نفیسهسادات شفایی- مرغ در حالحاضر اصلیترین منبع غذایی سفره مردم است. در روزگاری که به دلیل افزایش فضایی قیمت گوشت، قشر متوسط مرغ را جایگزین آن کردهاند، خبرها حاکی از افزایش قطعی قیمت مرغ دارد. تصمیم دولت برای یکسانسازی نرخ ارز و بالا بردن نرخ دلار نیمایی، باعث شده تا نگرانیها نسبت به افزایش قیمت […]
نفیسهسادات شفایی- مرغ در حالحاضر اصلیترین منبع غذایی سفره مردم است. در روزگاری که به دلیل افزایش فضایی قیمت گوشت، قشر متوسط مرغ را جایگزین آن کردهاند، خبرها حاکی از افزایش قطعی قیمت مرغ دارد. تصمیم دولت برای یکسانسازی نرخ ارز و بالا بردن نرخ دلار نیمایی، باعث شده تا نگرانیها نسبت به افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچکشدن سفره مردم افزایش یابد. از قطعیهای گاه و بیگاه برق گرفته تا حذف ارزنیمایی باعث شده تا از حالا مسئولان خبر از افزایش قطعی قیمت گوشت مرغ در آینده نزدیک بدهند. گوشت مرغ به دلایل گوناگون اقتصادی و بهداشتی از جایگاه ویژهای در بین اقلام مختلف پروتئین حیوانی برخوردار است. بنابر آمارها صنعت مرغداری کشور تأمینکننده ۴۷ درصد (۳۴درصد گوشت مرغ و ۱۳درصد تخممرغ) از منابع پروتئین حیوانی در سبد مصرفی خانوار است. در واقع مرغ اهمیت فراوانی در سفره این روزهای مردم دارد و حالا با مواردی که گفته شد، احتمالاً افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد؛ افزایش قیمتی که فقط قشر متوسط را به خط فقر نزدیک میکند و البته این افزایش قیمت مرغ را به پرواز در خواهد آورد.
هشدار حذف ارز نیمایی
در همین رابطه، حمیدرضا کوچککاشانی؛ رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار، نسبت به پیامدهای حذف ارز نیما بر تولید مرغ تخمگذار هشدار داد و گفت: حذف این ارز به افزایش ۱۵ درصدی قیمت تخممرغ میانجامد زیرا ۳۷ درصد از مواد اولیه تولید در صنعت مرغ تخمگذار از محل ارزنیما تأمین میشود و حذف این ارز به معنای افزایش هزینههای تولید است. همچنین به گفته تولیدکنندگان مرغ تخمگذار و مرغ گوشتی، قطعی ناگهانی برق مرغداریها در پی تشدید سرما به اختلال در تهویه واحدها و تلف شدن گلهها میانجامد و در این شرایط مرغداران در تأمین گازوئیل برای روشن نگه داشتن ژنراتورها با مشکل روبهور هستند. حسین صمصامی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی نیز، در شبکه اجتماعی ایکس، از احتمال افزایش ۲۶ درصدی قیمت مرغ تا آخر سال خبر داد. حسین صمصامی؛ استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی و نمایندۀ مردم در مجلس شورای اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس درباره قیمت مرغ، نوشت: «از آنجا که یکسوم هزینۀ تولید مرغ با ارز ترجیحی، یکسوم با ارز رسمی (نیمایی، مبادلهای) و بقیه با ارز آزاد است، پیشبینی میکنیم تا انتهای سال (با فرض ثابت ماندن نرخ جهانی نهادهها) قیمت مرغ ۲۶درصد افزایش یافته و سال آینده با گران شدن ارز ترجیحی، قیمت مرغ بالای ۱۲۰ هزار تومان برسد.» پرویز فروغی؛ دبیر کانون مرغداران کشور نیز به بررسی قیمت مرغ در بازار پرداخت و گفت: با افزایش نرخ ارزنیمایی مردم منتظر افزایش قیمت مرغ باشند. واردات به صورت علنی انجام نمیشود، اما قیمت مرغ در حالحاضر در محدوده ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت مانده است. از سوی دیگر، با افزایش قیمت جوجه تا ۳۵ هزار تومان، دیگر کنترل قیمت جوجه برای دولت امکانپذیر نیست. وضعیت تولید در حالحاضر بد نیست، اما مرغدارانی که در حالحاضر مشغول به تولید هستند، با مشکلات جدی همچون کمبود نقدینگی دستوپنجه نرم میکنند. مؤلفههای تولید، به ویژه قیمت جوجه، تحت کنترل نیست. در حالی که قیمت مرغ مصوب میشود، سایر مؤلفههای تولید از کنترل خارج شده و تنها بر روی قیمت مرغ تمرکز شده است. تولیدکنندگان در حالحاضر با همین شرایط ناهنجار به فعالیت خود ادامه میدهند.
دیدگاه بسته شده است.