وزیر صمت عنوان کرد

ناترازی انرژی و قطع برق صنایع سبب اختلال در چرخه تولید

وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، ناترازی انرژی و قطع برق صنایع را سبب اختلال در چرخه تولید دانست. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از ایمیدرو، محمد اتابک؛ در جریان بازدید و افتتاح‌های طرح‌های صنعتی ابرکوه در جمع خبرنگاران، با اشاره به مشکلاتی که قطعی برق و ناترازی انرژی برای تولید ایجاد کرده است، اظهار داشت: صنایع باید به […]

وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، ناترازی انرژی و قطع برق صنایع را سبب اختلال در چرخه تولید دانست. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از ایمیدرو، محمد اتابک؛ در جریان بازدید و افتتاح‌های طرح‌های صنعتی ابرکوه در جمع خبرنگاران، با اشاره به مشکلاتی که قطعی برق و ناترازی انرژی برای تولید ایجاد کرده است، اظهار داشت: صنایع باید به سمت تولید برق مورد نیاز خود بروند. وی افزود: بهترین راهکار برای جبران این ناترازی‌‌ها این است که صنایع بخشی از انرژی مورد نیاز صنعت خود را تولید کنند و بخشی از آن را نیز وزارتخانه‌ها تأمین کنند. اتابک؛ با اشاره به اهمیت تولید بیان کرد: بی‌شک تقویت تولید با محصولات متنوع به ویژه در زمینه رفع نیازهای داخلی، تأثیر مثبتی بر چرخه اقتصاد کشور دارد. وزیر صمت، در حاشیه افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰ مکاواتی چادرملو نیز با بیان اینکه استفاده از انرژی‌های پاک جزء وعده‌های دولت چهاردهم است، گفت: نیروگاه ۱۰ مگاواتی شرکت صنعتی معدنی چادرملو که به بهره‌برداری رسیده به همت متخصصان ایرانی و تلاشی در جهت رفع ناترازی انرژی کشور اجرا شده است. اتابک؛ افزود: تلاش دولت چهاردهم است که بتواند ظرف یک تا دو سال و با سرعت، استفاده از انرژی‌های پاک را در کشور گسترش و کمک بزرگی در رفع ناترازی انرژی کند. همچنین وزیر صمت در نشست با مسئولان یزد، خواستار حذف مدیران پروازی معادن شد و بر نقش کلیدی معادن در توسعه زیرساخت‌‌ها و رفع چالش‌های زیست‌محیطی تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه استان یزد که به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی و معدنی کشور شناخته می‌شود، اظهار کرد: این استان از منابع طبیعی غنی و نیروی انسانی ماهر بهره‌مند است و همین امر ضرورت بومی‌سازی مدیریت معادن را دوچندان کرده است. وی همچنین با اشاره به نرخ پایین بیکاری در یزد، تصریح کرد: معادن باید بیش از پیش از ظرفیت نیرو‌های بومی استفاده کنند و حضور مدیران پروازی به حداقل برسد. وزیر صمت، در ادامه به مسئولیت‌های اجتماعی معادن پرداخت و از تشکیل کمیته‌ای برای نظارت بر هزینه‌کرد درآمد‌های معادن در بهبود زیرساخت‌های استان خبر داد. به گفته اتابک؛، این درآمد‌‌ها می‌تواند در ارتقای کیفیت جاده‌ها و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی معادن مؤثر باشد.

بهره‌مندی از حقوق دولتی در توسعه زیرساخت‌های معدنی

در ادامه، محمد آقاجانلو؛ رئیس هیئت عامل ایمیدرو، با اشاره به اینکه امکان بهره‌مندی از حقوق دولتی برای توسعه زیرساخت‌های معدنی استان‌ها وجود دارد، گفت: ایمیدرو طبق یک بودجه مشخص، طرح‌های راه‌سازی معادن در نقاط مختلف کشور را تأمین اعتبار می‌کند. وی افزود: شیوه اجرا و تخصیص اعتبار به طرح‌های راه‌سازی این‌گونه خواهد بود که سازمان‌های صنعت،معدن‌وتجارت استان‌ها، جاده‌های معدنی با اولویت بالاتر را معرفی می‌کنند تا در یک فرآیند اجرا شوند. رئیس هیئت عامل ایمیدرو، با اشاره به ماده ۱۴ قانون اصلاح قانون معادن، خاطرنشان کرد: در این راستا، از ظرفیت‌های ماده ۱۴ قانون معادن می‌توان بهره برد و در استان‌هایی مثل یزد از آن استفاده کرد. آقاجانلو؛ در ادامه با اشاره به برنامه امسال شرکت ملی مس مبنی بر تولید ۷۷۵۰ تن سولفور مولیبدن، تصریح کرد: طی دو هفته گذشته، ۴۳۰ تن از این محصول عرضه شده است. اما در این حوزه، بحث‌های ارز نیمایی و فرمول بورس مطرح است. وی ادامه داد: امیدواریم با کمک انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن، فرمول محاسبه قیمت آن در وزارتخانه اصلاح شود چراکه این موضوع از اختیارات ایمیدرو و شرکت ملی مس خارج و جزء دستورالعمل وزارتخانه است.