وزیر راه‌وشهرسازی مطرح کرد

حضور دهک ۸ تا ۱۰ بین متقاضیان نهضت ملی مسکن

وزیر راه‌وشهرسازی، با اشاره به اینکه نتایج تعاملات دولت ‌و مجلس در زندگی مردم به ویژه در حوزه مسکن تأثیرگذار است، گفت: بخشی از ۸۰۰هزار نفر متقاضی -تأییدشده- در طرح نهضت ملی مسکن از دهک ۸ تا ۱۰ هستند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت راه‌وشهرسازی، فرزانه صادق‌؛ در حاشیه نشست مشترک با اعضای […]

وزیر راه‌وشهرسازی، با اشاره به اینکه نتایج تعاملات دولت ‌و مجلس در زندگی مردم به ویژه در حوزه مسکن تأثیرگذار است، گفت: بخشی از ۸۰۰هزار نفر متقاضی -تأییدشده- در طرح نهضت ملی مسکن از دهک ۸ تا ۱۰ هستند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت راه‌وشهرسازی، فرزانه صادق‌؛ در حاشیه نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: با ایجاد ارتباط بین سامانه «تم» وزارت راه‌وشهرسازی و سامانه وزارت کار، دریافتیم بخشی از ۸۰۰هزار نفر متقاضی -تأییدشده- طرح‌های حمایتی (نهضت ملی مسکن)‌ از دهک ۸ تا ۱۰ هستند. فرزانه صادق؛ یادآور شد: این در حالی است که اولویت وزارت راه‌وشهرسازی و دولت براساس اصل ۳۱ قانون اساسی؛ خانه‌‌دار کردن اقشار کم‌درآمد و محروم جامعه از دهک‌های یک تا سه است. در تمامی مدل‌های در دستور کار وزارت راه‌وشهرسازی، از الحاق زمین گرفته تا شهرک‌سازی و…؛ اولویت با دهک‌های یک تا سه است. وی با تأکید بر اینکه وزارت راه‌وشهرسازی در دولت چهاردهم در پی تسریع در ساخت مسکن و ارائه آن با تمامی خدمات زیربنایی و روبنایی به مردم است، افزود: هیچ توقفی در این زمینه صورت نگرفته است و از این بابت اطمینان می‌دهم در تمامی حوزه‌های انتخابیه -نمایندگان مجلس شورای اسلامی- در سراسر کشور این موضوع در دستور کار است. وزیر راه‌وشهرسازی، نسبت به تعامل میان وزارت راه‌وشهرسازی و کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که پاسخگوی کل کشور در حوزه حمل‌ونقل و مسکن و دارای جایگاه ملی است، ابراز خوشنودی کرد و گفت: نتایج و اثرات مثبت پیگیری‌هایی که در کمیسیون عمران انجام می‌شود، برای مردم و کشور خوشایند خواهد بود. وی یادآور شد: اثرات پشتیبانی و حمایت‌های کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در همین مدت کوتاه از ابتدای دولت تاکنون در حوزه مسکن مشهود است و به مردم این نوید را می‌دهد که نتایج تعاملات دولت ‌و مجلس در زندگی آن‌ها به ویژه در حوزه مسکن تأثیرگذار است.

۵۰ درصد از پروژه‌های عمرانی کشور در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی است

