ها باز می‌گردد که باید پایگاه‌های اطلاعات از مؤدیان فراهم شود.

 

مشاور مالیاتی اصناف و بازار با اشاره به این‌که آنچه مالیات اخذ می‌شود، عدالت نسبی نیز در آن وجود ندارد، تصریح‌ کرد: عدم شفافیت اقتصادی و نبود اطلاعات لازم منجر به شفاف نبودن مالیات شده است و در این جهت نیز اعتماد فی‌مابین وجود ندارد.