رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی

منعی برای اعطای تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر نداریم

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، گفت: بدهی‌های نیروگاه‌های حرارتی مانع پرداخت تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیست، ما روش پرداخت تسهیلات را تغییر داده‌ایم تا ریسک کمتری شامل صندوق توسعه شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی غضنفری؛ افزود: صندوق در بخش تأمین مالی در حوزه نفت و گاز و هوش‌مصنوعی و تجدیدناپذیر به‌طور مستقیم ورود داشت […]

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، گفت: بدهی‌های نیروگاه‌های حرارتی مانع پرداخت تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیست، ما روش پرداخت تسهیلات را تغییر داده‌ایم تا ریسک کمتری شامل صندوق توسعه شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی غضنفری؛ افزود: صندوق در بخش تأمین مالی در حوزه نفت و گاز و هوش‌مصنوعی و تجدیدناپذیر به‌طور مستقیم ورود داشت و اگر سود خوبی داشته باشد در آن پروژه‌ها مشارکت خواهیم داشت. وی با تأکید بر اینکه مشارکت در پروژه‌ها به معنای بنگاه‌داری نیست، اظهار داشت: اینکه صندوق توسعه ملی وارد بنگاه‌داری شود این اقدام را مضر می‌دانیم و وقتی از مشارکت حرف می‌زنیم منظور بنگاه داری نیست. غضنفری؛ درخصوص نحوه تأمین مالی ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، افزود: روش جدید تأمین مالی تعریف کردیم که تضامینی در لایه‌های بالاتری را دریافت کنند. این روش مانعی برای تأمین مالی این طرح‌‌ها نیست. غضنفری؛ ادامه داد: ابتدا این نیروگاه‌‌ها، طرح‌های خود را به بانک‌ها ارائه می‌کنند، بعد از تایید به صندوق ارجاع می‌شوند و ما هیچ مانعی برای تأمین آن نداریم. غضنفری؛ گفت: کارشناس رسمی تایید طرح برای ارائه تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر وزارت نیروست و ما خواستار آنیم که هر چه بیشتر در تعیین عدد کارشناسی دقت کنند زیرا گا‌هی در شرایطی مانند ناترازی انرژی ما گا‌ه شاهد تقاضای مازاد نیاز می‌شویم منابع صندوق هم نامحدود نیست و ثانیاً تسهیلات است و باید به نرخ ارز ETS بازگردد.

پرداخت ۷۵۰ میلیون دلار برای افزایش تولید نفت تا پایان سال

میرمحمد صادقی؛ عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: طبق آمارهای ارائه شده، تقریباً در طول این ۱۴ سال ۶۰ طرح پتروشیمی و نفت و گازی را تأمین مالی کرده‌ایم. ۴۸ طرح نیروگاهی را معادل۴٫۸ میلیارد دلار یعنی حدود هفت هزار مگاوات تأمین مالی کردیم. هفت طرح در حوزه حمل‌ونقل و هفت طرح در حوزه آب‌شیرین‌کن و انتقال آب داشتیم و ۲۱۱ طرح در دیگر بخش‌های اقتصادی مانند دارو، کشتی‌سازی، سرامیک و… داشته‌ایم؛ یعنی ۳۷۴ طرح در طول این سال‌‌ها تأمین مالی شده به اضافه یک طرح خارجی و سه سرمایه‌گذاری خارجی که انجام شده است. وی ادامه داد: ۳۸ میلیارد دلار مجموع این طرح‌‌ها بوده است که حدود ۳۴ میلیارد دلار آن‌ها پرداخت شده و حدود پنج میلیارد دلار دیگر هم در حال پرداخت هستیم. در طول چند سال اخیر حدود ۱۱ میلیارد دلار از مطالبات خود را وصول کردیم زیرا هم طرح‌‌ها به بهره‌برداری رسیدند و قابلیت پرداخت اقساط را دارند و روی وصول مطالبات هم تمرکز شده است. میرمحمد صادقی؛ ادامه داد: در حوزه نفت و گاز برای تأمین مالی حدود ۲۶ میلیارد دلار در صندوق در حال مطالعه هستیم و بعضی از این‌ها مانند تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام نهایی شده و امسال ۷۵۰ میلیون دلار آن باید پرداخته شود. روی طرح‌های مهم دیگری در حال مطالعه هستیم مانند طرح ذخیره‌سازی میدان خاگیان از این موارد است. وی تصریح کرد: حدود سه‌ونیم میلیارد دلار از این‌ها باید در سال ۱۴۰۴ مورد استفاده قرار گیرد. حدود ۱٫۴ دهم میلیارد دلار سهم تأمین مالی صندوق برای نیروگاه‌ها است و این آمار مخصوص طرح‌هایی است که به دست ما رسیده است و این آمار‌ها به روز خواهد شد.