در ادامه، محمدرضا رضایی‌کوچی؛ رئیس کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه همراهی خوبی میان وزارت راه‌وشهرسازی و این کمیسیون وجود دارد، گفت: در مسیر درستی حرکت می‌کنیم و شاهد بهبود ساخت‌وساز مسکن در کشور خواهیم بود. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، وزارت راه‌وشهرسازی را وزارتخانه مهمی نامید که ۵۰ درصد فعالیت‌های عمرانی کشور را برعهده دارد و افزود: چنانچه می‌دانید برنامه هفتم توسعه؛ رشد هشت درصدی اقتصاد را پیش‌بینی کرده است که دو درصد از این هشت درصد، سهم وزارت راه‌وشهرسازی است. این‌ها همه حکایت از اهمیت این وزارتخانه و گستردگی وظایف آن دارد. وی با اشاره به اینکه دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه و چشم‌انداز پیشرفت کشور در گروی همدلی و وفاق دولت و مجلس است چرا که موفقیت وزارت راه‌وشهرسازی موفقیت کشور است، گفت: وزارت راه‌وشهرسازی متعلق به همه مردم و نظام است. تمام حمایت خود را در مجلس به کار خواهیم بست تا وزارت راه‌وشهرسازی، وزارتخانه موفقی باشد و بتواند به وظایف خود جامه‌عمل بپوشاند. رئیس کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه در حوزه مسکن قوانین بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه وجود دارد که براساس آن باید عمل شود، اظهار داشت: اگرچه ممکن است ایراداتی به این برنامه وارد باشد یا برخی مواد آن دست یافتنی به نظر نرسد اما باید تلاش کنیم تا حداکثر اهداف آن محقق شود. وی رابطه کمیسیون عمران با وزارت راه‌وشهرسازی را تنگاتنگ و دلی خواند و افزود: در هر شرایطی از وزارت راه‌وشهرسازی حمایت می‌کنیم تا هدف‌گذاری برنامه هفتم و قانون جهش تولید مسکن را محقق کند. رضایی‌کوچی؛ وظایف وزارت راه‌وشهرسازی از جمله تأمین زمین به منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن، اولویت‌دهی به ساخت مسکن در بافت فرسوده و الحاق اراضی به محدوده شهر‌ها و ایجاد شهرک در شهرهای جدید به‌ویژه در نوار ساحلی کشور را یادآور شد و از تلاش مجلس و کمیسیون عمران برای همراهی بانک‌ها در تأمین تسهیلات نهضت ملی مسکن سخن گفت. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در گذشته بانک‌ها همکاری مناسبی در حوزه مسکن نداشتند، ادامه‌ داد: با پیگیری‌های کمیسیون عمران مجلس، امروز شاهد بهبود همکاری بانک‌ها در ارائه تسهیلات مسکن هستیم، به‌طوری که از حدود ۸۰۰ هزار نفری که به بانک‌ها معرفی شده‌اند، نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر موفق به عقد قرارداد شده‌اند و تسهیلات حدود ۴۰۰ هزار نفر دیگر نیز پرداخت خواهد شد.

ابزارهای قانونی در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار بگیرد

همچنین ابراهیم نجفی‌اسپیلی؛ عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: تکالیفی در قوانین از جمله قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم توسعه برای وزارت راه‌وشهرسازی دیده شده است که باید ابزار‌ها و اختیارات اجرای آن‌‌ها نیز برای وزارت‌خانه در نظر گرفته شود که یکی از این ابزارها، حوزه بانکی است. نماینده مردم آستانه اشرفیه، با بیان اینکه یکی از ابزارهایی که باید برای اجرای قوانین در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار بگیرد، تأمین مالی از سوی بانک‌هاست، توضیح داد: گزارش دیوان محاسبات حاکی است که بانک‌ها به تعهدات خود در بخش مسکن عمل نکرده‌اند. عضو کمیسیون عمران مجلس، ادامه داد: با پیگیری‌هایی که وزارت راه‌وشهرسازی و کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی داشتند، بانک‌ها پای کار آمدند به‌طوری که طبق آمار در چهار ماهه گذشته در حوزه مسکن روستایی و همچنین مسکن حمایتی نشان می‌دهد، ۴۶ هزار و ۶۵۳ قرارداد مشارکت مدنی در مسکن روستایی و ۳۹ هزار واحد در بخش شهری منعقد شده است. وی با بیان اینکه طبق ماده۴ قانون ساماندهی و ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن تمامی دستگاه‌های اجرایی را مکلف کرده است تا املاک مازاد خود را در شهر‌ها و روستا‌ها در اختیار بنیاد مسکن و وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند، افزود: در این بخش به تکالیف قانونی عمل نشده است. نجفی؛ گفت: در برنامه هفتم توسعه آورده‌ایم که ۳۳۰ هکتاری که باید به فضای سکونتی کشور افزوده شود که باید تلاش کنیم تا این موضوع انجام شود.