رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد

ناترازی عامل زیان ۲۵۰ همتی اقتصاد ایران

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، زیانِ بخش اقتصادی در ناترازی و محدودیت‌های تأمین انرژی را ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و خواستار تمهیدات دولت برای کاهش ناترازی در بخش تولید شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، آرش نجفی؛ در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رؤسای کمیسیون‌های ۲۰گانه اتاق ایران و […]

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، زیانِ بخش اقتصادی در ناترازی و محدودیت‌های تأمین انرژی را ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و خواستار تمهیدات دولت برای کاهش ناترازی در بخش تولید شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، آرش نجفی؛ در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رؤسای کمیسیون‌های ۲۰گانه اتاق ایران و رؤسا و نمایندگان تشکل‌های اقتصادی، اظهار داشت: ۲۵ درصد مصرف گاز کشور به بخش خانگی اختصاص دارد و کمبود انرژی در بخش صنعتی آسیب جدی و غیرقابل جبرانی به اقتصاد کشور زده است. وی ادامه داد: بحث ناترازی انرژی سبب شده تا شاخص شامخ (شاخص مدیران خرید) به زیر ۵۰ درصد برسد و در صورت تداوم این وضع، بخش صنعت ورشکسته می‌شود. نجفی؛ با انتقاد از احداث نیروگاه‌های تجدیدناپذیر توسط واحدهای تولیدی، گفت: بسیاری از واحد‌ها با این موضوع به خاطر مسائل مالی و کمبود مکان مشکل دارند ضمن اینکه این تصمیم غلط است. رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، عنوان کرد: برای حل این مشکل پیشنهاد می‌شود اتاق ایران وارد این کار شود از این‌رو علاقه‌مندان نیروگاه‌داری که تخصص آن را ندارند، با هیئت امنایی اتاق ایران، می‌توانند برای راه‌اندازی نیروگاه‌های ۲۵۰۰ مگاواتی سرمایه‌گذاری کنند و بعد از راه‌اندازی اداره آن‌‌ها را به سهامداران و هیئت مدیره آن‌‌ها بسپارند. نجفی؛ خاطرنشان کرد: باید تولید را اولویت‌بندی کنیم. هر نوع تولیدی به نفع ما نیست و باید مهندسی کلان شود که کدام کالا‌ها را با چه شرایطی تولید کنیم چراکه شرایط اقتصاد انرژی کشور بحرانی است.

بسته اتاق برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در ناترازی انرژی

مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران نیز، در این گردهمایی گفت: بسته راهکارهای عملیاتی برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در ناترازی انرژی از سوی اتاق به رئیس‌جمهور ارائه شده است. شیما حاجی‌نوروزی؛ اظهار داشت: مکاتباتی از سال گذشته با دولت و مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم تا خسارت‌های بخش‌خصوصی ناشی از ناترازی انرژی مورد توجه قرار گیرد. وی افزود: اتاق بازرگانی در دهم دی‌ماه بسته راهکار‌ها را برای رئیس‌جمهور ارسال کرد که تمرکز این بسته بر حمایت هدفمند از صنایع کوچک و متوسط در راستای کاهش آثار منفی ناترازی انرژی با حداقل هزینه برای دولت است. مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، با بیان اینکه در این بسته تکالیف وزارتخانه‌ها در حمایت از واحدهای اقتصادی مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: درخواست اتاق این است تا مهلت پرداخت مالیات و مالیات بر ارزش‌افزوده به مدت سه ماه افزایش یابد و سایر فعالیت بنگاه‌های اقتصادی در محاسبه مالیات از ۱۲ ماه به هشت ماه کاهش پیدا کند. حاجی‌نوروزی؛ ادامه داد: در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، درخواست اتاق بازرگانی این است تا مهلت پرداخت سهم کارفرما بابت حقوق ‌دستمزد کارگران شاغل در زمستان به مدت سه ماه افزایش پیدا کند. وی خواستار آن شد که سهم بیمه کارفرما با ضریب۵۰ درصد محاسبه شود و یارانه دستمزد به بنگاه‌های آسیب دیده از قطع برق مشروط به حفظ سطح اشتغال اعطاء شود. مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، با اشاره به نقش بانک‌مرکزی در حمایت از واحدهای تولیدی، بر پیش‌بینی تنفس یک‌ساله برای بازپرداخت اقساط تسهیلات سررسید شده در سال ۱۴۰۳ بدون اعمال جریمه تأکید کرد.